Hoe te bewegen en tussen werkbladtabbladen in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe te bewegen en tussen werkbladtabbladen in Excel
Hoe te bewegen en tussen werkbladtabbladen in Excel
Anonim

Wat u moet weten

  • Optie 1: Verplaats één blad left= Ctrl+PgUp (pagina omhoog) en verplaats één blad rechts = Ctrl+PgDn (pagina omlaag)
  • Optie 2: Home tabblad > Zoeken en selecteren onder Bewerken. Kies Ga naar… en voer de cel in onder Referentie. Druk op Enter.
  • Optie 3: Selecteer het Name Box boven kolom A. Typ de celverwijzing waar u naartoe wilt springen en druk op Enter.

Dit artikel legt uit hoe u snel door Excel kunt navigeren tussen werkbladtabbladen en rond grote werkbladen met behulp van verschillende snelkoppelingen en celverwijzingen. Sommige methoden, zoals de opdracht Ga naar, zijn toegankelijk via sneltoetsencombinaties. Deze instructies zouden moeten werken voor alle versies van Excel voor Windows. Alle kleine verschillen tussen versies worden in de stappen genoemd.

Gebruik sneltoetsen om werkbladen in Excel te wijzigen

Schakelen tussen werkbladen in een Excel-werkmap gaat eenvoudig genoeg door op de tabbladen onder aan de werkbladen te klikken, maar het is de langzame manier om het te doen - althans dat is naar de mening van degenen die dat liever doen gebruik waar mogelijk sneltoetsen of sneltoetsen.

  1. Om naar rechts te gaan, houdt u de Ctrl-toets op het toetsenbord ingedrukt.
  2. Druk één keer op de PgDn-toets op het toetsenbord.
  3. Om een ander blad naar rechts te verplaatsen, drukt u een tweede keer op de PgDn-toets.

    Image
    Image
  4. Om naar links te gaan, houdt u de Ctrl-toets op het toetsenbord ingedrukt.
  5. Druk één keer op de PgUp-toets op het toetsenbord.
  6. Om een ander blad naar links te verplaatsen, drukt u een tweede keer op de PgUp-toets.

'Ga naar' gebruiken om door Excel-werkbladen te bladeren

De Ga naar opdracht in Excel kan worden gebruikt om snel naar verschillende spreadsheetcellen in een werkblad te navigeren. Hoewel het gebruik van Ga naar niet zo handig is voor werkbladen die slechts een paar kolommen en rijen bevatten, is het voor grotere werkbladen een andere manier om van het ene gebied van uw werkblad naar het andere te springen.

Image
Image
  1. Selecteer het tabblad Home bovenaan Excel. Als je het niet ziet, selecteer dan het Bewerken menu.
  2. Kies Find & Select uit de Editing groep. Of, als u het menu Bewerken heeft gebruikt, kiest u Find.
  3. Kies de Ga naar… optie.
  4. Typ de celverwijzing van de bestemming in de regel Referentie onder aan het dialoogvenster.

  5. Klik op OK of druk op de Enter-toets op het toetsenbord. Het resultaat is dat de actieve celmarkering springt naar de celverwijzing die in het dialoogvenster is ingevoerd.

Andere manieren om naar 'Ga naar'

Het Ga naar commando kan ook worden geactiveerd met deze sneltoetsen:

  • Door op de F5 toets op het toetsenbord te drukken.
  • Door de toetsen Ctrl+ G in combinatie op het toetsenbord in te drukken.

Bewaar celreferenties voor hergebruik

Een extra functie die Ga naar heeft, is dat het eerder ingevoerde celverwijzingen opslaat in het grote Ga naar-venster bovenaan het dialoogvenster om later te raadplegen. Als u heen en weer springt tussen twee of meer gebieden van een werkblad, kan Ga naar u nog meer tijd besparen door de celverwijzingen die in het dialoogvenster zijn opgeslagen opnieuw te gebruiken.

Celverwijzingen worden in het dialoogvenster opgeslagen zolang een werkmap open blijft. Zodra het is gesloten, wordt de opgeslagen lijst met celverwijzingen in het Ga naar dialoogvenster verwijderd.

Navigeren tussen werkbladen met 'Ga naar'

Ga naar kan ook worden gebruikt om naar verschillende werkbladen in dezelfde werkmap te navigeren door de bladnaam samen met de celverwijzing in te voeren.

Gebruik het uitroepteken (!), boven het nummer 1 op het toetsenbord, als scheidingsteken tussen de werkbladnaam en de celverwijzing omdat spaties niet zijn toegestaan.

Als u bijvoorbeeld van Blad 1 naar cel HQ567 op Blad 3 wilt gaan, voert u Blad3!HQ567 in de referentieregel van de Ga naar dialoogvenster en druk op de Enter toets. Als de bladnaam een of meer spaties heeft, gebruik dan aanhalingstekens, zoals deze: 'Mijn andere blad'!B12 om tussen werkbladen te schakelen.

Het naamvak gebruiken om door Excel-werkbladen te bladeren

Het naamvak bevindt zich boven kolom A in een Excel-werkblad en kan worden gebruikt om naar verschillende delen van dat werkblad te navigeren met behulp van celverwijzingen.

Image
Image

Net als bij het Ga naar commando, is het Name Box misschien niet handig in werkbladen die slechts een paar kolommen en rijen gegevens, maar voor grotere werkbladen of voor mensen met aparte gegevensgebieden kan het gebruik van het naamvak om gemakkelijk van de ene naar de andere locatie te springen een zeer efficiënte manier van werken zijn.

Helaas is er geen manier om toegang te krijgen tot de Name Box met het toetsenbord zonder een VBA-macro te maken. Normale werking vereist het klikken op de Name Box met de muis.

De actieve celverwijzing in het naamvak

Normaal gesproken geeft het naamvak de celverwijzing of het benoemde bereik weer voor de huidige of actieve cel - de cel in het huidige werkblad die wordt omlijnd door een rand of vak.

Het invoeren van een nieuwe celverwijzing of bereiknaam in het Name Box en het indrukken van de Enter toets verandert de actieve cel en verschuift de zwarte box, en wat zichtbaar is op het scherm, naar de nieuwe locatie.

  1. Klik op de Name Box boven kolom A om de celverwijzing van de actieve cel te markeren.
  2. Typ de celreferentie van de gewenste bestemming in.
  3. Druk op de Enter toets op het toetsenbord.
  4. De zwarte doos die de actieve cel omringt, moet naar de nieuw geselecteerde actieve cel springen.

Navigeren tussen werkbladen met het naamvak

Net als Ga naar, kan de Name Box ook worden gebruikt om naar verschillende werkbladen in dezelfde werkmap te navigeren door de bladnaam in te voeren samen met de celverwijzing.

FAQ

    Hoe schakel je door Excel-werkbladtabbladen op een Mac?

    Om naar het volgende werkblad te gaan, drukt u op Control+ Page Down of Option+ Pijl naar rechts. Om naar het vorige blad te gaan, drukt u op Control+ Page Down of Option+ Pijl naar links.

    Hoe maak je werkbladtabbladen zichtbaar in Excel?

    Er zijn een aantal manieren om werkbladtabs zichtbaar te maken, maar de gemakkelijkste methode is om met de rechtermuisknop op een tabblad onder aan de werkmap te klikken > selecteer Unhide > selecteer het werkblad zichtbaar maken.

    Hoe groepeert u werkbladtabbladen in Excel?

    Om werkbladen in Excel te groeperen, houdt u Ctrl > ingedrukt en selecteert u elk werkbladtabblad om te groeperen. Als u alle werkbladen in een werkmap wilt groeperen, klikt u met de rechtermuisknop op een werkbladtabblad en kiest u Selecteer alle bladen Het is het beste om werkbladen met dezelfde opmaak te groeperen.

Aanbevolen: