Hoe te verwijderen of Internet Explorer te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe te verwijderen of Internet Explorer te verwijderen
Hoe te verwijderen of Internet Explorer te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • In Windows 10 tot Vista: Instellingen > selecteer Apps of Programma's >Apps en functies > Programma's en functies.
  • Selecteer vervolgens Windows-functies in- of uitschakelen > deselecteer Internet Explorer 11 > OK> Herstart nu.
  • Ga in Windows XP naar het Configuratiescherm > Programma's toevoegen of verwijderen > Toegang en standaardinstellingen instellen > Aangepast > uitschakelen.

Dit artikel legt uit hoe u Internet Explorer kunt uitschakelen (in plaats van het te verwijderen, wat tot problemen kan leiden) in Windows 10, 8, 7, Vista en XP.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Internet Explorer uitschakelen

Test eerst een alternatieve browser, zoals Edge, Chrome of Firefox, en volg daarna de onderstaande stappen om Internet Explorer uit te schakelen. Bekijk welke versie van Windows u nodig heeft om te weten welke van deze instructies u moet gebruiken.

In Windows 10, 8, 7 en Vista

In Windows 10 tot en met Windows Vista, schakel Internet Explorer uit door het uit te schakelen via het Windows Functies-scherm. Zo kom je er:

Deze instructies zullen IE uitschakelen, niet verwijderen. Uw computer blijft de browser gebruiken voor interne processen.

  1. Open in Windows 10 het menu Start en kies Instellingen (het tandwielpictogram).

    Voor andere versies van Windows, open het Configuratiescherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Apps in Windows 10, of Programma's in andere Windows-versies.

    Image
    Image
  3. Selecteer Apps & Functies aan de linkerkant en dan Programma's en onderdelen aan de rechterkant.

    Kies Programma's en onderdelen als u zich in het Configuratiescherm bevindt.

    Image
    Image
  4. Kies in het linkerdeelvenster Windows-onderdelen in- of uitschakelen.

    Image
    Image
  5. Wis het Internet Explorer 11 selectievakje.

    Image
    Image
  6. Bevestig in het waarschuwingsvenster dat u Internet Explorer wilt uitschakelen en selecteer vervolgens OK op het scherm Windows-functies.
  7. Wanneer u wordt gevraagd om uw computer opnieuw op te starten om de wijziging door te voeren, selecteert u Nu opnieuw opstarten, of start u handmatig opnieuw op. Wanneer de computer opnieuw opstart, wordt Internet Explorer uitgeschakeld.

    Image
    Image

Internet Explorer uitschakelen in Windows XP

Een manier om Internet Explorer in Windows XP uit te schakelen, is door het hulpprogramma Set Program Access and Defaults te gebruiken, dat beschikbaar is als onderdeel van alle XP-installaties waarop ten minste het SP2-servicepack is geïnstalleerd.

  1. Navigeer naar Configuratiescherm: Ga naar Start en selecteer Configuratiescherm (of Instellingen en vervolgens Configuratiescherm, afhankelijk van hoe Windows is ingesteld op de computer).

    Image
    Image
  2. Selecteer Programma's toevoegen of verwijderen.

    Image
    Image

    Afhankelijk van hoe het besturingssysteem is ingesteld, is het mogelijk dat u het pictogram Programma's toevoegen of verwijderen niet ziet. Om dit pictogram te vinden, selecteert u Overschakelen naar klassieke weergave aan de linkerkant.

  3. Selecteer Programmatoegang en standaardinstellingen instellen.

    Image
    Image
  4. Kies Aangepast.
  5. In de Kies een standaard webbrowser sectie, schakel het selectievakje Toegang tot dit programma inschakelen uit.

    Image
    Image
  6. Selecteer OK. Windows past de wijzigingen toe en het venster Programma's toevoegen of verwijderen wordt automatisch gesloten.

Waarom u Internet Explorer niet kunt verwijderen

Sinds Microsoft Internet Explorer heeft stopgezet, zal Internet Explorer, indien gestart, doorverwijzen naar Edge. Microsoft zal Internet Explorer uiteindelijk uitschakelen via Windows Update, dus u hoeft het niet zelf uit te schakelen.

Toen IE de primaire Windows-browser was, waren er verschillende redenen waarom mensen het van een Windows-computer wilden verwijderen. Ze wilden waarschijnlijk snellere, veiligere en meer functierijke browsers. Er was echter geen veilige methode om Internet Explorer te verwijderen.

IE was meer dan alleen een browser. Het werkte als onderliggende technologie voor een aantal interne processen, waaronder het bijwerken van het besturingssysteem en apps, basisfuncties van Windows en meer.

Het uitschakelen van IE gaf gebruikers de voordelen om het te verwijderen zonder de mogelijkheid om ernstige systeemproblemen te veroorzaken.

U kunt altijd uw standaard Windows-browser wijzigen en twee browsers tegelijkertijd op één pc gebruiken.

Aanbevolen: