Opdracht hernoemen (voorbeelden, opties, schakelaars, & meer)

Inhoudsopgave:

Opdracht hernoemen (voorbeelden, opties, schakelaars, & meer)
Opdracht hernoemen (voorbeelden, opties, schakelaars, & meer)
Anonim

De opdracht hernoemen wordt gebruikt om een enkel bestand of map te hernoemen vanaf de opdrachtprompt.

Rename en ren kunnen door elkaar worden gebruikt. Ze zijn exact hetzelfde commando.

Image
Image

Rename Commando Beschikbaarheid

De opdracht hernoemen is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in de meeste versies van Windows, waaronder Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server-besturingssystemen en sommige oudere versies van Windows, ook.

De opdracht hernoemen is ook beschikbaar vanuit de herstelconsole in Windows 2000 en Windows XP. Zie onze Recovery Console-opdrachtenlijst voor meer informatie.

Opdrachtsyntaxis hernoemen

rename [station:][pad] bestandsnaam1 bestandsnaam2

Zie Hoe u de opdrachtsyntaxis leest als u niet zeker weet hoe u de opdrachtsyntaxis voor hernoemen moet lezen die hierboven of in de onderstaande tabel is uitgelegd.

Opdrachtopties hernoemen
Item Uitleg
rijden: Dit is de schijf met het bestand dat u wilt hernoemen.
pad Dit is de map of map/submappen op de schijf:, die bestandsnaam1 bevat waarvan u de naam wilt wijzigen.
bestandsnaam1 Dit is de naam van het bestand dat u wilt hernoemen.
bestandsnaam2 Dit is de naam waarnaar u bestandsnaam1 wilt hernoemen. U kunt geen nieuw station of pad opgeven voor het hernoemde bestand.

De opdracht hernoemen kan alleen worden gebruikt om bestanden te hernoemen in de systeemmappen van de huidige Windows-installatie, op verwisselbare media, in de hoofdmap van een partitie of in de lokale installatiebron.

Opdrachtvoorbeelden hernoemen

Hieronder staan verschillende voorbeelden die laten zien hoe u de opdracht hernoemen kunt gebruiken.

Hernoem bestand in opgegeven map


rename c:\windows\win.ini win.old

In de bovenstaande opdracht hernoemen we win.ini, die zich in de map C:\Windows bevindt, naar win.old.

Hernoem bestand in dezelfde map


hernoem boot.new boot.ini

In deze, heeft het hernoemen commando geen drive: of pad informatie gespecificeerd, dus het boot.new bestand wordt hernoemd naar boot.ini, allemaal binnen de directory waar je het hernoemen commando vanuit hebt getypt.

Als u bijvoorbeeld hernoem boot.new boot.ini typt vanaf de C:\> prompt, wordt het bestand boot.new in C:\ hernoemd naar boot.ini.

Hernoem bestandsextensie en naam


ren file.bak regfile.reg

In dit voorbeeld wordt de opdracht hernoemen (hier afgekort tot ren) niet gebruikt om de "normale" bestandsnaam te hernoemen, maar alleen om de bestandsextensie te hernoemen, vergelijkbaar met de twee bovenstaande voorbeelden. Dit is niet iets dat u vaak zult doen, maar als u om de een of andere reden de bestandsextensie wilt wijzigen, kunt u dit doen met de opdracht hernoemen.

We hernoemen een back-up met de bak-bestandsextensie naar een bestand met de REG-bestandsextensie, zodat we het kunnen herstellen naar het Windows-register (iets wat u alleen kunt doen als het eindigt op.reg).

We veranderen echter ook de naam van het bestand in regfile, iets wat we binnen hetzelfde commando kunnen doen, zodat we niet twee aparte commando's hoeven uit te voeren.

Het wijzigen van de bestandsextensie verandert niet de bestandsindeling. In tegenstelling tot een bestandsconversietool die het eigenlijke bestand zelf formatteert, kan de opdracht ren alleen het achtervoegsel aanpassen. In de meeste situaties, zoals in het bovenstaande voorbeeld, leidt dit ertoe dat Windows het anders behandelt (bijvoorbeeld nu kan het worden geopend in het Windows-register).

Hernoem een map


ren foto's "vakantiefoto's"

In dit laatste voorbeeld gebruiken we de opdracht hernoemen om een map te hernoemen in plaats van een bestand. De fotomap wordt vakantiefoto's. Aanhalingstekens worden gebruikt rond de mapnaam omdat deze een spatie bevat.

Rename Related Commands

Deze opdracht wordt vaak gebruikt met de opdracht dir, zodat je de lijst met bestandsnamen in de opdrachtprompt kunt zien voordat je kiest welke je wilt hernoemen.

Aanbevolen: