AwardBIOS-piepcodes: een algemene lijst

Inhoudsopgave:

AwardBIOS-piepcodes: een algemene lijst
AwardBIOS-piepcodes: een algemene lijst
Anonim

AwardBIOS is een soort BIOS vervaardigd door Award Software Inc., sinds 1998 eigendom van Phoenix Technologies. Veel populaire moederbordfabrikanten gebruiken AwardBIOS van Award in hun systemen.

Andere moederbordfabrikanten hebben aangepaste BIOS-software gemaakt op basis van het AwardBIOS-systeem. De piepcodes van een AwardBIOS-gebaseerd BIOS kunnen hetzelfde zijn als de originele AwardBIOS-piepcodes (hieronder) of ze kunnen een beetje verschillen. U kunt altijd de handleiding van uw moederbord raadplegen om zeker te zijn.

Image
Image

AwardBIOS-piepcodes klinken snel achter elkaar en meestal direct na het aanzetten van de pc.

1 Korte piep

Een enkele, korte piep is eigenlijk een "alle systemen duidelijk" melding. Met andere woorden, dit is een piepcode die u wilt horen en die u waarschijnlijk elke keer hebt gehoord als uw computer aangaat sinds de dag dat u hem kocht. Geen probleemoplossing nodig!

1 Lange piep, 2 korte piepjes

Een lange piep gevolgd door twee korte piepjes geeft aan dat er een fout is opgetreden met de videokaart.

De videokaart moet mogelijk opnieuw worden geplaatst of een monitorkabel moet correct worden aangesloten. Het vervangen van de videokaart is meestal het meeste dat u hoeft te doen om deze te repareren.

1 Lange pieptoon, 3 korte pieptonen

Eén lange piep gevolgd door drie korte piepjes betekent dat de videokaart niet is geïnstalleerd of dat het geheugen op de videokaart slecht is. Het opnieuw plaatsen of vervangen van de videokaart lost meestal de oorzaak van deze Award-piepcode op.

1 Hoge pieptoon, 1 lage pieptoon (herhalend)

Een herhalend hoog/laag pieppatroon is een indicatie van een soort CPU-probleem. Het kan oververhitting zijn of op een andere manier defect zijn.

1 Hoge pieptoon (herhalend)

Een enkel, herhalend, hoog piepgeluid betekent dat de CPU oververhit raakt. Je moet uitzoeken waarom het te warm wordt voordat deze piepcode verdwijnt.

Schakel je computer onmiddellijk uit als je deze piepcode hoort. Hoe langer je CPU warm blijft, hoe groter de kans dat je dit dure onderdeel van je systeem permanent beschadigt.

Alle andere piepcodes

Elk ander piepcodepatroon dat u hoort, betekent dat er een soort geheugenprobleem is geweest. Het vervangen van uw RAM is het meeste dat u hoeft te doen om dit probleem op te lossen.

Gebruikt u AwardBIOS niet, of weet u het niet zeker?

Als je geen op Award gebaseerde BIOS gebruikt, zullen de bovenstaande handleidingen voor probleemoplossing niet helpen. Voor informatie over het oplossen van problemen met andere typen BIOS-systemen of om erachter te komen wat voor soort BIOS u heeft, raadpleegt u onze gids Problemen met piepcodes oplossen.

Aanbevolen: