EXO-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

EXO-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
EXO-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een EXO-bestand is hoogstwaarschijnlijk een Video Chunk-bestand.
  • Het opent automatisch met de Android YouTube-app.
  • Sommige EXO-bestanden kunnen met een commando naar MCS worden geconverteerd.

Dit artikel beschrijft de verschillende formaten die de EXO-extensie gebruiken, inclusief hoe elke soort te openen en hoe converteren werkt.

Wat is een EXO-bestand?

Een bestand met de EXO-bestandsextensie is een Video Chunk-bestand. Deze bestanden zijn letterlijk stukjes van een groter bestand die worden gemaakt wanneer een offline video wordt aangevraagd van een website of app die videostreams host, zoals in de YouTube-app op sommige Android-apparaten.

YouTube EXO-bestanden in het bijzonder zijn vaak versleuteld en gecomprimeerd. Andere afkomstig van online video's kunnen ook versleuteld zijn.

Sommige bestanden die deze extensie gebruiken, zijn misschien helemaal geen videobestanden, maar Motorola EXORmacs-gegevensbestanden. Anderen kunnen generieke systeembestanden zijn die bepaalde propriëtaire softwareprogramma's ondersteunen.

Image
Image

Hoe een EXO-bestand te openen

De YouTube-app voor Android is de enige manier om EXO-bestanden te openen die YouTube Video Chunk-bestanden zijn.

Niet elke YouTube-video is beschikbaar voor offline afspelen, en niet elk land waar de YouTube-app beschikbaar is, kan deze daadwerkelijk gebruiken om video's op te slaan voor offline gebruik. Voor de landen die dat wel kunnen, wordt echter dezelfde app gebruikt om de EXO-bestanden te openen.

De EXO-bestanden worden automatisch geopend met de app, zonder dat u iets hoeft te doen. De app voegt alle verschillende bestanden samen, zodat de stukjes weer een heel bestand worden, en dan decodeert de app de video zodat deze kan worden afgespeeld.

Het heeft geen zin om deze bestanden op een computer te bemachtigen, omdat alleen specifieke applicaties, zoals de YouTube-app, ze kunnen samenvoegen en decoderen.

Het is zeer waarschijnlijk dat uw bestand gerelateerd is aan een video, maar als dat niet het geval is, kan het een Motorola EXORmacs-gegevensbestand zijn. Deze bestanden worden via JTAG met Xilinx iMPACT in niet-vluchtig geheugen geladen. Er is meer informatie over dit proces op de Xilinx-website.

Hoewel de hierboven genoemde EXO-bestanden (vooral de videobestanden) waarschijnlijk niet kunnen worden bekeken met een teksteditor, heb je misschien een bestand dat compleet anders is en op tekst is gebaseerd. Dit betekent dat u een programma zoals Kladblok in Windows of een willekeurige gratis teksteditor kunt gebruiken om de inhoud van het bestand te bekijken.

Als je bestand geen tekstbestand is, in welk geval de meeste tekst onleesbaar en vervormd is, kun je nog steeds een teksteditor zoals Kladblok gebruiken om iets te vinden in al dat computerafval dat beschrijft wat het bestand is is. Ervan uitgaande dat u iets interessants vindt, kunt u online wat onderzoek doen om te zien met welk programma het is gemaakt.

Een EXO-bestand converteren

Video Chunk-bestanden zijn gecodeerd en alleen relevant binnen de context van het programma of de service die ze heeft gemaakt. Dit betekent dat je EXO niet kunt converteren naar MP4, MP3, AVI, MKV of een ander video-/audiobestand.

Converteer een Motorola EXORmacs Dataan. EXO-bestand naar. MCS (Intel MCS86) met een commando als dit:


promgen –p mcs –r input.exo –o out.mcs

Je kunt meer lezen over het converteren van EXO naar MCS in deze PDF van de Xilinx-website.

Kan het nog steeds niet openen?

Hoewel hun bestandsextensies dezelfde letters delen, zijn EXO-bestanden niet hetzelfde als EXE-, EXR- of EX4-bestanden. Een andere die er sterk op lijkt, is EX01, gebruikt door OpenText EnCase Forensic.

Als je in plaats daarvan een van die bestanden probeert te openen, ga dan naar die links voor meer informatie over het programma dat je op je computer nodig hebt.

Veelgestelde vragen

  • Kun je EXO-bestanden openen op een computer? Nee. Omdat het een YouTube Video Chunk-bestand voor Android is, kunnen EXO-bestanden niet op een computer worden geopend.
  • Wat gebeurt er als ik EXO-bestanden verwijder? Als je EXO-bestanden verwijdert, kun je de video's die je van YouTube hebt gedownload niet langer afspelen.

Aanbevolen: