STP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

STP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
STP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een STP-bestand is hoogstwaarschijnlijk een STEP 3D CAD-bestand.
  • Open er een met Fusion 360 of FreeCAD.
  • Converteren naar STL, DWG, DXF, etc., met dezelfde programma's of een speciale converter.

Dit artikel beschrijft de verschillende indelingen die de STP-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elk type kunt openen en hoe u er een naar een ander formaat kunt converteren.

Wat is een STP-bestand?

Een bestand met de. STP- of. STEP-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een STEP 3D CAD-bestand dat is opgeslagen in de Standard for the Exchange of Product Data (STEP)-indeling. Ze bevatten informatie over 3D-objecten en worden doorgaans gebruikt om 3D-gegevens over te dragen tussen verschillende CAD- en CAM-programma's.

Andere STP-bestanden kunnen RoboHelp Stop List-bestanden zijn, dit zijn platte tekstbestanden die een lijst met woorden bevatten die de bijbehorende Smart Index-wizard moet negeren bij het maken van een zoekindex voor helpdocumenten. Woorden als "of" en "a" worden bijvoorbeeld genegeerd bij het zoeken naar documentatie om te voorkomen dat niet-relevante informatie wordt weergegeven.

Microsoft SharePoint gebruikt ook STP-bestanden, maar dan voor sjabloondocumenten. Zoals elke sjabloon, dient het als een manier om snel een webpagina te maken met een vergelijkbaar ontwerp als een ander.

Een STP-bestand kan in plaats daarvan een op XML gebaseerd Analysis Studio-projectinformatiebestand zijn dat verschillende instellingen en objecten voor Analysis Studio-projecten bevat.

Image
Image

STP is ook een afkorting voor sommige termen die geen bestandsextensie zijn, zoals softwaretestplan, gepland overdrachtsprotocol, beveiligd overdrachtsprotocol, systeemtestprocedure en afgeschermd getwist paar.

Hoe een STP-bestand te openen

Er zijn een aantal softwareprogramma's die STEP 3D CAD-bestanden kunnen openen, maar Autodesk Fusion 360 is het meest veelzijdig omdat het op Windows, macOS en mobiele apparaten draait, evenals via een webbrowser.

Sommige andere openers die met dit CAD-bestandsformaat werken, zijn FreeCAD, ABViewer, TurboCAD, CATIA en IDA-STEP. Er zijn ook gratis online STEP/STP-viewers van eMachineShop en ShareCAD.org.

Adobe RoboHelp opent STP-bestanden die bedoeld zijn voor stoplijsten.

U kunt Microsoft's SharePoint gebruiken voor het openen van STP-bestanden die SharePoint-sjabloonbestanden zijn.

U kunt nieuwe STP-bestanden maken in SharePoint via Site Settings > Administration > Ga naar Site Administrationen vervolgens Sla de site op als sjabloon in het gebied Beheer en statistieken.

Appricons Analysis Studio-programma opent STP-bestanden die bij die software horen, maar we hebben er geen geldige downloadlinks voor. CNET.com heeft een download voor Analysis Studio, maar er is geen manier om het programma te kopen. We hebben het hier alleen opgenomen voor het geval je een manier vindt om het te laten werken.

Hoe STP-bestanden te converteren

De STEP 3D CAD-software van hierboven zou het bestand ook naar andere formaten moeten kunnen converteren, met name Autodesk Fusion 360. U kunt de conversietool meestal vinden in een Opslaan als of Exporteren menu/knop.

Je kunt STP- of STEP-bestanden ook gemakkelijk converteren naar STL met Makexyz. Het is een online converter, dus het werkt met elk besturingssysteem.

Image
Image

CrossManager is een andere converter, maar deze werkt niet online; je moet het op je computer installeren. Het ondersteunt echter naast STL nog veel meer exportformaten, zoals PDF, OBJ, PRT, VDA, SAT, 3MF en MODEL.

De proefversie van CrossManager wordt alleen geconverteerd naar 3D of 2D PDF. De andere formaten zijn beschikbaar als het volledige programma wordt aangeschaft.

De proefversie van ConvertCADFiles.com kan STP naar PDF converteren, maar alleen als deze minder dan 50 KB is. Als het niet te groot is, kun je het gratis CoolUtils.com proberen.

Het hierboven genoemde FreeCAD-programma zou zowel STP naar OBJ als DXF moeten kunnen converteren. Er is veel informatie beschikbaar over het converteren van STEP-bestanden naar DWG, zoals deze conversiegids op Stack Overflow.

Als uw STP-bestand een andere indeling heeft die geen betrekking heeft op een 3D CAD-bestandsindeling, kunt u overwegen de software te gebruiken die het bestand opent (gekoppeld in de vorige sectie hierboven) om het naar een nieuw bestandsformaat te converteren. SharePoint is bijvoorbeeld waarschijnlijk het beste programma voor het converteren van SharePoint-sjabloonbestanden.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je je bestand niet kunt openen met de hierboven genoemde programma's, of het niet kunt converteren met een van de genoemde tools, is de kans groot dat je niet echt te maken hebt met een STP-bestand in een van de deze formaten.

Het eerste dat u moet doen, is controleren of de bestandsextensie echt STP of STEP leest (als u een CAD-gerelateerd bestand heeft) en niet iets dat gewoon op dezelfde manier is gespeld, zoals STE. Met achtervoegsels die klinken of gespeld zijn als STP, ga er niet meteen vanuit dat de bestandsindelingen met dezelfde toepassingen kunnen worden gebruikt.

In het STE-voorbeeld wordt het bestand geopend met programma's zoals Adobe Dreamweaver en Samsung Image Viewer, aangezien het een Dreamweaver Site Settings-bestand of een Samsung IPOLIS Image-bestand kan zijn.

STR is een ander voorbeeld dat behoort tot de bestandsindeling dBASE Structure List Object en wordt geopend met dBase. Het kan in plaats daarvan in andere formaten zijn, zoals PlayStation Video Stream, X-Plane Object String, BFME2 Strings, Kingsoft Strings of Windows Screensaver File.

Zoals je kunt zien, moet je ervoor zorgen dat het bestand daadwerkelijk gerelateerd is aan de programma's van hierboven, anders kan niet worden verwacht dat ze het openen. Als uw bestand geen STP- of STEP-bestand is, onderzoek dan de daadwerkelijke bestandsextensie om te zien welke toepassingen het kunnen openen en converteren.

FAQ

    Waar wordt een. STP-bestand voor gebruikt?

    . STP-bestanden bevatten 3D-beeldgegevens die in CAD worden gebruikt, dus vaak worden. STP-bestanden gegenereerd tijdens het ontwerpen, vervaardigen en verkopen van een product.

    Kan ik een. STP-bestand openen in AutoCAD?

    Ja. Selecteer op het tabblad Insert het paneel Import en zoek vervolgens uw. STP-bestand. Klik op Open.

Aanbevolen: