AXX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

AXX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
AXX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een AXX-bestand is een AxCrypt-gecodeerd bestand.
  • Open er een met AxCrypt.
  • Decodeer het eerst voordat je de bestanden erin converteert.

Dit artikel legt uit wat een AXX-bestand is, inclusief hoe je er een kunt openen om de bestanden weer tevoorschijn te halen, en wat je moet doen als je het AXX-bestand wilt converteren.

Wat is een AXX-bestand?

Een bestand met de AXX-bestandsextensie is een AxCrypt-versleuteld bestand. AxCrypt is een programma voor bestandscodering dat een bestand vervormt (versleutelt) tot het punt dat het onbruikbaar is zonder eerst te worden gedecodeerd met een specifiek wachtwoord/wachtwoordzin.

Wanneer een AXX-bestand wordt gemaakt, krijgt het automatisch exact dezelfde naam als het niet-versleutelde bestand, maar met deze bestandsextensie aan het einde. Het versleutelen van vakantie-j.webp

Image
Image

Hoe een AXX-bestand te openen

U kunt dubbelklikken op het bestand om het te openen met AxCrypt. Als u bent aangemeld bij uw AxCrypt-account, zal het openen van het bestand het echte bestand openen en het AXX-bestand niet echt decoderen.

Op die downloadpagina kun je de zelfstandige optie kiezen als je de draagbare versie wilt gebruiken, die niet op je computer kan worden geïnstalleerd en gemakkelijk kan worden geopend op een flashstation.

Gebruik het File > Open Secured menu van het programma om het bestand te openen, maar ontsleutel het niet. Voor het decoderen moet u er met de rechtermuisknop op klikken en AxCrypt > Decrypt kiezen, of de File > gebruiken Stop met beveiligen optie.

Image
Image

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma AXX-bestanden opent, leest u hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen om die wijziging aan te brengen.

Een AXX-bestand converteren

Dit bestandsformaat wordt exclusief gebruikt met AxCrypt, dus het bestand kan niet naar een ander formaat worden geconverteerd. Als het je lukt om een AXX-bestand te "converteren" naar een ander formaat, blijft de inhoud versleuteld en onbruikbaar.

Om een bestand te converteren dat AxCrypt al heeft gecodeerd en opgeslagen als een AXX-bestand, moet u het eerst decoderen met hetzelfde programma, waarna u het bestand erin mogelijk kunt converteren met een gratis bestandsconverter.

Als je het bijvoorbeeld ontsleutelt om er een MP4 in te vinden, kun je een converter zoals Freemake Video Converter op het videobestand gebruiken, maar je kunt het niet gebruiken om het AXX-bestand rechtstreeks in een ander formaat op te slaan.

Meer informatie over AXX-bestanden

AXX-bestanden zijn eenvoudig te maken op een computer waarop AxCrypt is geïnstalleerd. Gebruik het File > Secure menu of klik met de rechtermuisknop op wat gecodeerd moet worden en kies vervolgens AxCrypt > Versleutelen.

De gratis versie kan geen AXX-bestand van een map maken, tenzij u eerst van de map een archiefbestand maakt, zoals een ZIP-bestand. Vervolgens kunt u het ZIP-bestand versleutelen om er een AXX-bestand van te maken. Als je besluit een map te versleutelen, versleutelt deze alle bestanden afzonderlijk.

Kan het nog steeds niet openen?

Deze bestandsextensie lijkt qua spelling erg op het Audible-formaat voor Audible Enhanced Audiobook-bestanden die eindigen op AAX. Als je in plaats daarvan hier bent voor die bestanden, kun je er een openen met iTunes.

Deze bestandsextensie lijkt ook op het achtervoegsel dat is toegevoegd aan bestanden van andere formaten, maar dat betekent niet dat ze met dezelfde software kunnen worden geopend. Enkele voorbeelden zijn AZZ (AZZ Cardfile Database), AX (DirectShow Filter), AX (Annotated XML-voorbeeld), AXD (ASP. NET Web Handler), AXT (Adobe Photoshop Extract) en AXA (Annodex Audio)-bestanden.

Als je bestand niet opent met AxCrypt, controleer dan de bestandsextensie om te zien waar het op eindigt. Als het geen AXX is, onderzoek dan de echte bestandsextensie om meer te weten te komen over het formaat en ontdek welk programma het kan openen.

Aanbevolen: