Therm altake Massive TM Laptop Cooling Pad Review: verpakt maar prijzig

Inhoudsopgave:

Therm altake Massive TM Laptop Cooling Pad Review: verpakt maar prijzig
Therm altake Massive TM Laptop Cooling Pad Review: verpakt maar prijzig
Anonim

Bottom Line

Het koelkussen van Therm altake rechtvaardigt de extra uitgaven ten opzichte van goedkopere rivalen niet, maar sommige gebruikers waarderen misschien alle voordelen.

Therm altake Massive TM Laptop Cooling Pad

Image
Image

We hebben de Therm altake Massive TM Laptop Cooling Pad gekocht zodat onze recensent het op de proef kon stellen. Blijf lezen voor hun volledige productbeoordeling.

Therm altake's Massive TM Laptop Cooling Pad is een robuustere optie dan de meeste notebook-koelapparaten. Hoewel veel van zijn rivalen eenvoudige plug-and-play-accessoires zijn, sommige zelfs zonder aan / uit-knoppen om het gebruik ervan te regelen, heeft deze duurdere optie meerdere modificatieknoppen, een LED-display en zelfs temperatuursensoren die de warmte van je laptop bewaken.

Er gebeurt hier veel, en het is twee tot drie keer de prijs van sommige alternatieve opties. Is het het extra geld waard, of zijn dit gewoon franjes die uiteindelijk niet veel toevoegen aan de vergelijking? Ik heb het apparaat van Therm altake getest met de Razer Blade 15 (2019) gaming-laptop om erachter te komen.

Image
Image

Ontwerp: Waar zijn de stoppers?

De Massive TM heeft een onderscheidend uiterlijk onder notebook-koelkussens, zelfs als het functioneel vrijwel hetzelfde werkt. Het is meestal van plastic, met een stevige kern en een duurzame constructie die eruitziet alsof hij bestand is tegen slijtage. Ondertussen heeft het oppervlak van geborsteld aluminium - dat bovenop de dubbele 4,72-inch ventilatoren zit - een aantrekkelijk zeshoekig patroon dat aantrekkelijker is dan de eenvoudige roosters van goedkopere rivalen zoals de TopMate C302 en Kootek Laptop Cooling Pad.

Uw laptop kan van het koelkussen glijden dankzij het ontbreken van stoppers, zoals mijn MacBook Pro deed toen ik de voeten volledig uitstak.

Dat is echter niet het enige verschil aan het oppervlak waarop uw laptop staat. Het heeft vier kleine noppen die een paar millimeter uitsteken met verhoogde punten aan de bovenkant, en de noppen drukken zachtjes wanneer je notebook op zijn plaats zit. Dit zijn de vier temperatuursensoren die de warmte van uw computer bewaken, en u kunt ze naar links of rechts in de meegeleverde rail schuiven om het beste bij de grootte en vorm van uw laptop te passen.

Ze doen ook dienst als laptophouders voor sommige apparaten, maar ik weet niet zeker of dat opzettelijk is. Die eerder genoemde rivaliserende koelpads hebben opklapbare stoppers aan het uiteinde die je laptop op zijn plaats houden bovenop de pad, maar de Massive TM heeft zoiets niet.

Het is een merkwaardig overzicht, omdat de temperatuursensoren je laptop niet zo stevig op zijn plaats kunnen houden als dikke stoppers aan de onderkant. De Razer Blade 15 bewoog niet te veel, maar mijn MacBook Pro, die geen ventilatoropeningen aan de onderkant heeft, gleed vrij gemakkelijk rond.

Het ontbreken van stoppers was waarschijnlijk een ontwerpbeslissing om het bedieningspaneel aan de onderkant van het oppervlak op te nemen. Er is een aan / uit-knop, samen met een auto/handmatige knop, een turboventilatorknop voor een verhoogde luchtstroom in de handmatige modus, een vergrendelknop om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk de koelinstellingen verandert tijdens het gebruik, en een temperatuurknop om handmatig te schakelen tussen de vier sensoren. Er is ook een knop naast het scherm waarmee je kunt wisselen tussen Fahrenheit- en Celsius-metingen.

Het oppervlak van geborsteld aluminium, dat bovenop de dubbele 4,72-inch ventilatoren zit, heeft een aantrekkelijk zeshoekig patroon dat aantrekkelijker is dan de eenvoudige roosters van goedkopere rivalen.

Een paar USB-A-poorten bevindt zich aan de achterkant van de pad, en je zult een van de poorten gebruiken om de Massive TM op je laptop aan te sluiten met behulp van de meegeleverde kabel. De andere poort kan worden gebruikt voor een ander accessoire voor uw laptop, zoals een bedrade muis of USB-opslag.

Configuratieproces: sluit hem gewoon aan

De Massive TM vertrouwt gewoon op de USB-verbinding met je computer voor stroom, en er is geen software nodig om het te gebruiken. Alle bedieningselementen die u nodig hebt, bevinden zich op de pad. Merk op dat er optionele achterste voetjes onder de pad zijn die niet alleen naar buiten springen, maar ook een tweede uitklapbare poot hebben om de helling van uw computer te vergroten. Het nadeel is echter dat je laptop door het ontbreken van stoppers van het koelkussen kan glijden, zoals mijn MacBook Pro deed toen ik de voeten volledig uitstak.

Image
Image

Prestaties: gebruik de turboboost

De Razer Blade 15-gaminglaptop die ik voor het testen heb gebruikt, heeft een 9e-generatie Intel Core i7-processor met daarnaast 16 GB RAM, plus een NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti GPU. Tijdens twee games en een benchmarktest heb ik de interne temperatuur gemeten met behulp van NZXT's CAM-software en de externe temperatuur met een infraroodthermometer - eerst met de laptop zelf, en dan opnieuw met het koelkussen uitgerust in de automatische modus zodra de laptop terugkeerde naar de kamer temperatuur.

De Massive TM vertoonde de grootste verbetering met de Heaven grafische benchmarktest, waarbij de temperaturen daalden van 162 graden Fahrenheit intern en 109 graden extern zonder het koelkussen naar 145 graden intern en 101 graden extern. Dat is een steilere daling dan ik heb gemeten bij het gebruik van de rivaliserende TopMate C302 en Kootek Laptop Cooling Pad tijdens dezelfde test.

Image
Image

Dat gezegd hebbende, ik zag niet zoveel verschil tijdens het spelen van Fortnite, waar ik een piek van 192 graden intern en 118 graden extern met de laptop alleen, en 190 graden intern en 106 graden extern met de Massive TM uitgerust, hoewel het meestal in het bereik van 160 tot 170 graden zweefde. De TopMate C302 heeft een meer consistente taak uitgevoerd door de binnenkant van de laptop te koelen voor die specifieke game.

Je beta alt voor de extra voordelen van het scherm, de bedieningselementen en temperatuursensoren, maar geen van deze verta alt zich in verbeterde prestaties.

Evenzo deed de Massive TM-pad het niet zo goed met de ingebouwde benchmarktest van Dirt 5-tenminste met de automatische koelingsfunctie ingeschakeld. De Razer Blade 15 bereikte een interne piek van 184 graden en een externe piek van 117 graden, en daalde licht tot 175 graden intern en 116 graden extern met het koelkussen in de automatische modus. Ik heb echter een afzonderlijke test uitgevoerd met de handmatige modus en turboventilator ingeschakeld, en registreerde temperaturen van 171 graden intern en 111 graden extern.

Met andere woorden, je moet waarschijnlijk gewoon de handmatige modus gebruiken met de turboboost om de beste resultaten te krijgen. De ventilatoren draaien een beetje luider in de turbomodus, maar niet significant. In de automatische of handmatige modus, met of zonder de turbo uitgerust, heeft de Massive TM een extra brom, bijna als een lichte rammelaar. De andere koelpads die ik heb getest, waren over het algemeen stiller.

Prijs: het is een beetje veel

Voor een adviesprijs van $60 voor de versie met temperatuursensoren is de Massive TM niet een van de goedkopere opties op de markt. Het koelt een hete laptop goed af in de handmatige modus met de turboboost uitgerust, maar het ontbreken van stoppers om je laptop op zijn plaats te houden is teleurstellend, en het loopt luider dan andere koelpads die ik heb getest. U beta alt voor de extra voordelen van het scherm, de bedieningselementen en temperatuursensoren, maar geen van deze verta alt zich in verbeterde prestaties.

Image
Image

Therm altake Massive TM vs. TopMate C302

Voor $ 20 is de TopMate C302 Laptop Cooling Pad een sterke budgetvriendelijke optie. Hij is lichtgewicht en voelt dunner aan dan de Therm altake Massive TM, en is niet ontworpen voor grotere 17-inch laptops. Als je echter een kleinere laptop hebt en je wilt iets eenvoudigs en rechttoe rechtaans dat koele lucht in je computer blaast, dan is de klus goedkoop geklaard.

Er zijn betere, goedkopere alternatieven

Als je het uiterlijk van de Therm altake Massive TM Laptop Cooling Pad echt leuk vindt of denkt dat je baat zult hebben bij temperatuurzonemetingen, kan het de extra kosten waard zijn ten opzichte van concurrerende koelpads. Voor de gemiddelde koper voegen de extra functies hier echter niets toe aan de algehele ervaring. U kunt net zo goed de helft van het geld of minder uitgeven en in plaats daarvan voor de TopMate C302 of Kootek Laptop Cooling Pad gaan.

Specs

  • Productnaam Massive TM Laptop Cooling Pad
  • Product Merk Therm altake
  • MPN CL-N002-PL12BL-A
  • Prijs $60.00
  • Releasedatum mei 2012
  • Gewicht 2.36 lbs.
  • Productafmetingen 15,35 x 10,93 x 1,94 inch.
  • Kleur Zwart/Zilver
  • Poorten USB-A x2
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: