Toetsenborden zijn prima, maar met de hand schrijven kan beter voor je zijn

Inhoudsopgave:

Toetsenborden zijn prima, maar met de hand schrijven kan beter voor je zijn
Toetsenborden zijn prima, maar met de hand schrijven kan beter voor je zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Handschrift kan RSI vermijden.
  • Handgeschreven notities dwingen je om te conceptualiseren wat je schrijft.
  • De Apple Pencil is in bijna alle opzichten zo goed als een echt potlood.

Image
Image

Met de hand schrijven is ouderwets en ouderwets, terwijl toetsenborden de toekomst zijn, zouden we misschien denken. Maar misschien is schrijven met pen en papier toch niet dood. Misschien is het eigenlijk beter.

Tegenwoordig wordt bijna alles wat we schrijven gedaan via toetsenborden, ofwel die op onze laptop of het virtuele toetsenbord op ons telefoonscherm. Alles, van aantekeningen tot boodschappenlijstjes, wordt getypt. We zijn zo gewend aan typen dat schrijven op papier al na een paar honderd woorden pijnlijk kan worden. Maar handschrift biedt voordelen, zowel fysiek als psychologisch. En als je aantekeningen maakt voor colleges of vergaderingen, kun je beter overstappen op een potlood. Of zelfs een Apple Pencil.

"Het gebruik van pen of potlood wordt vooral aanbevolen voor fijne motoriek en om musculoskeletale problemen te voorkomen", vertelde chiropractor Steve Hrubny via e-mail aan Lifewire. "Toetsen is oké als je de juiste houding gebruikt en mini-pauzes neemt. Ik raad aan om af te wisselen tussen toetsenbord en handschrift om repetitieve stressblessures te voorkomen."

Laten we fysiek worden

Het meest voor de hand liggende verschil tussen pen en toetsenbord zit in de tools die je gebruikt. Maar er zijn meer subtiele fysieke verschillen. Een daarvan is de oriëntatie van je handen en polsen. Hoewel handschrift het risico op RSI (repetitive strain injury) niet uitsluit, wordt het vaak aangeraden om het te vermijden. Terwijl een standaard toetsenbord je dwingt je polsen naar binnen te draaien om de toetsen aan te spreken, laat een pen je hand verticaal blijven, een positie die natuurlijker v alt.

Image
Image

Toetsenborden vereisen ook repetitieve spierbewegingen, terwijl de pen meer een continue training is. Er is natuurlijk enige overlap, maar door tussen de twee methoden te wisselen, kunt u letsel voorkomen.

Als je van plan bent veel te schrijven, moet je investeren in een goede pen, een die geen druk vereist om te schrijven. En je zou ook kunnen overwegen om een hoekig bord te gebruiken om het schrijven gemakkelijker te maken, zegt de Australische RSI ACT.

Dit is jouw brein op pennen

Een ander voordeel van pen en papier is psychologisch. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat studenten de colleges beter begrepen als ze met de hand aantekeningen maakten. Tijdens het typen hebben we de neiging om de lezing woordelijk of zo nauwkeurig mogelijk te transcriberen. Bij geschreven aantekeningen betekent het langzamere tempo dat we de concepten van de lezing snel moeten verwerken om ze samen te vatten in onze aantekeningen.

"Ik raad aan om af te wisselen tussen toetsenbord en handschrift om repetitieve stressverwondingen te voorkomen."

Er zijn ook andere voordelen aan pen en papier. Met een vel papier kun je overal schrijven, onderstrepen, krabbelen, pijlen tekenen om verbanden te leggen, alles. En ervaren pengebruikers zullen dit doen zonder na te denken. Het is een manier om je aantekeningen op een natuurlijke manier te structureren, een manier die automatisch overeenkomt met hoe je denkt.

"Met de hand schrijven is nuttig voor visuele leerlingen en geeft de grafische vrijheid om niet-traditionele lay-outs te schetsen en verbindingen gemakkelijk te visualiseren. Persoonlijk kies ik ervoor om met de hand te schrijven omdat ze kunstzinnig zijn en de voorkeur geven aan esthetiek. Met de hand schrijven wordt ook verondersteld om afleiding te voorkomen, "vertelde handschrift- en spraaktrainer Amanda Green via e-mail aan Lifewire.

Met een toetsenbord ben je beperkt tot de tekens in het lettertype, zonder doodles. Een mindmap is flexibeler, maar zelfs dan ben je beperkter.

De Apple Pencil

In fysieke termen deelt de Apple Pencil al deze voordelen - met enkele vangsten. Als je er een hebt gebruikt, weet je dat het voelt alsof je met een gewone pen of potlood schrijft, afgezien van het feit dat je plastic over glas schuift (je kunt een plakfolie kopen waardoor het meer op papier lijkt). En hoewel de iPad kleiner en dikker is dan een vel papier, is hij qua grootte vergelijkbaar met een notitieblok.

Bij gewone tablet-stylussen moet de iPad (of Android-tablet) wat slimheid gebruiken om de punt van de pen te onderscheiden van uw hand die op het scherm rust. Dit wordt handpalmafwijzing genoemd en is op zijn best onvolmaakt. Het zorgt er ook voor dat de gebruiker probeert te schrijven terwijl zijn hand over het scherm zweeft in plaats van zijn handpalm erop te laten rusten. Dit betekent dat je altijd het gewicht van je arm vanuit je schouder ondersteunt, en dat is behoorlijk oncomfortabel.

Image
Image

De Apple Pencil wordt apart van je hand gedetecteerd, dus er is geen kans dat je vingers onbedoelde markeringen maken. De Pencil maakt gebruik van een draadloze verbinding tussen pen en iPad, die de hoek van de pen en de puntdruk communiceert, die beide kunnen worden gebruikt om de lijn die u maakt aan te passen.

De volgende keer dat je iets moet plannen, pak je pen en papier of je iPad en Apple Pencil; je zult misschien verbaasd zijn over het verschil in het proces. En wie weet vind je het zelfs beter.

Aanbevolen: