CDR-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CDR-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
CDR-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige CDR-bestanden zijn CorelDRAW-afbeeldingen.
  • Open er een met CorelDRAW Graphics Suite, of gratis met Inkscape.
  • Converteren naar PDF, AI, SVG, JPG, EPS, etc. met Zamzar.

Dit artikel legt verschillende bestandsindelingen uit die de CDR-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elk type kunt openen en wat uw opties zijn om uw bestand naar een ander formaat te converteren.

Wat is een CDR-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie. CDR is hoogstwaarschijnlijk een vectorafbeelding gemaakt door CorelDRAW om tekst, afbeeldingen, effecten, vormen, enz. te bevatten, meestal voor het maken van brieven, enveloppen, webpagina's, banners, en andere documenten.

Andere bestanden met deze extensie kunnen Macintosh dvd/cd-hoofdbestanden zijn die mappen en bestanden in een enkel archief bevatten met het doel gegevens op een schijf te branden, net zoals het ISO-formaat dat u misschien kent in Windows.

Het Raw Audio CD Data-formaat gebruikt ook de. CDR-bestandsextensie. Dit zijn geripte/gekopieerde muziekbestanden van een cd.

Nog een ander gebruik voor deze extensie is als Crash Data Retrieval Data-bestanden. Deze worden gegenereerd door sensoren die zijn geïnstalleerd in voertuigen die gebruikmaken van een Crash Data Retrieval (CDR)-apparaat.

Image
Image

CDR is ook een afkorting voor een aantal technologietermen die niets te maken hebben met deze bestandsindelingen, zoals klokverdelerregister en vastgelegde gegevenssnelheid.

Hoe een CDR-bestand te openen

Omdat er meerdere bestandsindelingen zijn die deze bestandsextensie gebruiken, moet u eerst weten in welke indeling uw bestand is voordat u weet welk programma u moet gebruiken om het te openen.

Als je weet dat het een of andere afbeelding is, is de kans groot dat het wordt geassocieerd met CorelDRAW. Hetzelfde geldt voor de andere drie; als je een Mac hebt, beschouw je bestand dan als een dvd/cd-hoofdbestand of een raw audio-cd-gegevensbestand als je vermoedt dat het muziek is. Bestanden die van een Crash Data Retrieval-apparaat zijn gehaald, hebben dat formaat.

Open CorelDRAW Image CDR Files

CDR is de belangrijkste bestandsindeling die wordt gebruikt met CorelDRAW-software. Ze kunnen worden opgeslagen als sjablonen als dezelfde documentlay-out opnieuw moet worden gebruikt, waar het CDT-formaat vandaan komt. Ze kunnen ook worden gecomprimeerd en opgeslagen als CDX-bestanden.

Sommige gratis programma's die deze afbeeldingen kunnen openen, zijn Inkscape en CDR Viewer.

Hier zijn enkele niet-gratis opties:

  • CorelDRAW Graphics Suite
  • CorelDRAW PaintShop
  • CorelDRAW WordPerfect
  • Adobe Illustrator
  • ACD Systems Canvas

Open Macintosh dvd/cd-hoofd-cdr-bestanden

Deze bestanden zijn gemaakt met het ingebouwde hulpprogramma Schijfhulpprogramma in macOS.

  • Apple's Schijfhulpprogramma of DiskImageMounter op een Mac zijn de beste keuze.
  • Een andere optie is HFSExplorer, die CDR-bestanden opent in Windows, Mac en Linux. Dit programma ondersteunt ook vergelijkbare bestandsindelingen zoals DMG, ISO, IMG, SPARSEIMAGE en SPARSEBUNDLE.

Ruwe audio-cd-gegevensbestanden openen

Deze CDR-bestanden lijken op WAV- en AIF-bestanden. Sommige programma's slaan geripte muziekbestanden op in dit formaat.

  • Je kunt CDR-bestanden afspelen met iTunes of ze openen om te branden met ImgBurn of een dvd-ripperprogramma zoals DVD Decrypter.
  • macOS-gebruikers kunnen ook iTunes of Roxio Toast gebruiken om ze op een schijf te branden.

Open Crash Data Retrieval Data Files

Deze bestanden worden gebruikt met de Bosch Crash Data Retrieval System-software.

Gezien alle verschillende toepassingen van CDR-bestanden, bestaat de kans dat de jouwe wordt geopend in een ander programma waarmee je het bestand niet wilt gebruiken. Als u Windows gebruikt, kunt u als volgt het standaardprogramma wijzigen dat wordt gebruikt om CDR-bestanden te openen.

Een CDR-bestand converteren

CorelDRAW Afbeeldingsbestanden in het CDR-formaat kunnen worden geconverteerd naar AI, PDF, JPG, EPS, TIFF en andere vergelijkbare formaten met Zamzar, een gratis online bestandsconverter. Upload gewoon uw bestand naar die website en kies vervolgens een van de ondersteunde formaten om het CDR-bestand in op te slaan.

Hoewel de opmaak misschien niet goed overeenkomt, kunt u een CDR-bestand in Photoshop gebruiken door het met Convertio naar PSD te converteren. Op die website kun je het CDR-bestand ook in een aantal andere bestandsindelingen opslaan.

Converteer CDR naar ISO in macOS met behulp van deze opdrachtregelopdracht, waarbij u de pad- en bestandsnamen vervangt door uw eigen:


hdiutil convert /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

Het ISO-bestand kan vervolgens worden geconverteerd naar DMG als u uiteindelijk wilt dat het bestand een DMG-afbeelding is.

Het opslaan van een CDR-bestand op een schijf kan worden bereikt met behulp van het hierboven genoemde ImgBurn-programma. Kies de Write image file to a disc optie en selecteer het bestand als de Bron.

Als een Crash Data Retrieval Data-bestand kan worden opgeslagen in een ander formaat, is dit hoogstwaarschijnlijk gedaan met de software van bovenaf die het kan openen. Zoek naar een File > Save as or Convert/Export menu.

Kan het nog steeds niet openen?

Als u uw bestand niet kunt openen met de hier genoemde programma's, controleer dan of u de bestandsextensie correct leest. Mogelijk hebt u te maken met een CBR-, CDA- (CD Audio Track Shortcut) of CDDA-bestand.

FAQ

    Hoe maak je een CDR-bestand van een JPG?

    Open in CorelDRAW de JPG, traceer de afbeelding met de PowerTRACE-tool en sla deze vervolgens op als een CDR-bestand. U kunt een-j.webp

    Hoe converteer je een AI-bestand naar CDR?

    Maak in CorelDRAW een nieuw document en ga naar File > Import om het AI-bestand te selecteren. Selecteer waar u de afbeelding wilt hebben, sleep om deze op het canvas te plaatsen en sla het document op als een CDR-bestand.

Aanbevolen: