PSB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PSB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
PSB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een PSB-bestand is een Adobe Photoshop Large Document-bestand.
  • Open er een met Photoshop, of gratis met Photopea.
  • Converteren naar PSD, PDF, JPG, PNG, etc. met dezelfde programma's.

Dit artikel beschrijft alles over PSB-bestanden, zoals hoe je er een opent en je conversie-opties om het op te slaan in een formaat dat misschien makkelijker te openen en te delen is.

Wat is een PSB-bestand?

Een bestand met de PSB-bestandsextensie (Photoshop Big) is een Adobe Photoshop Large Document-bestand. Het formaat is bijna identiek aan het meer gebruikelijke PSD-formaat van Photoshop, behalve dat PSB aanzienlijk grotere bestanden ondersteunt, zowel qua afbeeldingsafmetingen als totale grootte.

Meer specifiek, PSB-bestanden kunnen zo groot zijn als 4 EB (meer dan 4,2 miljard GB) met afbeeldingen met een hoogte en breedte tot 300.000 pixels. PSD's zijn daarentegen beperkt tot 2 GB en afbeeldingsafmetingen van 30.000 pixels.

Image
Image

PowerDivX Ondertitelingsbestanden gebruiken ook de. PSB-bestandsextensie. Dit zijn tekstbestanden die door de PowerDivX-multimediaspeler worden gebruikt als een indeling voor het opslaan van ondertitels.

PSB is ook een afkorting voor dingen die niet gerelateerd zijn aan een bestandsformaat, zoals PlayStation Blog, power signal box, publieke omroep, programmaspecificatieblok en polysulfidebromidebatterij.

Hoe een PSB-bestand te openen

PSB-bestanden die afbeeldingen zijn, kunnen worden geopend met Adobe Photoshop. Als u dat programma niet bezit, en u bent niet geïnteresseerd in het installeren van de gratis proefversie van Photoshop, kunt u het bestand volledig gratis gebruiken met de online afbeeldingseditor Photopea, die opmerkelijk veel op Photoshop lijkt en aanvoelt. Photopea werkt op elke computer vanuit een webbrowser en kan het bestand laden vanaf uw computer, Google Drive of Dropbox.

Elke teksteditor kan PSB-ondertitelingsbestanden openen, omdat het gewoon tekstbestanden zijn, maar een programma als VLC is wat je nodig hebt om de ondertitels samen met een video uit te voeren. VLC ondersteunt niet alleen PSB-ondertitels, maar ook SRT, CDG, MPL2, SUB, UTF, VTT en TXT. Gebruik het Sub title > Add Sub title File menu om er een te openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw computer het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze gids over het wijzigen van bestandskoppelingen in Windows om te leren hoe u dit kunt wijzigen welk programma standaard PSB-bestanden opent.

Een PSB-bestand converteren

Photoshop is de beste manier om een PSB-bestand naar een ander formaat te converteren. Het ondersteunt opslaan naar PSD, JPG, PNG, EPS,-g.webp

Image
Image

Een andere manier om een PSB-bestand te converteren zonder Photoshop te gebruiken, is met een gratis bestandsconverter zoals Go2Convert. Deze website kan het bestand naar veel formaten converteren, waaronder niet alleen die in de vorige paragraaf, maar ook TGA, TIFF en soortgelijke. Het zou ook in staat moeten zijn het formaat van het bestand te wijzigen voordat het wordt geconverteerd.

Het enige nadeel van het gebruik van een online PSB-converter zoals Go2Convert is dat de grootte van het uploadbestand normaal gesproken beperkt is. Je moet het PSB-bestand ook naar de website uploaden om het te converteren en het vervolgens weer naar je computer downloaden als het klaar is, wat een tijdje kan duren voordat het klaar is.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de programma's die hierboven zijn gelinkt, is het waarschijnlijk een heel ander bestand. Dit kan gebeuren als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen, wat gemakkelijk te doen is en zal resulteren in een niet-gerelateerd bestandsformaat dat probeert te openen in een grafisch programma.

PBS is een voorbeeld. Deze bestandsextensie wordt gebruikt door PaintShop Pro Brush Strokes-bestanden, maar u hebt Corel PaintShop Pro op uw computer nodig om deze te kunnen gebruiken. Je kunt er geen openen met Photoshop, ook al is de bestandsextensie vergelijkbaar met PSB.

SPB is een ander bestand dat een Flight Simulator Mission-bestand of een Samsung Kies Phonebook-bestand kan zijn, maar geen van beide is gerelateerd aan een Adobe Photoshop-formaat.

Aanbevolen: