Is Myspace dood of bestaat het nog steeds?

Inhoudsopgave:

Is Myspace dood of bestaat het nog steeds?
Is Myspace dood of bestaat het nog steeds?
Anonim

Myspace, de OG van sociale netwerksites, bestaat absoluut nog steeds. Het is niet precies wat het ooit was, maar het is actief en op zoek naar gebruikers.

De site heeft in de loop der jaren behoorlijk moeilijke tijden doorgemaakt, maar geloof het of niet, veel mensen gebruiken het nog steeds als een van hun belangrijkste sociale netwerken. Hier is een korte blik op hoe Myspace begon, toen het begon af te nemen en hoe het een comeback probeert te maken.

Image
Image

Het meest bezochte sociale netwerk van 2005 tot 2008

Myspace werd gelanceerd in 2003. Friendster inspireerde de oprichters van Myspace en het sociale netwerk ging officieel live op internet in januari 2004. Na de eerste maand online, schreven meer dan een miljoen mensen zich in. In november 2004 was dat aantal gegroeid tot 5 miljoen.

Tegen 2006 werd Myspace vaker bezocht dan Google Search en Yahoo! Mail, de meest bezochte website in de Verenigde Staten. In juni van dat jaar was Myspace naar verluidt verantwoordelijk voor bijna 80 procent van al het socialemediaverkeer.

Myspace's invloed op muziek en popcultuur

Myspace is nu een sociale netwerksite voor muzikanten en bands, evenals een uitgever van aanbevolen inhoud. Mensen gebruiken de site om te pronken met talent en om contact te maken met fans. Artiesten kunnen hun volledige discografieën uploaden en zelfs muziek van hun profielen verkopen.

Een tijdje was Myspace de enige naam in de stad voor beginnende muzikanten. In 2008 werd een groots herontwerp van de muziekpagina's gelanceerd, wat nieuwe functies met zich meebracht. In de tijd dat Myspace het meest populair was, diende het als een waardevol hulpmiddel voor muzikanten.

Verliezen van Facebook

Hoe explosief Myspace ook was, het verbleekte in vergelijking met hoe snel Facebook uitgroeide tot de internetgigant die het tegenwoordig is. In april 2008 trokken zowel Facebook als Myspace 115 miljoen unieke wereldwijde bezoekers per maand, en Myspace won alleen al in de VS. In december 2008 kende Myspace een piek in het verkeer in de VS met 75,9 miljoen unieke bezoekers.

Terwijl Facebook groeide, onderging Myspace een reeks ontslagen en herontwerpen terwijl het zichzelf probeerde te herdefiniëren als een sociaal entertainmentnetwerk. In maart 2011 werd geschat dat de site in het afgelopen jaar was gedaald van 95 miljoen naar 63 miljoen unieke bezoekers.

De strijd om te innoveren

Hoewel verschillende factoren de achteruitgang van Myspace veroorzaakten, was één argument dat het bedrijf er nooit achter was gekomen hoe het goed genoeg kon innoveren om de concurrentie bij te houden.

Zowel Facebook als Twitter bleven belangrijke herontwerpen en functies uitrollen die hielpen het sociale web ten goede te hervormen, terwijl Myspace min of meer stagneerde en nooit echt een comeback maakte - ondanks zijn inspanningen om verschillende herontwerpen uit te rollen.

Bottom Line

In de hoofden van velen is Myspace onofficieel dood. Het is zeker niet zo populair als het ooit was, en het heeft veel geld verloren. De meeste mensen zijn overgestapt naar andere sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram en TikTok. Voor artiesten zijn platforms voor het delen van video's zoals YouTube en Vimeo uitgegroeid tot enorme sociale community-sites die kunnen worden gebruikt om enorme bekendheid te genereren.

De huidige staat van Myspace

Officieel is Myspace echter nog lang niet dood. Als je naar myspace.com gaat, zul je zien dat het nog steeds springlevend is, hoewel het grotendeels is overgegaan van sociale netwerken naar een beheerde muziek- en entertainmentsite. Vanaf 2019 telde de site meer dan 7 miljoen maandelijkse bezoeken.

In 2012 tweette Justin Timberlake een link naar een video met een volledig nieuw Myspace-platform herontwerp en een nieuwe focus op het samenbrengen van muziek en sociale media. Vier jaar later, in 2016, werd Time Inc.heeft Myspace en andere platforms van moederbedrijf Viant overgenomen om toegang te krijgen tot gegevens die kunnen worden gebruikt voor advertentietargeting.

Op de voorpagina van Myspace vind je een verscheidenheid aan nieuwsberichten over entertainment, niet alleen over muziek, maar ook over films, sport, eten en andere culturele onderwerpen. Profielen zijn nog steeds een centraal kenmerk van het sociale netwerk, maar gebruikers worden aangemoedigd om hun eigen muziek, video's, foto's en zelfs concertevenementen te delen.

Myspace is zeker niet meer wat het ooit was, en het heeft ook niet de actieve gebruikersbasis die het had toen het in 2008 een hoogtepunt bereikte, maar het leeft nog steeds. Als je van muziek en entertainment houdt, is het misschien de moeite waard om eens te gaan kijken.

Aanbevolen: