EOM: wat het betekent en hoe het tijd bespaart

Inhoudsopgave:

EOM: wat het betekent en hoe het tijd bespaart
EOM: wat het betekent en hoe het tijd bespaart
Anonim

EOM is een afkorting voor "einde bericht". Het is een snelle en effectieve manier om een lezer te vertellen dat ze aan het einde van het bericht zijn gekomen, en meer is er niet. Het gebruik van EOM is vooral handig bij het verzenden van e-mails.

EOM gebruiken in berichten

Voeg eenvoudig EOM toe aan het einde van een onderwerp, met of zonder haakjes. Probeer het totale aantal tekens op minder dan 40 tekens te houden om ervoor te zorgen dat de laatste drie letters goed passen.

Als je EOM aan het einde van de onderwerpregel van een e-mail opneemt (en de ontvanger weet wat het betekent), hoeven ze zich geen zorgen te maken over het openen van het bericht om iets in de hoofdtekst te lezen. EOM legt snel uit dat het hele bericht in de onderwerpregel staat.

Image
Image

Een relatief recent gebruik van EOM was in ASCII, de taal van computers. ASCII is afgeleid van morsecode en bevatte EOM als controleteken. Morsecode voor EOM is di-dah-di-dah-dit.

Een alternatief voor EOM is SIM (Subject Is Message), maar EOM is verreweg de meest begrepen indicator.

Voor- en nadelen van het gebruik van EOM

De voordelen van het gebruik van EOM in uw e-mails zijn misschien niet meteen zichtbaar, maar er zijn zeker meetbare voordelen:

  • Uw bericht zal vrijwel zeker worden gecommuniceerd omdat de meeste ontvangers op zijn minst het onderwerp van de e-mail zullen lezen.
  • Als je je bericht kort genoeg houdt voor een onderwerpregel, moet je beknopt zijn en onnodige woorden, aftekeningen en begroetingen vermijden.
  • Een EOM-e-mail helpt jou en je e-mailontvangers om e-mails bij te houden en discussielijnen te volgen.
  • De ontvanger bespaart tijd.
  • U ontvangt hoogstwaarschijnlijk een korte e-mail als antwoord, wat nog meer tijd kan besparen.
  • Omdat EOM-berichten kort moeten zijn, zijn ze gemakkelijker op te stellen op je telefoon of een ander mobiel apparaat.
  • Je zou mensen in verwarring kunnen brengen. Als ze niet weten wat EOM betekent, zullen ze waarschijnlijk de hoofdtekst van het bericht controleren op uitleg of zelfs antwoorden om je te vragen wat het betekent, wat alleen maar dient om tijd te verspillen in plaats van het te besparen.
  • Sommige e-maildiensten en programma's behandelen het onderwerp mogelijk niet zoals verwacht. Als het onderwerp bijvoorbeeld te lang is en het e-mailprogramma het afkapt, kan de ontvanger in de war raken vanwege het verkorte onderwerp en de lege tekst.

Aanbevolen: