Hoe YouTube te blokkeren op een Amazon Fire-tablet

Inhoudsopgave:

Hoe YouTube te blokkeren op een Amazon Fire-tablet
Hoe YouTube te blokkeren op een Amazon Fire-tablet
Anonim

Wat te weten

  • Je moet zowel de YouTube-app als de YouTube-website blokkeren.
  • Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht, zet de schakelaar aan, stel een wachtwoord in en tik op Amazon Content en Apps.
  • Selecteer vervolgens Apps & Games en tik op Webbrowser om ze te blokkeren; ga terug en schakel Wachtwoordbeveiliging. in

Dit artikel legt uit hoe je YouTube blokkeert op Amazon Fire-tablets. De instructies zijn van toepassing op alle Fire-tabletmodellen, inclusief de Fire HD Kids Edition.

Kun je YouTube blokkeren vanaf een Kindle Fire-tablet?

Als je YouTube op een Fire-tablet wilt blokkeren, moet je zowel de YouTube-app als de YouTube-website blokkeren. Om dat te doen, gebruikt u het ingebouwde ouderlijk toezicht om de webbrowser uit te schakelen en apps te blokkeren. U kunt ook ouderlijk toezicht voor Alexa instellen en het tabletgebruik van uw kind controleren met Amazon Kids+ (voorheen FreeTime genoemd).

Je kunt ook ouderlijk toezicht van YouTube instellen om de soorten inhoud te beperken die worden weergegeven op het YouTube-account van je kind.

Hoe voorkom je dat YouTube-video's op een brandtablet verschijnen?

Volg deze stappen om de toegang tot YouTube op je Fire-tablet te blokkeren:

  1. Open de Instellingen.
  2. Selecteer Ouderlijk toezicht.

  3. Tik op de Ouderlijk toezicht tuimelschakelaar.

    Image
    Image
  4. Voer een wachtwoord in en selecteer Finish.

    Dit wachtwoord is nodig om in de toekomst ouderlijk toezicht aan te passen, dus vergeet het niet.

  5. Tik op Amazon-inhoud en apps.
  6. Tik op Apps & Games. De tekst ernaast wordt gewijzigd van Gedeblokkeerd in Blocked.

    Image
    Image
  7. Scroll naar beneden en tik op Webbrowser om het te wijzigen van Niet-geblokkeerd in Geblokkeerd.
  8. Tik op Terug om terug te keren naar het vorige scherm, scrol omlaag en tik op Wachtwoordbeveiliging. Hiervoor heb je het wachtwoord nodig dat je hebt ingesteld om een app te downloaden (inclusief de YouTube-app).

    Om de Amazon app store helemaal te verbergen, tikt u op Amazon Stores om deze te wijzigen van Unblocked naar Blocked.

  9. Tik op Stel een avondklok in als u ouderlijk toezicht wilt beperken tot bepaalde uren door specifieke tijden aan te geven waarop het wachtwoord vereist is.
  10. Sluit de instellingen. Wanneer u terugkeert naar het startscherm, ziet u dat er slechts een paar vooraf geladen apps beschikbaar zijn (exclusief de webbrowser).

    Image
    Image
  11. Om verdere beperkingen te verwijderen of in te stellen (zoals het blokkeren van Freevee, Amazon Music en Wi-Fi), gaat u terug naar de Ouderlijk toezicht > Apps & Spelletjes.

Als je YouTube wilt blokkeren voor alle gebruikers op je wifi-netwerk, kun je websites blokkeren met je router.

FAQ

    Hoe blokkeer ik een YouTube-kanaal?

    Je kunt een YouTube-kanaal meestal niet rechtstreeks blokkeren, maar je kunt wel voorkomen dat het platform het je aanbeveelt. Selecteer het Meer menu (drie verticale stippen) naast een video in je aanbevolen feed en kies Kanaal niet aanbevelen Het zou moeten stoppen met verschijnen wanneer je open de app of website. De YouTube Kids-app biedt ouders meer opties om individuele gebruikers en kanalen te blokkeren.

    Hoe blokkeer ik advertenties op YouTube?

    Een adblocker voor een browser stopt niet noodzakelijkerwijs de advertenties die voor en tijdens YouTube-video's worden afgespeeld. De gemakkelijkste manier om geen advertenties meer te zien, is met een abonnement op YouTube Premium.

Aanbevolen: