Opvouwbare telefoons zijn nog steeds niet het beste ding

Inhoudsopgave:

Opvouwbare telefoons zijn nog steeds niet het beste ding
Opvouwbare telefoons zijn nog steeds niet het beste ding
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een prototype van een opvouwbare telefoon van Microsoft lekte vorige week op eBay.
  • Niemand koopt opvouwbare telefoons - kijk maar om je heen.
  • Er zijn zoveel technische problemen dat het onmogelijk is om een levensvatbare opvouwbare telefoon te maken.

Image
Image

Een prototype van een goedkopere plastic versie van Microsoft's opvouwbare Surface Duo 2 verscheen onlangs op eBay. Het is interessant als een artefact, maar het roept ook de vraag op: wat gebeurt er precies met opvouwbare telefoons?

Kijk eens om je heen als je de volgende keer in het openbaar vervoer zit, en je zult zien dat de meeste mensen aan hun telefoon gekluisterd zijn of naar podcasts of muziek luisteren, ook vanaf hun telefoon. De ene keer gebruikt een tablet, e-reader of papieren boek om te lezen, maar hoeveel opvouwbare telefoons zie je? Vrijwel zeker geen. Op papier lijken ze cool, maar in het echte leven zijn ze een grote flop.

"Er zijn een aantal factoren die suggereren dat opvouwbare telefoons populair kunnen zijn bij consumenten", vertelde Oberon Copeland, technisch schrijver, eigenaar en CEO van de Very Informed-website via e-mail aan Lifewire. "Ten eerste bieden ze veel veelzijdigheid, aangezien gebruikers kunnen kiezen tussen het gebruik ervan als een standaardtelefoon of het uitbreiden van het scherm voor een meer meeslepende tabletervaring. Ten tweede zijn ze meestal erg slank en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn En ten derde zijn ze vaak erg duur, wat kopers kan aanspreken die willen pronken met hun status met het nieuwste en beste apparaat."

Leuk, maar niet leuk genoeg

Een opvouwbare telefoon lijkt me een geweldig idee. Je kunt er in wezen een scherm van tabletformaat mee opbergen, en dat scherm blijft beschermd als het is opgevouwen. Je kunt films kijken, op de ene helft typen terwijl je je woorden op de andere ziet, enzovoort.

Maar zodra je begint te kijken naar de praktische aspecten, begint de aantrekkingskracht van opvouwbare telefoons te verdwijnen. Het grootste probleem is de prijs. Deze dingen zorgen er allemaal voor dat de allerbeste smartphones, zoals de iPhone Pro, er goedkoop uitzien. Je beta alt veel meer dan een mille, zelfs de gebrekkige Samsung Galaxy Z Fold 2 kan ongeveer $ 2.000 kosten. Waarom zijn ze zo duur? Ten eerste heb je in wezen twee telefoons die met een scharnier zijn verbonden. En dat scharnier moet geweldig zijn, anders gaat de hele deal niet door.

Ze bieden veel veelzijdigheid, aangezien gebruikers kunnen kiezen tussen ze als een standaardtelefoon te gebruiken of het scherm uit te breiden voor een meer meeslepende tabletervaring.

Vroege opvouwbare telefoons ontwikkelden na een verrassend korte tijd vouwen langs het scherm bij het scharnier, en zelfs vandaag de dag kun je problemen met opvouwbare schermen onderzoeken en veel meldingen zien van het loslaten van de beschermende laag van het scherm. Het is ook mogelijk om glazen schermen te gebruiken, maar dan heb je echt het gevoel dat je twee telefoons aan elkaar hebt geplakt.

"Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan opvouwbare telefoons die hun aantrekkingskracht zouden kunnen beperken. Een daarvan is dat ze moeilijk met één hand te gebruiken kunnen zijn, omdat het grotere scherm het moeilijk kan maken om helemaal over de hele breedte te reiken Een andere is dat ze vaak vrij kwetsbaar zijn en zelfs kleine druppels kunnen grote schade aanrichten ", zegt Copeland.

Er is meer. Opgevouwen is het pakket dik. Technisch gezien is het zakformaat, in tegenstelling tot zelfs kleine tablets, maar je zou het waarschijnlijk niet willen doen. En tot slot, het is moeilijk om gewoon naar je telefoon te kijken om je meldingen te controleren. Een antwoord is om het kwetsbare scherm aan de buitenkant te plaatsen. De andere is om nog een ander, kleiner scherm toe te voegen om informatie weer te geven terwijl de hoofdschermen gesloten zijn, wat meer complexiteit en kosten toevoegt.

Waarom zou je je druk maken?

Als ze zo moeilijk te maken zijn, zo duur en zo vol compromissen, waarom staan fabrikanten er dan op om ze te maken?

Een reden kan een hype zijn. In de 'me-too'-markt voor Android-telefoons verspreidt elke nieuwe functie of elk idee zich snel naar andere handsets, een soort entropie van innovatie. "Als iedereen er een maakt, dan zouden wij dat ook moeten doen", zou het denken kunnen gaan.

Op dit moment zijn opvouwbare telefoons ook een van de weinige manieren om een product te onderscheiden van de iPhone. Apple maakt er geen en vertoont ook geen tekenen van dit te doen. Het is onmogelijk dat Apple een telefoon zou leveren met een gekreukt scherm of een scherm dat per ongeluk zou kunnen loskomen, en totdat die problemen zijn opgelost, zal er waarschijnlijk geen opvouwbare iPhone zijn.

App-maker, videoFX-expert en hardwarerecensent Stu Maschwitz is directer:

"Opvouwbare telefoons zijn stom en je zult er nooit een hebben, tenzij het je taak is om stomme telefoons te hebben", zegt Maschwitz op Twitter.

Gezien de nadelen voor zowel gebruikers als fabrikanten, is het moeilijk om te zien dat de opvouwbare telefoon ooit meer is dan een duur nicheproduct voor een paar hardcore nerds. Als het dunner, robuuster, lichtgewicht zou kunnen zijn en een scherm zou hebben dat zo goed is als het scherm van een iPad wanneer het uitgevouwen is, terwijl het slechts iets meer kost dan een gewone tablet, dan zullen er misschien dingen veranderen.

Maar dat ziet er niet snel uit.

Aanbevolen: