Hoe de metaverse de digitale kloof kan verergeren

Inhoudsopgave:

Hoe de metaverse de digitale kloof kan verergeren
Hoe de metaverse de digitale kloof kan verergeren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bedrijven haasten zich om op de metaverse bandwagon te komen.
  • Het ervaren van de metaverse vereist echter technologie die niet voor iedereen toegankelijk is.
  • Experts waarschuwen dat dit kan voorkomen dat een groot deel van de bevolking de metaverse bereikt, waardoor de digitale kloof nog groter wordt.
Image
Image

De metaverse spreekt tot ieders verbeelding, maar ondanks beloften om ons dichter bij elkaar te brengen, geloven digitale experts dat het de haves verder kan scheiden van de have-nots.

Overal rennen bedrijven om een stukje van de metaverse te bemachtigen, sinds Mark Zuckerberg plannen aankondigde om de macht van zijn populaire sociale netwerk Facebook te gebruiken om het concept te realiseren. Maar ondanks alle heisa suggereren experts op het gebied van digitale en sociale inclusie dat bedrijven uit het oog verliezen dat om er deel van uit te maken, ze toegang moeten hebben tot zeer specifieke apparatuur en een betrouwbare verbinding met internet, die beide niet beschikbaar zijn. voor iedereen toegankelijk.

"Als de metaverse het Wilde Wilde Westen is, wil je idealiter het beste paard en zadel dat je je kunt veroorloven", zo legde Aron Solomon, juridisch hoofdanalist van het digitale marketingbureau Esquire Digital, het via e-mail uit aan Lifewire.

De kloof verergeren

Metaverse, de term, werd in 1992 bedacht door de Amerikaanse auteur Neal Stephenson in zijn populaire sci-fi-roman Snow Crash als een meeslepende virtuele realiteit waarin deelnemers interactie hadden via 3D-avatars.

Mark Zuckerberg is zo gecharmeerd van het concept van de metaverse dat hij in oktober 2021 de naam van zijn bedrijf veranderde in Meta om de ambities van het bedrijf om het nieuwe virtual reality-landschap te terraformen beter te weerspiegelen, nadat hij al $ 50 miljoen had toegezegd om breng het tot leven.

In wezen beschouwt Meta de metaverse als een virtuele ruimte waar gebruikers kunnen werken en socializen met andere mensen zonder dezelfde fysieke ruimte te delen. Om dit te doen, verwacht Meta dat metaverse gebruikers vertrouwen op meeslepende virtual reality (VR)-headsets, augmented reality (AR)-brillen of een combinatie van de twee draagbare apparaten. Het heeft hier een voet in het spel en is een van de toonaangevende fabrikanten van VR-hardware met zijn Oculus-headsets.

Hoewel Meta's ijver prijzenswaardig is, zijn experts echter van mening dat de pogingen van het bedrijf om de metaverse te bouwen de digitale ongelijkheid zouden kunnen verergeren door een nog grotere barrière te creëren voor mensen die mogelijk al digitaal zijn uitgesloten.

Interactie met Lifewire via e-mail, legde Dr. Linda Kaye, een cyberpsychologiespecialist aan de Edge Hill University, uit dat traditioneel de 'digitale kloof', zoals de meeste mensen die begrijpen, grotendeels verband houdt met bestaande maatschappelijke ongelijkheden.

Dr. Kaye's onderzoeksgebied houdt zich specifiek bezig met het onderzoeken hoe online instellingen sociale inclusie en welzijn kunnen bevorderen. Ze voegt eraan toe dat de Covid-pandemie de wijdverbreide digitale ongelijkheden verder heeft verlicht, met name als het gaat om het verkrijgen van geschikte hardware, evenals internetconnectiviteit om toegang op afstand tot werk en diensten te ondersteunen.

De introductie van de metaverse zal deze kloof alleen maar verder vergroten. Dr. Kaye stelt dat sommige mensen tijdens de pandemie niet eens voldoende internetverbinding hadden om een videogesprek te voeren, een feit waarvan ze zegt dat het hen steevast zal uitsluiten van de metaverse.

Image
Image

"Met het voorstel van de metaverse, waarvoor specifieke hardware en stabiele en snelle connectiviteit nodig zijn, is het denkbaar dat dit nog meer problemen zal veroorzaken voor de toegang voor degenen die momenteel zijn uitgesloten," zei Dr. Kaye.

Virtuele uitsluiting

Solomon is het daarmee eens, maar niet voordat hij erop heeft gewezen dat er een scheiding is tussen wat mensen 'nodig hebben' om toegang te krijgen tot de minimale functies van de metaverse en wat ze willen als ze het serieus willen nemen.

"Je kunt een goede smartphone en een app gebruiken om een idee te krijgen van hoe de metaverse ervaring kan zijn", zei Solomon. "Maar ja, voor een optimale metaverse ervaring, wil je misschien een AR-smartbril, een VR-headset en de beste en nieuwste smartphone/laptop/tablet/desktop die je je kunt veroorloven aanschaffen."

Hoewel hij het ermee eens is dat de introductie van de metaverse in sommige opzichten de digitale kloof tussen de technologische haves en have-nots zal vergroten, houdt hij zijn ogen open voor "succesverhalen van mensen in de laatste groep die manieren vinden om geld te verdienen met de metaverse en de eerste worden."

Aanbevolen: