Wat te doen als je Wii een schijf niet kan lezen

Inhoudsopgave:

Wat te doen als je Wii een schijf niet kan lezen
Wat te doen als je Wii een schijf niet kan lezen
Anonim

Soms kan een Wii of Wii U een schijf niet lezen; andere keren loopt een spel vast of crasht het. Af en toe speelt de console helemaal geen schijf af. Voordat je de schijf - of de console - uit het raam gooit, kunnen een paar eenvoudige oplossingen ervoor zorgen dat je weer bij het spel kunt spelen.

Image
Image

Wat te doen als een enkele schijf niet kan worden afgespeeld

Als een schijf niet goed wordt afgespeeld, begin dan met het controleren van de schijf. Een fout in de schijf kan ervoor zorgen dat de console deze niet kan lezen. Houd de onderkant van de schijf tegen het licht om vegen of krassen te zien.

Als een uitstrijkje de boosdoener is, lost het schoonmaken van de schijf vaak het probleem op. Gebruik een microvezeldoek zoals die wordt gebruikt om brillen schoon te maken. Of gebruik een tissue die geen lotion bevat. Wrijf zachtjes over de vlekkerige plek. Als je een tissue gebruikt, stoom het gebied dan eerst met je adem.

Voer niet meer kracht uit dan nodig is; het is een dunne schijf.

Als de schijf er schoon uitziet, plaatst u deze in de console. Als het niet werkt, zoek dan een helderder licht en kijk opnieuw. Kleine krassen en vegen zijn moeilijk te vinden.

Een kras op een schijf is problematischer. Als de schijf een spel is dat je net hebt gekocht, breng je het terug naar waar je het hebt gekocht en ruil je het voor een ander spel. Poets anders de kras weg om een bekraste cd te repareren. Gebruik een huismiddeltje zoals tandpasta, meubelpoets of vaseline om de kras te repareren. Er zijn ook cd-reparatiesets met een machine die krassen voor je wegpoetst.

Sommige oudere Wii-consoles hebben problemen met dubbellaagse schijven, die meer informatie op de schijf zetten. Games die dual-layer-schijven gebruiken, zijn onder meer Xenoblade Chronicles en de Metroid Prime Trilogy. Als je Wii problemen heeft met het lezen van een dubbellaagse schijf, gebruik dan een lensreinigingsset om de lens in de console schoon te maken.

Als je de schijf en de gameconsole hebt schoongemaakt en de schijf nog steeds niet kan worden afgespeeld, is de schijf mogelijk defect.

Gebruik de juiste schijf voor de console. De Wii en Wii U zijn verschillende consoles. De Wii U is achterwaarts compatibel; het speelt Wii-spellen. De Wii is niet voorwaarts compatibel; je kunt geen Wii U-schijf op een Wii afspelen.

Wat te doen als er geen schijven worden afgespeeld

Het reinigen van de console met een lensreinigingsset is uw eerste stap als de console helemaal geen schijven leest. Het probleem kan een vuile lens zijn.

Als het reinigen van de lens niet helpt, voer dan een systeemupdate uit.

Als opschonen en bijwerken niets uitha alt, neem dan contact op met Nintendo.

Aanbevolen: