Excel Format Painter: Opmaak kopiëren tussen cellen

Inhoudsopgave:

Excel Format Painter: Opmaak kopiëren tussen cellen
Excel Format Painter: Opmaak kopiëren tussen cellen
Anonim

Met de functie Format Painter in Microsoft Excel en Google Spreadsheets kunt u snel en gemakkelijk opmaak kopiëren van de ene cel of een groep cellen naar een ander gebied van een werkblad.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel Online, Excel voor Mac en Google Spreadsheets.

Image
Image

Microsoft Excel en Google Spreadsheets Format Painter

In Excel en Spreadsheets is de functie Format Painter vooral handig wanneer u opmaak in een werkblad wilt toepassen op gebieden die nieuwe gegevens bevatten. Wanneer u Format Painter gebruikt in plaats van de opmaak opnieuw te maken, zal uw opmaak uniform zijn in uw werkbladen.

In Excel maken de kopieeropties voor opmaak het mogelijk om de bronopmaak een of meerdere keren naar een of meer locaties te kopiëren. Deze locaties kunnen op hetzelfde werkblad staan, op een ander werkblad in dezelfde werkmap of in een andere werkmap.

Image
Image

Meerdere kopiëren met Format Painter

Open een lege werkmap in Excel, voer de gegevens in die in de bovenstaande afbeelding worden weergegeven en volg deze stappen om de opmaak van de gegevens in kolom B toe te passen op de gegevens in kolommen C en D:

  1. Pas de opmaakopties die u wilt gebruiken toe op de broncellen.

    Image
    Image
  2. Markeer cellen B4 tot B8.

    Image
    Image
  3. Ga naar Home.

    Image
    Image
  4. Select Format Painter.

    Image
    Image
  5. Beweeg de muisaanwijzer boven een cel om een penseel met een aanwijzer weer te geven. Dit geeft aan dat Format Painter is geactiveerd.

    Image
    Image
  6. Markeer cellen C4 tot D8.

    Image
    Image
  7. De opmaakopties worden gekopieerd naar de nieuwe locatie en Format Painter wordt uitgeschakeld.

    Image
    Image

Double-Click Format Painter voor meervoudig kopiëren

Een extra optie (alleen beschikbaar in Excel) is om te dubbelklikken op Format Painter. Hierdoor blijft Format Painter ingeschakeld na het selecteren van een of meer doelcellen. Deze optie maakt het gemakkelijk om opmaak te kopiëren naar meerdere niet-aangrenzende cellen die zich op hetzelfde werkblad of op verschillende werkbladen of werkmappen bevinden.

Als u opmaak wilt kopiëren naar niet-aangrenzende groepen cellen in Google Spreadsheets, herha alt u de bovenstaande stappen voor het kopiëren van opmaak naar een tweede werkbladgebied.

Schakel de Format Painter uit in Excel

Er zijn twee methoden om Format Painter uit te schakelen wanneer het in de modus voor meerdere kopieën in Excel staat:

  • Druk op ESC.
  • Select Format Painter.

Keyboard Shortcut voor Excel's Format Painter

Een eenvoudige sneltoets met twee toetsen bestaat niet voor Excel's Format Painter. De volgende toetscombinaties kunnen echter worden gebruikt om Format Painter na te bootsen. Deze toetsen gebruiken de plakopties in het dialoogvenster Plakken speciaal.

  1. Druk op Ctrl+ C om de inhoud van de broncellen te kopiëren, inclusief gegevens en toegepaste opmaak. De broncellen zijn omgeven door een stippellijn.

    Image
    Image
  2. Markeer de doelcel of aangrenzende cellen.

    Image
    Image
  3. Druk op Ctr+ Alt+ V om Plakken speciaal te openenopties.

    Image
    Image
  4. Druk op T+ Enter (of selecteer Formats onder Plakken) om de toegepaste opmaak in de doelcellen te plakken.

    Image
    Image

Zolang de stippellijn rond de broncellen verschijnt, kan de celopmaak meerdere keren worden geplakt. Herhaal stap 2 tot 4 hierboven om de opmaak meerdere keren te plakken.

Bottom Line

Als u Format Painter vaak gebruikt, kunt u dit eenvoudig met het toetsenbord toepassen door een macro te maken. Open de Macro Recorder, gebruik de sneltoetsen en wijs een sneltoetscombinatie toe die de macro activeert.

Google Spreadsheets Paint-indeling

De Google Spreadsheets Paint Format optie kopieert de bronopmaak naar slechts één bestemming tegelijk. In Google Spreadsheets kan de bronopmaak worden gekopieerd naar delen van hetzelfde werkblad of naar verschillende werkbladen in hetzelfde bestand. Het kan de opmaak niet kopiëren tussen bestanden.

Open een lege Spreadsheets-werkmap, kopieer de gegevens uit de originele spreadsheet hierboven en volg deze stappen om de opmaak van cellen B4:B8 naar cellen C4:D8: te kopiëren

  1. Pas de opmaakopties toe op de broncellen.

    Image
    Image
  2. Markeer cellen B4 tot B8.

    Image
    Image
  3. Selecteer Paint Format (het lijkt op een verfroller).

    Image
    Image
  4. Markeer de doelcellen C4 tot D8.

    Image
    Image
  5. De opmaak die voor de cellen in kolom B wordt gebruikt, wordt gekopieerd naar de cellen in de kolommen C en D. Vervolgens wordt Paint Format uitgeschakeld.

    Image
    Image

Meerdere kopiëren met Paint Format

Paint Format in Google Spreadsheets is beperkt tot het kopiëren van opmaak naar slechts één bestemming tegelijk

Als u opmaak wilt kopiëren naar niet-aangrenzende groepen cellen in Google Spreadsheets, herha alt u de bovenstaande stappen voor het kopiëren van opmaak naar een tweede werkbladgebied.

Aanbevolen: