Hoe iemand op een MacBook te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe iemand op een MacBook te blokkeren
Hoe iemand op een MacBook te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Blokkeer ongewenste teksten in Berichten: Markeer de conversie met de persoon > Conversations > Block Person > Block.
  • Blokkeer ongewenste oproepen in FaceTime door met de rechtermuisknop op een recente oproep te klikken > Blokkeer deze beller.
  • Bekijk lijst met geblokkeerde nummers in beide apps: Voorkeuren > iMessage (sla dit over in FaceTime) > Blocked.

Als er mensen of telefoonnummers zijn waarvan je nooit iets wilt horen, kun je hun FaceTime-oproepen of hun sms'jes in Berichten blokkeren en ze zullen het nooit weten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat iemand contact met u opneemt via FaceTime of Berichten op uw MacBook.

De instructies in dit artikel zijn gebaseerd op een MacBook met macOS 12.2 (Monterey). Voor eerdere versies zijn dezelfde functies beschikbaar, maar de exacte stappen of menunamen kunnen enigszins verschillen.

Hoe blokkeer ik een contactpersoon in berichten van mijn MacBook?

Als je een contact blokkeert in Berichten, verschijnen de sms-berichten van die persoon niet in de vooraf geïnstalleerde Berichten-app van je MacBook. Nog beter, nummers die u op Mac blokkeert, worden ook geblokkeerd op iPhones en iPads die via iCloud op dezelfde Apple ID zijn ingelogd! Dit is wat je moet doen:

  1. Klik in Messages één keer op een gesprek met de persoon die je wilt blokkeren.

    Image
    Image
  2. Klik op Gesprekken.
  3. Klik Persoon blokkeren.

    Image
    Image
  4. Klik in de bevestigingspop-up op Block.

    Image
    Image
  5. Hoewel er geen verandering op het scherm is om te laten zien dat teksten van dat nummer zijn geblokkeerd, kun je er zeker van zijn dat de persoon is geblokkeerd. Je hoort niets meer van dat telefoonnummer.

U kunt uw lijst met geblokkeerde nummers bekijken en toevoegen door naar Berichten > Voorkeuren > te gaan iMessage > Blocked. Nummers toevoegen aan of verwijderen uit de lijst met geblokkeerde nummers met de pictogrammen + en -.

Kun je een ongewenste FaceTime-beller op een MacBook blokkeren?

Ongewenste teksten ontvangen is slecht, maar ongewenste FaceTime is misschien nog erger. Volg deze stappen om ongewenste FaceTime-bellers te blokkeren:

  1. Open FaceTime.
  2. Klik in het Recent menu één keer op een oproep van de persoon die je wilt blokkeren.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op de oproep.
  4. Klik Blokkeer deze beller.

    Image
    Image

    Er moet een persoon in je contacten staan om ze te kunnen blokkeren. Als dit niet het geval is, wordt het menu Deze beller blokkeren niet weergegeven. Als u ze wilt blokkeren, klikt u eerst op Toevoegen aan contacten en vervolgens blokkeert u ze.

  5. Niets op het scherm geeft aan dat de beller is geblokkeerd, maar als u nogmaals met de rechtermuisknop klikt, staat in het menu nu Deblokkeer deze beller.

Net als bij Berichten, kunt u uw lijst met geblokkeerde FaceTime-bellers bekijken en deze toevoegen of verwijderen door naar Voorkeuren > Blocked te gaan. Klik op + om meer nummers toe te voegen of markeer een nummer en klik op - om de blokkering op te heffen.

FAQ

    Hoe blokkeer ik websites op een MacBook?

    De eenvoudigste manier om een website op een MacBook te blokkeren, is via de instellingen voor schermtijd. Ga naar Systeemvoorkeuren > Schermtijd > Inhoud en privacy en selecteer vervolgens Beperk websites voor volwassenen en Aanpassen In het volgende venster kunt u machtigingen en beperkingen instellen voor afzonderlijke sites.

    Hoe blokkeer ik iemand op een Mac?

    Deze instructies worden vertaald naar desktop-Macs, aangezien zowel zij als MacBooks hetzelfde besturingssysteem (macOS) gebruiken. Je kunt mensen rechtstreeks blokkeren vanuit Berichten en FaceTime.

Aanbevolen: