EPS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

EPS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
EPS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een EPS-bestand is een Encapsulated PostScript-bestand.
  • Open er een met Photopea, EPS Viewer, Google Drive, GIMP of Photoshop.
  • Converteer naar een afbeelding zoals PNG,-j.webp" />

Dit artikel legt uit wat EPS-bestanden zijn en hoe ze verschillen van andere afbeeldingstypes, welke programma's er een kunnen openen en hoe ze kunnen worden geconverteerd naar een ander afbeeldingsformaat zoals-p.webp

Wat is een EPS-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie EPS is een Encapsulated PostScript-bestand. Ze worden meestal gebruikt door tekentoepassingen om te beschrijven hoe afbeeldingen, tekeningen of lay-outs moeten worden gemaakt. Ze kunnen zowel tekst als afbeeldingen bevatten om te beschrijven hoe de vectorafbeelding wordt getekend, maar ze bevatten meestal ook een bitmapvoorbeeldafbeelding "ingekapseld" binnenin.

EPS is waar vroege versies van het AI-formaat op waren gebaseerd. Encapsulated PostScript-bestanden kunnen ook de bestandsextensie. EPSF of. EPSI gebruiken.

EPS is ook een afkorting voor termen die niets te maken hebben met een bestandsformaat, zoals noodstroomsysteem en elektronisch betalingssysteem.

Hoe een EPS-bestand te openen

Open of bewerk EPS-bestanden met op vectoren gebaseerde beeldbewerkingstoepassingen. Andere programma's zullen het bestand waarschijnlijk rasteren of vlak maken bij het openen, waardoor eventuele vectorinformatie niet kan worden bewerkt. Zoals alle afbeeldingen kunnen EPS-bestanden echter altijd worden bijgesneden, geroteerd en vergroot/verkleind.

Photopea is een online afbeeldingseditor die waarschijnlijk de snelste manier is om het online te bekijken, vanuit elke webbrowser op elk besturingssysteem. Google Drive functioneert ook als een online EPS-viewer.

Image
Image

EPS Viewer, Adobe Reader en IrfanView bieden snelle en effectieve tools voor het openen en vergroten/verkleinen van EPS-bestanden op een Windows-pc. U kunt ook EPS-bestanden bekijken in Windows, Linux of macOS als u ze opent in OpenOffice Draw, LibreOffice Draw, GIMP, XnView MP, Okular of Scribus.

Ghostscript en Evince werken voor Windows of Linux, terwijl Apple Preview, QuarkXpress en MathType specifiek EPS-openers voor Mac zijn.

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Microsoft Word (v2010 en ouder, via het Insert menu), en Affinity Designer ondersteunen ook het formaat, maar ze zijn niet gratis te gebruiken.

Als een programma waarmee u het EPS-bestand niet wilt gebruiken, het bestand opent wanneer u erop dubbelklikt, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat die bestandsextensie in Windows opent.

Een EPS-bestand converteren

Een gemakkelijke manier om het te converteren is door Zamzar te gebruiken. Het is een gratis bestandsconverter die in uw browser wordt uitgevoerd om EPS naar JPG, PNG, PDF, SVG en verschillende andere formaten te converteren. FileZigZag is vergelijkbaar en kan het opslaan in documentbestandstypen zoals PPT, HTML, ODG, enz.

Image
Image

EPS Viewer converteert EPS naar JPG, BMP, PNG,-g.webp

File > Save As menu. Photopea is een goede optie als u het EPS-bestand wilt wijzigen in een PSD-bestand of een aantal andere formaten, zoals ICO, TIFF, PPM, RAW of DXF.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Controleer of het bestand dat u gebruikt echt een Encapsulated PostScript-bestand is. Mogelijk hebt u naar de verkeerde bestandsextensie gezocht, wat kan gebeuren als het veel op EPS lijkt.

ESP lijkt bijvoorbeeld erg op EPS, maar is in plaats daarvan het achtervoegsel dat wordt gebruikt voor plug-ins in The Elder Scrolls en Fallout-videogames. U krijgt hoogstwaarschijnlijk een foutmelding als u een ESP-bestand probeert te openen met de EPS-openers en editors van hierboven.

EPP-bestanden lijken op elkaar en zijn gekoppeld aan verschillende bestandsindelingen, maar geen ervan is gerelateerd aan een Encapsulated PostScript-bestand.

Sommige anderen die je voor deze verwarrend kunt maken, zijn EPM en EAP.

FAQ

    Zijn EPS-bestanden vectorbestanden of bitmapbestanden?

    EPS-bestanden kunnen bitmaps of vectoren (of beide) bevatten, terwijl traditionele vectorbestandsformaten alleen vectorbestanden bevatten.

    Kun je EPS-bestanden bewerken?

    Ja, maar je hebt een programma nodig dat vectorbestanden kan bewerken, zoals Adobe Illustrator, of je kunt de Inkscape-freeware downloaden. Hoewel Photoshop het beste is voor afbeeldingen, werken vectorbestanden anders dan traditionele afbeeldingen en zijn ze het meest geschikt voor meer gespecialiseerde toepassingen zoals Illustrator.

Aanbevolen: