Metaverse-ma altijden zijn prijzig maar vullen niet

Inhoudsopgave:

Metaverse-ma altijden zijn prijzig maar vullen niet
Metaverse-ma altijden zijn prijzig maar vullen niet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Restaurants openen virtuele locaties in de metaverse.
  • Het restaurant iChina opent binnenkort een eetzaal met zintuiglijke onderdompeling en een degustatiemenu.
  • Een NFT van een zwarte truffel die onlangs is verkocht voor $ 10.000.
Image
Image

Food is het nieuwste item dat virtueel gaat.

Een high-end Chinees restaurant in Californië lanceert een virtual reality-ruimte. De ervaring omvat een degustatiemenu dat minimaal $ 4.500 kost voor tien personen. Het maakt deel uit van een groeiende inspanning om dineren een onderdeel van het virtuele rijk te maken.

"High-end chef-koks symboliseren hun kenmerkende gerechten als NFT's, en deze worden als speciaal en uniek verkocht", vertelde Bob Bilbruck, de CEO van Captjur, een technisch adviesbureau dat aan de metaverse werkt, aan Lifewire in een e-mail interview.

De werkelijkheid mixen tijdens het dineren

Het Chinese restaurant van Silicon Valleys, iChina, opent binnenkort een eetzaal met zintuiglijke onderdompeling en een degustatiemenu. De kamer heeft videoprojectoren om gasten de indruk te geven dat ze ergens anders zijn dan alleen een kamer met vier muren.

Het is de bedoeling dat de gasten zich getransporteerd voelen naar een rustige omgeving, waaronder een bamboebos, een vijver, een kersenbloesemtuin, een mozaïekmuur en een waterlantaarnfestival.

Eddie Lam, de chef-kok van iChina, vertelde Eater San Francisco, dat als diners bijvoorbeeld zouden deelnemen aan een waterscène, het eten - in dat geval een zeevruchtencursus - zou bijdragen aan de ervaring.

Montreal restaurant The Famous Cosmos is ook de metaverse binnengegaan via een 3D virtueel wereldplatform genaamd Decentraland. Klanten kunnen restaurantmedewerkers in de metaverse bekijken en met hen chatten. Maar eten bestellen betekent naar een fysieke restaurantlocatie gaan.

Een hot metavers concept dat restaurants en andere voedselleveranciers omarmen, zijn niet-vervangbare tokens (NFT's), een digitaal grootboek dat kan worden verkocht en verhandeld. Een NFT van een zwarte truffel is onlangs verkocht voor $ 10.000.

Bilbruck woonde onlangs een virtuele conferentie bij over eten in de metaverse. "Op dit moment is de vorm die het meeste metaverse voedsel speelt NFT's," zei hij.

Het hebben van een virtueel restaurant in de metaverse voor Mcdonald's is als het hebben van een VR DoorDash-ervaring.

VlRTUAL VOEDSEL WORDT ECHT

Sommig voedsel dat in de metaverse is besteld, kan in je echte maag terechtkomen. McDonald's brengt naar verluidt zijn menu in de metaverse. Je kunt McDonald's in virtual reality bezoeken en dingen zoals een Big Mac of een Happy Meal bestellen en deze in de echte wereld bij je thuis laten bezorgen.

"Het hebben van een virtueel restaurant in de metaverse voor Mcdonald's is als het hebben van een VR DoorDash-ervaring", zei Evan Gappelberg, de CEO van VR en augmented reality (AR)-bedrijf NexTech in een e-mailinterview."Je gaat naar een virtuele McDonald's en bestelt wat eten, alleen om je deurbel te laten rinkelen en het eten verschijnt als bezorging."

Ondernemers maken zich klaar om restaurants te helpen met hamburgers en milkshakes in de metaverse. Het restauranttechnologiebedrijf Lunchbox verkoopt wat het beweert het eerste restaurant in de metaverse te zijn via een NFT. Een bedrijf kan het virtuele restaurant kopen, er zijn merk op zetten en beginnen met het aannemen van bestellingen van virtuele kiosken in de winkel. Het eten zou dan door de echte operatie worden gemaakt en bij de echte thuis van de klant worden afgeleverd.

Bareburger, een hamburgerketen die de NFT van Lunchbox kocht, zal het virtuele restaurant volledig kunnen ombouwen tot zijn eigen merk. Er zijn ook digitale kiosken, waar voedselbestellingen rechtstreeks aan de gasten worden bezorgd.

Image
Image

"We hebben technologie nooit geschuwd, maar de metaverse stelt ons in staat om onze gasten te bereiken op een manier die geen enkele andere technologie in het verleden heeft gehad", zei Euripides Pelekanos, de CEO van Bareburger, in een persbericht."Het virtuele restaurant van Lunchbox stelt ons in staat om ons aanbod te presenteren in de steeds evoluerende digitale buurten en gemeenschappen van de metaverse, waar we graag deel van uitmaken. We werken eraan om het virtuele restaurant volledig om te bouwen tot iets dat zowel vertrouwd is en letterlijk niet van deze wereld."

Meer restaurants zullen binnenkort waarschijnlijk de metaverse omarmen, zeggen waarnemers. Op korte termijn zal voedsel worden verkocht als NFT's en zullen eetgelegenheden virtuele locaties openen, voorspelde Bilbruck.

Maar uiteindelijk: "Ik denk dat al het voedsel kan worden weergegeven als een hologram in de metaverse om een voorbeeld van je ma altijd te bekijken voordat je je voorgerecht kiest", zei Gappelberg. "Dus in wezen kan al het voedsel in de metaverse worden weergegeven en besteld, terwijl het eigenlijke voedsel buiten de metaverse wordt gegeten."

Aanbevolen: