Sfc-opdracht (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)

Inhoudsopgave:

Sfc-opdracht (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)
Sfc-opdracht (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)
Anonim

De sfc-opdracht is een opdrachtpromptopdracht die kan worden gebruikt om belangrijke Windows-systeembestanden te controleren en te vervangen. Veel stappen voor probleemoplossing adviseren het gebruik van de opdracht sfc.

Systeembestandscontrole is een zeer handig hulpmiddel om te gebruiken wanneer u problemen vermoedt met beveiligde Windows-bestanden, zoals veel DLL-bestanden.

Image
Image

Sfc Commando Beschikbaarheid

De opdracht sfc is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in de meeste Windows-besturingssystemen, waaronder Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Systeembestandscontrole maakt sinds Windows Vista deel uit van Windows Resource Protection en wordt in die besturingssystemen soms Windows Resource Checker genoemd.

In Windows XP en Windows 2000 maakt deze tool deel uit van Windows Bestandsbeveiliging.

Deze opdracht kan alleen worden uitgevoerd vanaf de opdrachtprompt wanneer deze als beheerder is geopend. Zie Een verhoogde opdrachtprompt openen voor informatie over hoe u dat doet.

De beschikbaarheid van sfc-opdrachtschakelaars kan enigszins verschillen van besturingssysteem tot besturingssysteem.

Sfc-opdrachtsyntaxis

De basisvorm, dit is de syntaxis die nodig is om de opties van de systeembestandscontrole uit te voeren:

sfc options [=volledig bestandspad]

Of, meer specifiek, zo ziet het eruit met opties:

sfc [ /scannow] [ /verifyonly] [ /scanfile= bestand] [ /verifyfile= bestand] [ /offbootdir= boot] [ /offwindir= winnen] [ /?]

Sfc-opdrachtopties
Item Beschrijving
/scannow Deze optie geeft sfc de opdracht om alle beveiligde besturingssysteembestanden te scannen en indien nodig te repareren.
/verifyonly Deze sfc-opdrachtoptie is hetzelfde als /scannow, maar zonder reparatie.
/scanfile=file Deze sfc-optie is hetzelfde als /scannow, maar de scan en reparatie is alleen voor het opgegeven bestand.
/offbootdir=boot Gebruikt met /offwindir, wordt deze sfc-optie gebruikt om de opstartmap (boot) te definiëren wanneer sfc van buiten Windows wordt gebruikt.
/offwindir=win Deze sfc-optie wordt gebruikt met /offbootdir om de Windows-directory (win) te definiëren bij gebruik van sfc offline.
/? Gebruik de help-schakelaar met het sfc-commando om gedetailleerde hulp weer te geven over de verschillende opties van het commando.

U kunt de uitvoer van het sfc-commando opslaan in een bestand met behulp van een omleidingsoperator. Zie Opdrachtuitvoer omleiden naar een bestand voor instructies. Opdrachtprompttrucs heeft meer van dit soort tips.

Sfc-opdrachtvoorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van de verschillende manieren waarop u dit commando kunt gebruiken:

Scan en vervang alle corrupte bestanden


sfc /scannow

In het bovenstaande voorbeeld wordt het hulpprogramma Systeembestandscontrole gebruikt om beschadigde of ontbrekende systeembestanden te scannen en vervolgens automatisch te vervangen. De optie /scannow is de meest gebruikte schakeloptie voor het sfc-commando.

Zie Hoe u SFC /Scannow gebruikt om beveiligde Windows-besturingssysteembestanden te herstellen voor meer informatie over het gebruik van de opdracht op deze manier.

Repareer een specifiek bestand


sfc /scanfile=c:\windows\system32\ieframe.dll

De sfc-opdracht hierboven wordt gebruikt om ieframe.dll te scannen en vervolgens te repareren als er een probleem wordt gevonden.

Scan een andere Windows-installatie


sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\windows

In het volgende voorbeeld worden beveiligde Windows-bestanden gescand en indien nodig gerepareerd (/scannow), maar dit gebeurt met een andere installatie van Windows (/offwindir=c:\windows) op een andere schijf (/offbootdir=c:).

Het bovenstaande voorbeeld is hoe u de opdracht sfc zou gebruiken vanaf de opdrachtprompt in Systeemherstelopties of vanaf een andere installatie van Windows op dezelfde computer.

Alles scannen, maar niet repareren


sfc /verifyonly

Door het sfc-commando te gebruiken met de /verifyonly-optie, scant Systeembestandscontrole alle beveiligde bestanden en meldt het eventuele problemen, maar er worden geen wijzigingen aangebracht.

Afhankelijk van hoe uw computer is ingesteld, heeft u mogelijk toegang nodig tot uw originele Windows-installatieschijf of flashstation om bestandsreparaties mogelijk te maken.

Sfc-gerelateerde opdrachten en meer informatie

Het sfc-commando wordt vaak gebruikt met andere Command Prompt-commando's, zoals het shutdown-commando, zodat u uw computer opnieuw kunt opstarten nadat u Systeembestandscontrole hebt uitgevoerd.

Als Windows een kopie van een bestand nodig heeft om het corrupte bestand te vervangen, zal het dit krijgen van C:\Windows\WinSxS\Backup\. Als die bron is gehackt, zal Windows toegang krijgen tot internet om de juiste bestanden van de website van Microsoft te downloaden.

Zie het stuk van Microsoft over Systeembestandscontrole voor meer informatie die u wellicht nuttig vindt.

Aanbevolen: