Hoe Dropbox op een Mac te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Dropbox op een Mac te verwijderen
Hoe Dropbox op een Mac te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Verwijder Dropbox door het pictogram van Applicaties naar de prullenbak te slepen.
  • Als de app nog steeds open is, klik dan op Dropbox in de menubalk en klik vervolgens op profielafbeelding > Afsluiten.
  • Om de Finder-extensie te verwijderen: Apple-pictogram > Systeemvoorkeuren > Extensies en verwijder het vinkje Dropbox.

Dit artikel leert je hoe je Dropbox op een Mac kunt verwijderen. Er wordt ook gekeken naar eventuele problemen die zich daarbij kunnen voordoen en hoe dergelijke problemen kunnen worden opgelost.

Hoe Dropbox van een Mac te verwijderen

De-installatie van Dropbox op een Mac lijkt in eerste instantie heel eenvoudig, maar er is een addertje onder het gras - het is redelijk goed ingebed op je computer. Hier leest u hoe u het eenvoudigste deel van het verwijderen van Dropbox kunt doen.

Deze methode is het beste als je niet wilt dat de speciale Dropbox-app is geïnstalleerd, maar je toch toegang wilt tot Dropbox via een mapoptie op je Mac.

  1. Klik in de menubalk op het Dropbox pictogram.

    Image
    Image
  2. Klik op je profielnaam of afbeelding.

    Image
    Image
  3. Klik op Quit om de app te sluiten.

    Image
    Image
  4. Open Finder.
  5. Klik op Toepassingen.

    Image
    Image
  6. Scroll naar beneden om Dropbox te vinden.

    Image
    Image
  7. Sleep het Dropbox-pictogram naar de prullenbak.
  8. Klik met de rechtermuisknop op de prullenbak en klik op Leeg.

De Dropbox Finder-extensie verwijderen

Als je Dropbox op je Mac wilt, maar niet elke keer dat je met de rechtermuisknop op een bestand klikt de Finder Helper-extensietool, dan is het mogelijk om dit apart te verwijderen. Dit is wat je moet doen.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik op Extensies.

    Image
    Image
  4. Deselecteer Share Menu en Finder Extensions onder Dropbox.

    Image
    Image
  5. De extensies worden niet meer weergegeven wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand klikt.

Hoe Dropbox handmatig te verwijderen op een Mac

De eerste methode hierboven verwijdert de Dropbox-app, maar verwijdert niet alle sporen van de service volledig van je Mac. Als je een gevorderde gebruiker bent en je je daar prettig bij voelt, kun je als volgt alles wat met Dropbox te maken heeft van je Mac verwijderen.

Voordat u deze stappen volgt, moet u ervoor zorgen dat u uw Mac-back-up op Dropbox uitschakelt door te klikken op DropBox > profile image > Voorkeuren > Back-ups > Back-ups beheren > Back-up uitschakelen, anders kunt u verliezen enkele bestanden.

  1. Klik in de Finder op Go > Ga naar map.

    Image
    Image
  2. Voer ~/.dropbox in en dubbelklik op het bovenste resultaat.

    Image
    Image
  3. Selecteer alle bestanden en verwijder ze.

    Als je de back-up in de Dropbox-app niet hebt uitgeschakeld, verlies je bestanden door dit te doen. Zorg ervoor dat u de synchronisatie ongedaan maakt voordat u iets verwijdert.

  4. Klik in de Finder met de rechtermuisknop Dropbox onder Favorieten.
  5. Klik op Verwijderen uit zijbalk.

Wat gebeurt er met Dropbox-bestanden als ik de installatie ongedaan maak?

Als je eraan denkt om Dropbox-synchronisatie met je Mac uit te schakelen, blijven je bestanden meestal op dezelfde plaats.

De bestanden die al naar Dropbox zijn geüpload, blijven toegankelijk via je Dropbox-account, terwijl de bestanden op je Mac er nog zijn. Als u de synchronisatiefunctie echter niet verwijdert, worden uw bestanden van uw Mac verwijderd als u de bovenstaande stappen volgt. De bestanden zijn echter nog steeds toegankelijk via Dropbox.com.

Voor de meeste gebruikers is het het veiligst om de Dropbox-app te verwijderen, maar om geen bestanden te verwijderen via de Finder.

FAQ

    Hoe verwijder je een app op Mac?

    Normaal gesproken hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op de app te klikken in de map Applicaties en vervolgens Verplaatsen naar prullenbak te selecteren om te verwijderen een app. Sommige programma's kunnen echter elders op uw computer extra gegevens hebben. Zoek naar een " Uninstall [app name]"-item in de app-map, of gebruik een opschoningsapp van derden om ervoor te zorgen dat je alles krijgt.

    Hoe voeg ik Dropbox toe aan de Finder op een Mac?

    Als je een app aan de macOS-zijbalk wilt toevoegen, vind je deze meestal in de map Applicaties en sleep je deze naar de Favorietenaan de linkerkant van het Finder-venster. Om je Dropbox-map te verplaatsen, moet je echter ergens anders zoeken. Selecteer uw gebruikersnaam (naast een huispictogram) in de zijbalk en sleep de map Dropbox eroverheen.

Aanbevolen: