ONEPKG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ONEPKG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ONEPKG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ONEPKG-bestand is een Microsoft OneNote Package-bestand.
  • Open er een met OneNote.
  • Conversie-opties staan in OneNote's File > Export menu.

Dit artikel legt uit wat een ONEPKG-bestand is, hoe u er een opent op uw computer en hoe u een pagina, sectie of notitieblok converteert naar een ander formaat.

Wat is een ONEPKG-bestand?

Een bestand met de ONEPKG-bestandsextensie is een Microsoft OneNote Package-bestand. Het wordt gebruikt als archief voor het MS OneNote-programma.

Het bestand bevat meerdere OneNote Document-bestanden (. ONE) en kan in OneNote worden geproduceerd door een back-up te maken van een notitieblok vol pagina's.

Een ander bestand dat u in dit bestand aantreft, is een Microsoft OneNote-inhoudsopgavebestand (. ONETOC2) waarin de organisatorische informatie is opgeslagen over hoe de verschillende secties van het document zijn gerangschikt.

Image
Image

Hoe een ONEPKG-bestand te openen

ONEPKG-bestanden worden geopend door de OneNote-tool van Microsoft. U kunt OneNote gratis downloaden van Onenote.com.

U kunt een back-up maken van uw eigen ONE-bestanden naar een ONEPKG-bestand via de File > Export > Notebook van het programma menu-optie. Kies ervoor om het notitieboek te exporteren naar een OneNote Package bestand.

Wanneer u het ONEPKG-bestand opent, vraagt OneNote waar u de inhoud wilt extraheren. De map die u kiest, wordt vervolgens gebruikt om alle ONE-bestanden te bevatten die in het ONEPKG-bestand waren opgenomen.

Image
Image

Als je OneNote niet hebt geïnstalleerd maar toch de ONE-bestanden wilt uitpakken, kun je een gratis hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden gebruiken, zoals 7-Zip. Het op deze manier openen is in principe hetzelfde als het gebruik van OneNote, maar je hebt nog steeds het programma van Microsoft nodig om de ONE-bestanden te openen.

Image
Image

Een andere optie om het ONEPKG-bestand als archief te openen, is door de ONEPKG-extensie gewoon te hernoemen naar ZIP. In Windows kunt u het nieuwe ZIP-bestand eenvoudig openen zonder extra software. Eenmaal geopend, ziet u alle EEN-bestanden.

ONEKPG-bestanden zijn een uitzondering als het gaat om het hernoemen van de bestandsextensie en het nog steeds laten werken van het bestand zoals het doet. De meeste bestandstypen kunnen niet zomaar worden hernoemd naar iets anders en nog steeds normaal functioneren in het programma dat het opent. DOCX-bestanden kunnen bijvoorbeeld niet worden hernoemd naar PDF en zullen naar verwachting worden geopend en leesbaar in een PDF-lezer.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze Handleiding voor het wijzigen van bestandsassociaties in Windows om dat te doen verandering in Windows.

Een ONEPKG-bestand converteren

ONEPKG-bestanden zelf kunnen niet naar een ander formaat worden geconverteerd. Het zijn eigenlijk gewoon containers voor het bewaren van andere OneNote-bestanden, dus er is gewoon geen reden om dit archief naar een ander archiefformaat te converteren.

U kunt echter specifieke OneNote-documenten (niet het. ONEPKG-bestand) converteren naar PDF-, XPS- en MHT-bestanden via de File > Export -menu in OneNote. Een enkele pagina of sectie, of een volledig notitieblok, kan worden geëxporteerd naar andere formaten.

Image
Image

Als je een ONEPKG-bestand wilt "converteren" naar een ONE-bestand, gebruik dan de bovenstaande informatie om de ONE-bestanden uit het archief te extraheren. Er zijn geen hulpprogramma's voor bestandsconversie nodig om dit te laten plaatsvinden.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet wordt geopend met OneNote, is de kans groot dat u de bestandsextensie verkeerd leest. Als dit gebeurt, wordt het niet normaal geopend in OneNote omdat het waarschijnlijk een geheel andere bestandsindeling heeft.

PACKAGE-bestanden lijken bijvoorbeeld op het eerste gezicht gerelateerd aan ONEPKG-bestanden, maar het zijn in werkelijkheid Electronic Arts Games Package-bestanden die worden gebruikt door Electronic Arts-spellen. Je kunt er geen gebruiken met een Microsoft-programma, ze werken niet met OneNote en ze zijn niet gerelateerd aan een populaire app voor het maken van aantekeningen.

PKG is vergelijkbaar, maar het is de bestandsextensie die is gereserveerd voor andere niet-gerelateerde formaten zoals Symbian Package, Mac OS X Installer Package, PlayStation Store Downloaded Package en andere.

Als je bestand niet echt eindigt op ONEPKG, onderzoek dan de echte bestandsextensie om meer te weten te komen over het programma dat je op je computer nodig hebt om het te openen, om het naar een ander formaat te converteren of om het te bewerken.

Aanbevolen: