Msg-opdracht (voorbeelden, schakelaars en meer)

Inhoudsopgave:

Msg-opdracht (voorbeelden, schakelaars en meer)
Msg-opdracht (voorbeelden, schakelaars en meer)
Anonim

De opdracht msg is een opdrachtpromptopdracht die wordt gebruikt om een bericht naar een of meer gebruikers op het netwerk te sturen met behulp van de opdrachtprompt.

Wanneer het commando wordt geactiveerd, wordt er een prompt weergegeven op de machine(s) waarnaar het is verzonden, waarin het bericht wordt weergegeven, evenals de gebruikersnaam van de afzender en het tijdstip waarop het bericht is verzonden.

Het werkt op dezelfde manier als het net send-commando dat populair was in Windows XP, maar het is geen echte vervanging ervoor. Zie De opdracht Msg gebruiken om Net Send te vervangen verderop op de pagina.

Image
Image

Beschikbaarheid berichtcommando

De opdracht msg is beschikbaar via de opdrachtprompt in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Het is ook beschikbaar via de opdrachtprompttool die toegankelijk is in Geavanceerde opstartopties en Systeemherstelopties.

De beschikbaarheid van bepaalde msg-opdrachtschakelaars en andere opdrachtsyntaxis kan verschillen van besturingssysteem tot besturingssysteem.

Msg Commando Syntaxis

msg { gebruikersnaam | sessienaam | sessie-id | @ bestandsnaam | } [ /server: servernaam] [ /tijd: seconden] [ /v] [ /w] [bericht]

Zie Hoe u de commandosyntaxis leest als u niet zeker weet hoe u de syntaxis van het msg-commando moet interpreteren zoals het hierboven is geschreven of beschreven in de onderstaande tabel.

Msg Commando Opties
Optie Uitleg
gebruikersnaam Gebruik deze optie om een gebruikersnaam op te geven waarnaar het bericht moet worden verzonden.
sessienaam Geef de sessienaam op om een bericht naar een specifieke sessie te sturen.
sessionid De sessionid-optie kan worden gebruikt om een bericht naar een sessie te sturen met behulp van de sessie-ID.
@ bestandsnaam Gebruik de optie @filename om een bericht te sturen naar de gebruikersnamen, sessienamen en sessie-ID's die in het opgegeven bestand staan vermeld.
De optie wordt gebruikt om een bericht te sturen naar elke sessie op de servernaam.
/server: servernaam De servernaam is de server waarop de gebruikersnaam, sessienaam of sessie-id staat. Als er geen servernaam is opgegeven, wordt het bericht verzonden zoals aangegeven naar de server waarvandaan u het msg-commando uitvoert.
/tijd: seconden Het specificeren van een tijd in seconden met de /time schakelaar geeft het msg commando een tijdsduur om te wachten tot de ontvanger van het bericht de ontvangst ervan bevestigt. Als de ontvanger het bericht niet binnen enkele seconden of seconden bevestigt, wordt het bericht opgeroepen.
/v De /v schakelaar schakelt de uitgebreide modus van het commando in, die gedetailleerde informatie toont over de acties die het msg commando onderneemt.
/w Deze optie dwingt de opdracht msg om te wachten op een retourbericht nadat u een bericht hebt verzonden. De /w schakelaar is eigenlijk alleen nuttig met de /v schakelaar.
bericht Dit is het bericht dat je wilt verzenden. Als u geen bericht opgeeft, wordt u gevraagd er een in te voeren na het uitvoeren van de opdracht msg.
/? Gebruik de help-schakelaar met de opdracht msg om informatie weer te geven over de verschillende opties van de opdracht.

U kunt de uitvoer van de opdracht opslaan in een bestand met behulp van een omleidingsoperator. Zie Opdrachtuitvoer omleiden naar een bestand voor algemene instructies of bekijk onze lijst met opdrachtprompttrucs voor meer tips.

Msg Commandovoorbeelden


msg @myteam The Melting Pot om 13.00 uur, voor mij!

In dit voorbeeld wordt de opdracht msg gebruikt om een select aantal gebruikers in het myteam-bestand [ @ bestandsnaam] verbonden met de server te vertellen dat er een vergadering in The Melting Pot voor lunch [bericht].


msg RODREGT /server:TSWHS002 /time:300

Hier hebben we het commando gebruikt om een bericht te sturen naar RODREGT [gebruikersnaam], een medewerker die verbinding maakt met de TSWHS002 [ /server: servernaam] server. Het bericht is erg tijdgevoelig, dus we willen niet dat hij het ziet als hij het na vijf minuten nog niet heeft gezien [ /time: seconds].

Aangezien er geen bericht is opgegeven, zal de opdracht msg een notitie weergeven bij de prompt met de tekst Voer bericht in om te verzenden; beëindig het bericht door op CTRL-Z op een nieuwe regel te drukken en vervolgens op ENTER.

Na het invoeren van een bericht voor RODREGT, druk je op de Enter toets, dan CTRL+Z, dan Voer opnieuw in.


msg/v Testbericht!

In het bovenstaande voorbeeld sturen we iedereen die met de server is verbonden een testbericht [bericht]. We willen ook de specifieke taken zien die de opdracht msg uitvoert om dit te doen [ /v].

Dit is een eenvoudig voorbeeld dat u thuis kunt proberen, zonder dat er gebruikers op uw computer zijn aangesloten. U ziet het bericht op uw eigen scherm verschijnen en de volgende gegevens in het opdrachtpromptvenster, dankzij het gebruik van de uitgebreide schakelaar:


Bericht verzenden naar sessieconsole, weergavetijd 60

Async-bericht verzonden naar sessieconsole

Het Msg-commando gebruiken om Net Send te vervangen

De opdracht msg is bedoeld om te worden gebruikt als een berichtensysteem voor gebruikers van terminalservers, niet noodzakelijkerwijs tussen bijvoorbeeld twee Windows 7-computers.

In feite kan het moeilijk zijn om het werkend te krijgen tussen twee standaard Windows-machines, zoals het net send-commando deed. Mogelijk krijgt u een "Fout 5 bij het ophalen van sessienamen" of een "Fout 1825 bij het ophalen van sessienamen".

Sommigen hebben echter geluk gehad met het gebruik van de opdracht msg op deze manier door de AllowRemoteRPC registerwaardegegevens te wijzigen van 0 in1 op de computer die het bericht ontvangt (start de computer opnieuw op na de wijziging als u dit doet). Deze sleutel bevindt zich in het Windows-register onder de HKEY_LOCAL_MACHINE-component op deze locatie: SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server.

Msg-gerelateerde opdrachten

Het msg-commando is een netwerkcommando, dus het kan worden gebruikt met andere netwerkgerelateerde commando's, maar over het algemeen wordt het alleen gebruikt om een bericht te verzenden.

Ook, zoals een paar keer vermeld, is dit commando vergelijkbaar met het gepensioneerde net send-commando.

Aanbevolen: