Net Send Command (voorbeelden, schakelaars en meer)

Inhoudsopgave:

Net Send Command (voorbeelden, schakelaars en meer)
Net Send Command (voorbeelden, schakelaars en meer)
Anonim

De net send-opdracht is een opdrachtpromptopdracht die wordt gebruikt om berichten naar gebruikers, computers en berichtaliassen op het netwerk te verzenden. Het is een van de vele net-commando's.

Windows XP was de laatste versie van Windows die de opdracht net send bevatte. De opdracht msg vervangt deze opdracht in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

Image
Image

Beschikbaarheid van netverzendopdracht

De opdracht net send is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in Windows XP, evenals in oudere versies van Windows en in sommige Windows Server-besturingssystemen.

De beschikbaarheid van bepaalde net send-opdrachtschakelaars en andere net send-opdrachtsyntaxis kan verschillen van besturingssysteem tot besturingssysteem.

Net Send Command Syntaxis

net send { naam | | /domain[ : domeinnaam] | /users } bericht [ /help] [ /?]

Zie Hoe u de opdrachtsyntaxis leest als u niet zeker weet hoe u de opdrachtsyntaxis moet lezen zoals deze hierboven is geschreven of wordt weergegeven in de onderstaande tabel.

Net verzendopdracht opties
Item Uitleg
naam Deze optie specificeert de gebruikersnaam, computernaam of berichtnaam (gedefinieerd met de netnaamopdracht) waarnaar u het bericht wilt verzenden.
Gebruik de asterisk om het bericht naar elke gebruiker in uw huidige domein of werkgroep te sturen.
/domein Deze schakelaar kan alleen worden gebruikt om het bericht naar alle namen in het huidige domein te sturen.
domeinnaam Gebruik deze optie met /domain om het bericht te verzenden naar alle gebruikers in de opgegeven domeinnaam.
/gebruikers Deze optie stuurt het bericht naar alle gebruikers die verbonden zijn met de server waarvandaan het net send-commando wordt uitgevoerd.
bericht Deze opdrachtoptie voor net verzenden is uiteraard vereist en specificeert de exacte tekst van het bericht dat u verzendt. Het bericht mag maximaal 128 tekens lang zijn en moet tussen dubbele aanhalingstekens staan als het een schuine streep bevat.
/help Gebruik deze schakelaar om gedetailleerde informatie over het net send-commando weer te geven. Het gebruik van deze optie is hetzelfde als het gebruik van het net help commando met net send: net help send.
/? De help-schakelaar werkt ook met de opdracht net send, maar geeft alleen de syntaxis van de basisopdracht weer. net send uitvoeren zonder opties is gelijk aan het gebruik van de /? switch.

U kunt de uitvoer van de opdracht net send in een bestand opslaan met behulp van een omleidingsoperator met de opdracht.

Net Send Command-voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden die laten zien hoe u de opdracht net send kunt gebruiken:

Verzenden naar alle werkgroepgebruikers


net sendGa onmiddellijk naar CR103 voor een verplichte meeting

In dit voorbeeld wordt net send gebruikt om het bericht Ga onmiddellijk naar CR103 voor een verplicht vergaderbericht naar alle ledenvan de huidige werkgroep of het huidige domein te verzenden.

Verzenden naar alle servergebruikers


net send /users "Zal de persoon met het A7/3-clientbestand uw werk opslaan en sluiten? Dank u!"

Hier wordt de opdracht gebruikt om alle leden van de huidige server/gebruikers het bericht te sturen. Zal de persoon met het A7/3-clientbestand uw werk opslaan en sluiten? Dank je!. Het bericht staat tussen aanhalingstekens omdat er een schuine streep is gebruikt.

Verzenden naar specifieke gebruiker


net send smithm Je bent ontslagen!

Hoewel het een volledig onprofessionele manier is om iemands dienstverband te beëindigen, wordt het in dit net-verzendvoorbeeld gebruikt om Mike Smith, met de gebruikersnaam smithm, een bericht te sturen dat hij waarschijnlijk niet wilde horen: je bent ontslagen!.

Bottom Line

Het net send-commando is een subset van het net-commando en is dus vergelijkbaar met zijn zustercommando's zoals net use, net time, net user, net view, etc.

Meer hulp bij het Net Send-commando

Als deze opdracht niet werkt, ziet u mogelijk de volgende fout in de opdrachtprompt:


'net' wordt niet herkend als een interne of externe opdracht, bruikbaar programma of batchbestand.

Er zijn twee manieren om dit op te lossen, maar slechts één is een permanente oplossing…

U kunt de huidige werkdirectory verplaatsen naar System32, het pad waar het cmd.exe-bestand zich bevindt, zodat de opdrachtprompt weet hoe de opdracht net send moet worden uitgevoerd. Doe dit met het cd-commando (dit staat voor change directory):


cd c:\windows\system32\

Vanaf daar kun je de opdracht uitvoeren zonder die fout te zien. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing die u altijd voor elke opdracht moet doen. Het echte probleem is dat de huidige omgevingsvariabele niet correct is ingesteld.

Hier leest u hoe u de juiste omgevingsvariabele herstelt die nodig is voor de opdrachtprompt om uw opdrachten in Windows XP te begrijpen:

  1. Open het menu Start en klik met de rechtermuisknop Deze computer.
  2. Kies Eigenschappen.
  3. Selecteer de Omgevingsvariabelen knop op de Geavanceerd tab.
  4. Selecteer Pad uit de lijst met variabelen in de sectie Systeemvariabelen.
  5. Kies Bewerken onder de Systeemvariabelen sectie.
  6. In het Variabele waarde tekstvak, zoek naar paden die precies zo lezen:

    
    

    C:\Windows\system32

    of…

    
    

    %SystemRoot%\system32

    Image
    Image
  7. Je zou er maar één moeten hebben, maar als je geen van beide hebt, ga dan helemaal naar het einde van de tekst, typ een puntkomma en voer dan het bovenste pad van boven in, zoals dit:

    
    

    ;C:\Windows\system32

    Is er al een binnen? Als dit het geval is, is het hoogstwaarschijnlijk de tweede die aan het begin "%SystemRoot%" leest. Als dit het geval is, wijzigt u dat deel van het pad in "C:\Windows\system32" (zolang uw Windows-installatie op de C:-schijf staat, wat hoogstwaarschijnlijk waar is).

    U zou bijvoorbeeld %SystemRoot%\system32 veranderen in C:\Windows\system32.

    Als het helpt, kopieer dan alle tekst naar Kladblok en voer de bewerking daar uit. Als je klaar bent, plak je de bewerkte variabelewaarde terug in dat tekstvak om de bestaande tekst te overschrijven.

    Bewerk geen andere variabelen. Als er toevallig geen variabelen in dit tekstvak staan, kunt u het bovenstaande pad invoeren zonder de puntkomma, aangezien dit de enige invoer is.

  8. Selecteer een paar keer OK om de wijzigingen op te slaan en het venster Systeemeigenschappen te verlaten.
  9. Start je computer opnieuw op.

Als net send-commando's lijken te werken in de opdrachtprompt met een "geslaagd" bericht, maar de pop-up verschijnt niet op de computers waarnaar het bericht is verzonden, controleer dan of de ontvangende computers de Messenger-service hebben ingeschakeld.

U kunt de Messenger-service in Windows XP inschakelen via Services: ga naar Start > Run, voer services in.msc, dubbelklik op Messenger, verander Opstarttype in Automatic, en ga dan naar Toepassen > Start

Aanbevolen: