XSD-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XSD-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
XSD-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een XSD-bestand is een XML Schema-bestand.
  • Open er een met Visual Studio of een andere teksteditor.
  • Converteer naar XML, JSON of een Excel-formaat met dezelfde programma's of een speciale converter.

Dit artikel legt uit wat XSD-bestanden zijn, inclusief hoe je er een kunt openen en hoe je er een kunt converteren naar een ander bestandsformaat.

Wat is een XSD-bestand?

Een bestand met de XSD-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een XML Schema-bestand; een op tekst gebaseerd bestandsformaat dat validatieregels voor een XML-bestand definieert en het XML-formulier uitlegt.

Omdat het schemabestanden zijn, bieden ze een model voor iets anders, in dit geval XML-bestanden. Een XSD-bestand kan bijvoorbeeld vereisen dat het XML-bestand bepaalde grenzen, relaties, volgorde, attributen, geneste kenmerken en andere elementen heeft, en ook eventuele beperkingen instellen.

XML-bestanden kunnen verwijzen naar een XSD-bestand met het kenmerk schemaLocation.

Image
Image

HobbyWare's Pattern Maker-kruissteekprogramma gebruikt deze bestandsextensie ook voor zijn formaat.

Hoe een XSD-bestand te openen

Omdat XSD-bestanden tekstbestanden zijn die qua formaat vergelijkbaar zijn met XML-bestanden, volgen ze dezelfde soort regels voor openen/bewerken. De meeste vragen met betrekking tot dit bestand gaan echter over hoe u er een kunt maken; hier is een geweldige blogpost op ASP. NET over het maken van een.

SchemaViewer is een gratis programma dat XSD-bestanden in de juiste boomstructuur weergeeft, waardoor ze gemakkelijker te lezen zijn dan met een eenvoudige teksteditor zoals Kladblok.

Het bestand kan ook worden geopend met Microsoft Visual Studio, XML Notepad, EditiX XML Editor, Progress Stylus Studio en XMLSpy. Oxygen XML Editor is een van de weinige XSD-openers die werkt op Linux, Mac en Windows.

Je kunt ook een teksteditor gebruiken, aangezien het maar een tekstbestand is. Bekijk enkele van onze favorieten in deze lijst met de beste gratis teksteditors.

Image
Image

Hier is een voorbeeld van hoe een XSD-bestand eruitziet wanneer het wordt geopend in een teksteditor:

Als je te maken hebt met een XSD-bestand dat met Pattern Maker wordt gebruikt, kun je het natuurlijk met die software openen. Voor een gratis manier om het patroonbestand te openen en af te drukken, biedt HobbyWare het Pattern Maker Viewer-programma aan. Sleep het bestand gewoon naar het programma of gebruik het File > Open menu. Deze viewer ondersteunt ook het vergelijkbare PAT-formaat.

De Cross Stitch Paradise Android-app kan ook kruissteek XSD-bestanden openen.

Een XSD-bestand converteren

De gemakkelijkste manier om een XSD-bestand naar een ander formaat te converteren, is door een van de bovenstaande editors te gebruiken.

Visual Studio kan er bijvoorbeeld een opslaan in XML, XSLT, XSL, DTD, TXT en andere vergelijkbare formaten.

JSON Schema Editor zou er een moeten kunnen converteren naar JSON. Zie deze Stack Overflow-thread voor meer informatie over de beperkingen van deze conversie.

Een andere conversie die u misschien wilt, is XSD naar PDF, zodat u het bestand in een PDF-viewer kunt openen. Er is waarschijnlijk niet veel reden om dit te doen, behalve om ervoor te zorgen dat de code zichtbaar is op elke computer die deze opent. U kunt deze conversie uitvoeren op XmlGrid.net of met een PDF-printer.

Als u op zoek bent naar een XML naar JSON-converter, dan is er deze online XML naar JSON-converter die u daarvoor kunt gebruiken.

De XML Schema Definition Tool kan XDR-, XML- en XSD-bestanden converteren naar een serialiseerbare klasse of dataset, zoals de C-klasse.

Je kunt Microsoft Excel gebruiken als je gegevens uit het bestand wilt importeren en in een spreadsheet wilt zetten. In deze "Hoe een XSD-bestand naar XLS te converteren"-vraag over Stack Overflow, kunt u zien hoe u een XML-bron van het bestand kunt maken en vervolgens de gegevens naar de spreadsheet kunt slepen en neerzetten.

Het is waarschijnlijk dat het bovengenoemde Pattern Maker-programma (niet de gratis viewer) kan worden gebruikt om een kruissteekbestand naar een nieuw formaat te converteren.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de programma's en tools van hierboven, is de kans groot dat je niet echt te maken hebt met een XSD-bestand, maar met een bestand dat een vergelijkbare bestandsextensie deelt.

Het XDS-achtervoegsel lijkt bijvoorbeeld erg veel op XSD, maar wordt in plaats daarvan gebruikt voor DS Game Maker Project-bestanden en LcdStudio Design-bestanden. Geen van deze bestandsindelingen is gerelateerd aan XML-bestanden of patronen.

Hetzelfde concept is elders van toepassing, zoals bij XACT Sound Bank-bestanden die de. XSB-bestandsextensie gebruiken. Dit zijn geluidsbestanden die met geen enkel XSD-compatibel programma kunnen worden geopend. XFDL en XFDF lijken erg op elkaar.

Als je bestand op een andere bestandsextensie eindigt, onderzoek dan de letters/cijfers die je ziet om te zien welke programma's dat specifieke bestandstype kunnen openen of converteren.

Aanbevolen: