Bijna twee decennia later is het G4-toetsenbord van Apple nog steeds het beste

Inhoudsopgave:

Bijna twee decennia later is het G4-toetsenbord van Apple nog steeds het beste
Bijna twee decennia later is het G4-toetsenbord van Apple nog steeds het beste
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het toetsenbord voor de iMac G4 is misschien wel het beste toetsenbord dat Apple ooit heeft gemaakt.
  • Het maximalistische ontwerp van het iMac G4-toetsenbord is een perfecte vervanging voor het ondermaatse toetsenbord op de nieuwe M1 iMac.
  • Het G4-toetsenbord is verkrijgbaar op eBay, maar vergeet je USB-naar-USB-C-adapter niet.
Image
Image

Hoezeer ik ook van Apples nieuwe M1 iMac houd, ik veracht het toetsenbord, maar misschien heb ik eindelijk een perfecte vervanging gevonden met een bijna 20 jaar oud ontwerp.

Ik heb onlangs een gloednieuw iMac G4-toetsenbord op eBay gekocht voor minder dan $ 30, en ik kon niet gelukkiger zijn. Het toetsenbord dat bij de M1 iMac wordt geleverd, is klein, strak en werkt op Bluetooth, maar is onbruikbaar met zijn kleine toetsen. Het G4-toetsenbord daarentegen is enorm en maakt verbinding via USB, maar het is perfect voor mensen die moeten typen.

Het G4-toetsenbord kwam in 2003 op de markt toen Bluetooth een wild en futuristisch idee was. Het heeft diepe, perfect verende toetsen die de vorm hebben van gigantische witte tanden. Typen op dit toetsenbord is als rennen door een bloemenveld in de zon. Nou, niet echt, maar het is comfortabel.

Het toetsenbord van de M1 iMac is misschien ideaal als je alleen af en toe wachtwoorden in een Apple TV tikt.

Waarom, oh, waarom het M1-toetsenbord maken?

Mijn haat tegen het toetsenbord dat bij de M1 iMac wordt geleverd kent geen grenzen. Een M1 iMac-toetsenbord is een prachtig object met zijn solide aluminium frame en scherpe witte toetsen, maar dit is absoluut een geval van vorm boven functie.

Afgezien van de belachelijk platte toetsen die typen moeilijk maken, is een van mijn grootste ergernissen de vergrendeltoets rechtsboven op het toetsenbord. De slotsleutel moet op de tekentafel een goed idee hebben geleken.

Het biedt tenslotte een snelle manier om het vergrendelscherm op je Mac te activeren voor het geval je bij de Central Intelligence Agency werkt en Tom Cruise je NOC-lijst komt stelen. Aangezien ik niet bij de CIA werk, was de vergrendeltoets een groot ongemak, omdat ik er constant op druk in plaats van op de verwijdertoets.

Mijn M1 iMac gaat snel door programma's en het ontwerp is scherp en zeer bruikbaar, zo niet het meest aantrekkelijke object dat Apple ooit heeft gemaakt. Die prijs gaat misschien naar de G3 iMac, die een plaats heeft verdiend in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York City.

Image
Image

Het voelt echter alsof een ander ontwerpteam, of misschien zelfs een ander bedrijf, het toetsenbord van de M1 iMac heeft ontworpen. Toegegeven, dit toetsenbord neemt niet veel ruimte in beslag op je bureau. Hij is klein en plat en kan handig zijn voor op reis als je geen bagage meer hebt.

Om nog erger te maken, ik ben nog nooit een slechtere typist geweest dan op het M1 iMac-toetsenbord, dus mijn vinger is nooit ver van de verwijderknop. Het probleem is dat de toetsen op het M1-toetsenbord pathetisch ondiep zijn en samengeknepen.

Het toetsenbord van de M1 iMac is misschien ideaal als je alleen af en toe wachtwoorden in een Apple TV tikt. Er is geen marge voor fouten met het compacte ontwerp van het M1-toetsenbord. Natuurlijk is er geen aparte reeks cijferknoppen, omdat Apple verontschuldigend probeerde elk laatste grammetje uit het toetsenbord te persen alsof het werd ingepakt voor een Apollo-missie.

Ze maken geen toetsenborden zoals vroeger

De oude USB-aansluiting van het G4-toetsenbord is een verkoopargument voor mij. Ik word Bluetooth moe, zo magisch als het soms kan zijn. Ja, het is geweldig om geen verwarde snoeren te hebben, maar het is oud geworden om je constant zorgen te maken of dingen zijn opgeladen en voldoende zijn aangesloten via Bluetooth.

Typen op [het G4]-toetsenbord is alsof je door een bloemenveld in de zon rent.

Ik kwam eerst een probleem tegen met het G4-toetsenbord. Het toetsenbord kan uit de doos niet worden aangesloten op de M1 iMac omdat het USB-toetsenbord niet compatibel is met USB-C. Maar ik loste dat probleem op door een Apple USB-C naar USB-adapter te kopen, die voor $ 19 bijna net zoveel kostte als het toetsenbord zelf. De weliswaar kleine investering was het geld waard, want al snel stopte ik de stekker in het stopcontact en het toetsenbord werd herkend en werkte perfect.

Voor minder dan $ 50 is het G4-toetsenbord niet alleen een nostalgische trip. Hoewel het al lang niet meer leverbaar is, is dit toetsenbord de moeite van het zoeken waard.

Aanbevolen: