Copy Command (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)

Inhoudsopgave:

Copy Command (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)
Copy Command (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)
Anonim

De copy Command Prompt-opdracht dupliceert een bestand en slaat de tweede versie op een andere locatie naar keuze op.

Gebruik de opdracht om een bestand te kopiëren met de specifieke naam en bestandsextensie of gebruik een jokerteken om groepen bestanden tegelijk te kopiëren, ongeacht de bestandsnamen of extensies. Enkele andere opdrachtopties omvatten verificatie dat de bestanden correct zijn gekopieerd en onderdrukking van prompts om bestanden met dezelfde naam te overschrijven.

Kopieer Commando Beschikbaarheid

Image
Image

De kopieeropdracht is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP, evenals vanuit de geavanceerde opstartopties en systeemherstelopties reparatie/herstel menu's.

De beschikbaarheid van bepaalde kopieeropdrachtschakelaars en andere opdrachtsyntaxis kan verschillen van besturingssysteem tot besturingssysteem.

Opdrachtsyntaxis kopiëren

Het commando accepteert de volgende algemene vorm:

copy [ /d] [ /v] [ / n] [ /y | /-y] [ /z] [ /l] [ /a| /b ] bron [/a | /b ] [+ bron [/a | /b ] [+ …] [bestemming [/a | /b ] [/? ]

Zie Hoe u de opdrachtsyntaxis leest als u niet zeker weet hoe u de kopieeropdrachtsyntaxis moet interpreteren zoals deze hierboven of in de onderstaande lijst is beschreven.

Opdrachtopties kopiëren
Item Uitleg
/d Hiermee kan het doelbestand gedecodeerd worden aangemaakt.
/v Controleert of nieuwe bestanden correct zijn geschreven.
/n Gebruikt een korte bestandsnaam, indien beschikbaar, bij het kopiëren van een bestand met een niet-8dot3-naam.
/y Onderdrukt bevestigingsprompts om het doelbestand te overschrijven als het dezelfde naam heeft als het bronbestand.
/-y Toont bevestigingsvragen om een bestand te overschrijven als de naam van het bronbestand identiek is aan de naam van het doelbestand.
/z Kopieert netwerkbestanden in herstartbare modus.
/l Kopieert de link naar de bron in plaats van het eigenlijke bestand waarnaar de bron verwijst. Dit is alleen relevant als de bron een symbolische link is.
/a Geeft een ASCII-tekstbestand aan.
/b Geeft een binair bestand aan.
bron Dit is de locatie en naam van het bestand dat u wilt kopiëren. De bron mag geen map zijn en u mag geen jokertekens (de asterisk) gebruiken.
bestemming Dit is de locatie en/of bestandsnaam waarnaar het bestand gespecificeerd in de broncode moet worden gekopieerd.
/? Gebruik de help-schakelaar met de kopieeropdracht om gedetailleerde hulp weer te geven over de verschillende opties van de opdracht.

Voeg bestanden toe door verschillende bronbestanden te kiezen, maar slechts één doelbestand.

Opdrachtvoorbeelden kopiëren

Hieronder staan enkele voorbeelden van het gebruik van het kopieercommando:

Kopiëren naar een andere map


copy Z:\Software\program.iso C:\Users\Jon\Downloads\Programs\

Het kopieert program.iso van de Z: schijf naar de map Programma's van de gebruiker.

Kopiëren en hernoemen


copy Y:\install\j93n.exe Y:\more\m1284.msi

U kunt de kopieeropdracht gebruiken om een bestand te hernoemen en zelfs de bestandsextensie te wijzigen. In dit voorbeeld wordt het bestand j93n.exe naar een nieuwe map op de Y:-schijf gekopieerd als m1284.msi.

Dit is geen techniek voor bestandsconversie (d.w.z. het EXE-bestand wordt niet echt geconverteerd naar MSI), maar een manier om een identieke kopie te maken, maar met het doelbestand onder een andere naam en in een andere map.


copy D:\i386\atapi.sy_ C:\Windows\atapi.sys

In het bovenstaande voorbeeld wordt het bestand atapi.sy_, dat zich in de map i386 op de installatie-cd van Windows XP bevindt, naar de map C:\Windows gekopieerd als atapi.sys.

In tegenstelling tot het voorbeeld van de Y: drive hierboven, is deze een beetje realistischer, aangezien het kopiëren van dergelijke bestanden van een schijf gebruikelijk is bij het oplossen van specifieke Windows-problemen.

Kopiëren naar huidig pad


copy D:\readme.htm

In dit voorbeeld heeft het kopieercommando geen bestemming opgegeven, dus het readme.htm-bestand wordt gekopieerd naar de map waaruit u het kopieercommando hebt getypt.

Als u bijvoorbeeld copy d:\readme.htm typt vanaf de C:\Windows> prompt, wordt dat HTM-bestand gekopieerd naar C:\Windows.

Kopieer alleen bepaalde bestandstypen


copy /y /v C:\Users\Jon\Downloads\.mp3 C:\Users\Jon\Music\DownloadedMusic\

Deze opdracht kopieert alle MP3's (.mp3) van de map Downloads naar de map Music\DownloadedMusic\, maar we willen ervoor zorgen dat elk bestand wordt gekopieerd, zelfs als er al een in DownloadedMusic staat met dezelfde naam (/j). We controleren de kopie (/v) om er zeker van te zijn dat de opdrachtprompt ons vertelt of de bestanden daadwerkelijk zijn gekopieerd of dat er een fout is opgetreden in het proces.

Er moet al een map op de bestemmingslocatie bestaan voordat de kopieeropdracht er bestanden naar zal kopiëren. Maak nieuwe mappen in de opdrachtprompt met het mkdir commando.

Bestanden samenvoegen tot één


copy Z:\file1.txt+Z:\file2.txt+Z:\file3.txt Z:\combined.txt

Hiermee worden drie TXT-bestanden samengevoegd tot een nieuwe genaamd combined.txt. Zoals je kunt zien, moet elk bestand dat deel uitmaakt van de samenvoeging worden gescheiden door een + teken, maar geen spaties.

Je kunt de asterisk ook gebruiken om meerdere bestanden toe te voegen. Dus in ons voorbeeld zouden we al die.txt-instanties kunnen vervangen door Z:\.txt, maar alleen als we elk afzonderlijk TXT-bestand van de Z:-schijf willen samenvoegen.

Kopieer gerelateerde commando's

Deze opdracht lijkt op de opdracht xcopy, maar in tegenstelling tot kopiëren werkt xcopy ook op mappen.

Aanbevolen: