WMV-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

WMV-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
WMV-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een WMV-bestand is een Windows Media Video-bestand.
  • Open er een met VLC, of in Windows met de ingebouwde videospeler.
  • Converteren naar MP4, MOV, GIF, enz., met Zamzar.com of Any Video Converter.

Dit artikel beschrijft wat WMV-bestanden zijn, inclusief hoe je er een kunt openen en hoe je er een kunt converteren naar een ander videoformaat.

Wat is een WMV-bestand?

Een bestand met de WMV-bestandsextensie is een Windows Media Video-bestand, gecomprimeerd met een of meer videocompressie-indelingen van Microsoft. Het is een veelgebruikt formaat dat wordt gebruikt om video op te slaan in Windows, daarom gebruiken sommige programma's van derden het voor zaken als korte animaties.

Windows Media Audio-bestanden lijken op elkaar, maar bevatten alleen audiogegevens, geen video. Deze bestanden gebruiken de WMA-extensie.

Image
Image

Een WMV-bestand afspelen

De meeste versies van Windows hebben Movies & TV of Windows Media Player geïnstalleerd, dus dit zijn de beste oplossingen als je Windows gebruikt. Sinds WMP niet meer wordt ontwikkeld voor macOS na versie 9, kunnen Mac-gebruikers Flip4Mac gebruiken, maar het is niet gratis.

VLC, DivX Player, KMPlayer en MPlayer zijn enkele alternatieven die volledig gratis zijn en zowel op Mac als Windows draaien, maar er zijn er nog veel meer. Elmedia Player is een andere WMV-speler voor Macs.

Een WMV-bestand converteren

Het is absoluut de beste manier om een van onze aanbevolen gratis videoconversieprogramma's of online services te gebruiken. Download en installeer er gewoon een, laad het bestand en kies ervoor om het te converteren naar een ander videoformaat zoals MP4, AVI, MKV, 3GP, FLV, enz. Elke Video Converter is een goede keuze.

Online videoconverters zoals Zamzar werken ook. Het gebruik van een online converter heeft zijn voor- en nadelen, want hoewel je geen programma hoeft te downloaden om de conversie uit te voeren, moet je de video wel uploaden naar de website, wat lang kan duren als je een groot bestand converteert.

Meer informatie over WMV-bestanden

WMV-bestanden gebruiken het containerformaat Advanced Systems Format (ASF) van Microsoft en lijken daarom erg op ASF-bestanden, een ander bestandsformaat dat door Microsoft is ontwikkeld.

WMV-bestanden kunnen echter ook worden ingepakt in het Matroska- of AVI-containerformaat en hebben daarom de MKV- of AVI-bestandsextensie.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent, zelfs niet nadat je de hierboven aanbevolen programma's hebt geprobeerd, is het mogelijk dat je helemaal niet met een Windows Media Video-bestand te maken hebt. Sommige bestandsindelingen gebruiken een zeer gelijkaardige bestandsextensie, maar dat betekent op geen enkele manier dat de indelingen identiek of zelfs nauw verwant zijn.

Hier zijn enkele voorbeelden:

  • WVM (Google Play Video): Meestal alleen te zien op Android-apparaten als de indeling die Google gebruikt om tv-programma's en films op te slaan, en kan worden gevonden wanneer u door de bestanden van het apparaat bladert, in de com.google.android.videos /files/Movies/ map.
  • WMF (Windows Metafile): Grafisch bestandsformaat dat tekencommando's bevat, zoals uitleggen hoe je een rechthoek of cirkel maakt. De Widelands-videogame gebruikt ze ook voor kaartbestanden waarin de grootte, bronnen en karakterlocaties van de kaart zijn opgeslagen.
  • AMV (Anime Music Video): gecomprimeerde videobestanden die door sommige Chinese draagbare mediaspelers worden gebruikt.
  • WMMP (Windows Movie Maker Project): Videoproject gemaakt met Windows Movie Maker.

Windows Media Player wordt ook geassocieerd met andere bestandsindelingen die vergelijkbare extensies gebruiken, maar dat betekent niet dat het dezelfde indelingen zijn. WMZ-bestanden zijn bijvoorbeeld gecomprimeerde Windows Media Player Skin-bestanden die het uiterlijk van Windows Media Player veranderen, en Windows Media Redirector-bestanden (WMX) zijn snelkoppelingen die verwijzen naar WMA- en WMV-mediabestanden.

Aanbevolen: