Wat was AIM (AOL Instant Messenger)?

Inhoudsopgave:

Wat was AIM (AOL Instant Messenger)?
Wat was AIM (AOL Instant Messenger)?
Anonim

AOL Instant Messenger, geïntroduceerd in 1997, was een van 's werelds populairste instant messaging-clients. Met de gratis AIM-software kunnen gebruikers expresberichten naar iedereen op hun "Buddy List" sturen.

Het bevatte ook integratie van sociale media, het delen van foto's en bestanden, video- en audiochat, Buddy List-thema's/skins en meer.

Op 15 december 2017 werd AIM stopgezet.

Op zoek naar AIM Mail? Terwijl AIM, het instant messaging-platform, niet meer bestaat, is de e-mailservice van AOL, soms AIM Mail genoemd maar officieel AOL Mail genoemd, springlevend. U kunt zich hier aanmelden bij AIM Mail met uw oude AIM-gebruikersnaam of het volledige AOL-e-mailadres.

Wat was AIM?

AIM was een chatservice die beschikbaar was vanaf desktops, mobiele apparaten en webbrowsers. U kunt inloggen met uw AOL-account om direct met al uw contacten te communiceren.

Image
Image

AIM ondersteunde niet alleen één-op-één chats en groeps-IM's. Het stelde je ook in staat om te chatten met je Google Talk-vrienden en verbonden te zijn met je sociale media-accounts (Facebook, Twitter, Myspace, YouTube, Foursquare en anderen) om je feeds te tonen, bestanden uit te wisselen en locatie-updates te delen.

Als je een oude telefoon had die de mobiele app niet ondersteunde, zou je de AIM for TXT-service kunnen gebruiken om sms-berichten met je vriendenlijst te verzenden en ontvangen via sms.

Een andere manier om het te gebruiken was via AIM Mail (AOL Mail). Vroeger was er een chatintegratie die verbonden was met AIM, zodat je e-mails en chatberichten op één plek kunt bekijken.

AOL heeft in de loop der jaren andere functies uitgebracht:

  • AIM Express: uitgeklede, browsergebaseerde messenger voor gebruikers die het zelfstandige programma niet gebruikten
  • AIM Pages: Maak een online profiel
  • AIM Re altime IM: Bekijk in re altime wat de andere persoon aan het typen was
  • AIM to mobile: sms'jes naar mobiele telefoons sturen

AIM Geschiedenis

Hier is een korte blik op de geschiedenis van AIM, inclusief wanneer enkele van de meer prominente functies zijn toegevoegd en verwijderd:

  • Mei 1997: AOL brengt AIM uit als een op zichzelf staand programma voor Windows
  • Mei 2006: AIM Pages wordt geïntroduceerd en stopt in 2007; AIM Phoneline wordt vrijgegeven om gebruikers te laten bellen en gebeld worden, en wordt vervolgens in 2009 afgesloten
  • Maart 2008: iOS-gebruikers kunnen nu de AIM-app installeren
  • April 2010: AIM komt naar de iPad
  • December 2010: AIM-apps bevatten advertenties en zijn nu beschikbaar voor Mac, Android, iOS, BlackBerry en andere platforms
  • Juni 2015: Verizon Communications koopt AOL
  • Juni 2017: Verizon combineert AOL en Yahoo in Oath Inc (later omgedoopt tot Verizon Media)
  • Oktober 2017: Er is aangekondigd dat AOL zal afsluiten
  • December 2017: AIM wordt stopgezet

Waarom is AIM gestopt?

AOL had dit te zeggen in oktober 2017 over het afsluiten van AOL Instant Messenger:

We weten dat er zoveel trouwe fans zijn die AIM al tientallen jaren gebruiken; en we vonden het geweldig om te werken en de eerste chat-app in zijn soort te bouwen sinds 1997. Onze focus zal altijd liggen op het bieden van het soort innovatieve ervaringen dat consumenten willen. We zijn enthousiaster dan ooit om ons te concentreren op het bouwen van de volgende generatie iconische merken en levensveranderende producten.

AIM- alternatieven

AOL heeft nooit een alternatief chatprogramma voor AIM geleverd, maar tal van andere apps, services en desktopprogramma's werken op vrijwel dezelfde manier.

Een intrigerende vervanging is AIM Phoenix. Het is niet gelieerd aan AOL of Verizon Media, maar is in plaats daarvan een server waarmee sommige versies van AIM kunnen werken. De site biedt downloads van AIM-clients en aanwijzingen om verbinding te maken met de server.

Andere instant messaging-applicaties werken ook, en ze omvatten niet het wijzigen van serverinstellingen of het downloaden van gearchiveerde programma's. Facebook Messenger is een populaire die werkt vanaf telefoons, tablets, desktops en webbrowsers. Andere voorbeelden zijn WhatsApp, Signal, Telegram, Snapchat en Kik. Met de meeste van deze apps kun je ook gratis bellen via internet.

FAQ

    Hoe verwijder ik mijn AIM/AOL-account?

    Om uw AOL-account permanent te verwijderen, logt u in op de AOL-accountbeëindigingspagina met uw AOL- of AIM-gebruikersnaam en wachtwoord. Selecteer vervolgens Doorgaan om mijn account te verwijderen, bevestig uw e-mailadres en selecteer Ja, beëindig dit account > Begrepen

    Waarom ziet mijn AOL/AIM Mail-pagina er anders uit?

    Als je niet tevreden bent met het uiterlijk, kun je je AOL Mail-instellingen aanpassen. Als u bijvoorbeeld de weergave wilt aanpassen, gaat u naar Options > Customize en selecteert u de opties die u wilt toepassen. Of ga naar Options > Mail Settings en kies het tabblad voor de instellingen die u wilt wijzigen, zoals Algemeen, Opstellen of Agenda.

Aanbevolen: