Digitale assistenten in de Metaverse zouden betere gesprekspartners kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Digitale assistenten in de Metaverse zouden betere gesprekspartners kunnen zijn
Digitale assistenten in de Metaverse zouden betere gesprekspartners kunnen zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Meta zet groot in op AI om de Metaverse te leveren.
  • Project CAIRaoke is een raamwerk dat ontwikkelaars helpt om betere contextbewuste digitale assistenten te bouwen.
  • Meta voorziet Project CAIRaoke-aangedreven assistenten ingebouwd in VR-headsets en AR-brillen.

Image
Image

Als Meta zijn zin krijgt, zou onze strijd met digitale assistenten tot het verleden kunnen behoren.

In een virtueel evenement in februari presenteerde Meta een nieuw neuraal model voor digitale assistenten, Project CAIRaoke genaamd, waarvan het beweert dat het in staat zal zijn om veel betere contextuele gesprekken te voeren.

"Het grootste probleem met digitale assistenten is dat ze zich moeten aanpassen aan het gedrag en de omgeving van de gebruiker, maar ze werken andersom", vertelde Vivek Khurana, hoofd Engineering, Knot Offices, via e-mail aan Lifewire. "Project CAIRoke lijkt de juiste stap in de richting van een assistent die zich aanpast aan het gedrag en de omstandigheden van de gebruiker."

Echte Assistenten

In een technische post betoogde Meta's AI tech lead, Alborz Geramifard, dat de huidige generatie digitale assistenten, zowel tekst- als spraakgestuurd, veel te wensen overlaat omdat ze geen contextueel bewustzijn hebben.

Ondanks hun complexe AI-aangedreven hersenen, kunnen ze geen eenvoudige verzoeken begrijpen die logisch zouden zijn voor een 10-jarige. Een verzoek om bijvoorbeeld "alle meldingen stil te zetten, behalve als het een oproep van mijn moeder is", zou elke huidige digitale assistent overrompelen.

Om deze hindernis te overwinnen, zei Geramifard dat het Project CAIRaoke bouwt als een combinatie van de vier kunstmatige intelligentie (AI) spraakmodellen die tegenwoordig in assistenten worden gebruikt. Hij schreef dat, in tegenstelling tot de meeste assistenten die zijn geprogrammeerd om te reageren op bepaalde woorden en zinsdelen, Project CAIRaoke is ontworpen om de context beter te begrijpen en om verschillende zinsdelen te herkennen die worden gebruikt om hetzelfde te zeggen. Deze aanpak zorgt ervoor dat het gesprek natuurlijker en vloeiender verloopt.

Bij het verwerken van de technische informatie in de post van Geramifard zei Khurana dat ontwikkelaars via Project CAIRoke assistenten zouden kunnen bouwen die gemakkelijk een dialoog met de gebruiker kunnen hebben, omdat ze beslissingen kunnen nemen door naar een breed scala aan informatie te kijken, en niet alleen het model waarmee ze zijn getraind.

Hij illustreerde de toevoeging van context aan gesprekken door middel van een voorbeeld van een digitale assistent die voedselbestellingen aanneemt, die nieuw geïntroduceerde menu-items kan voorstellen op basis van de voorkeuren van de gebruiker of eerdere bestellingen. "Dit opent een hele reeks nieuwe opties voor de ontwikkelaar, om zelfbedieningsassistenten voor klantenservice te bouwen", meende Khurana.

Eerste Persoonsperspectief

Meta zet veel in op AI om haar visie van de Metaverse te helpen realiseren als de evolutie van het internet dat veel interactiever en meeslepender is, en Project CAIRoke is een belangrijk onderdeel van die ervaring.

In een videopresentatie zei Mark Zuckerberg, CEO van Meta, dat zijn nieuwe en sterk verbeterde digitale assistent-framework de benadering achter zijn open source-chatbot BlenderBot combineert met de nieuwste conversatie-AI om betere dialoogmogelijkheden te leveren.

Bijgewerkt in juli 2021, BlenderBot 2.0 is uniek vanwege zijn vermogen om relevante informatie in een gesprek op te merken en op te slaan in het langetermijngeheugen, waarop het vervolgens vertrouwt om in de toekomst zinvolle interacties te hebben. Bovendien wordt de "kennis" afzonderlijk opgeslagen voor elke persoon waarmee BlenderBot interactie heeft om aangepaste ervaringen te leveren.

Image
Image

Volgens Zuckerberg breidt Project CAIRaoke de BlenderBot 2.0-technologie uit om taakgerichte gesprekken te ondersteunen.

Het systeem wordt momenteel getest met Meta's Portal-familie van apparaten voor videobellen, die een AI-aangedreven slimme camera hebben die pant en zoomt om gebruikers te volgen terwijl ze vrij bewegen. Portal functioneert ook als een digitale assistent en vertrouwt momenteel op Amazon's Alexa voor interface met slimme woonaccessoires en voor andere taken.

Er is geen tijdlijn voor wanneer Project CAIRaoke beschikbaar zal zijn op de Portal-apparaten, maar het bedrijf verklaarde te hopen het uiteindelijk ook uit te rollen naar virtual reality (VR)-headsets en Augmented Reality (AR)-brillen.

"Het grootste probleem met digitale assistenten is dat ze zich moeten aanpassen aan het gedrag en de omgeving van de gebruiker…"

Geramifard voorziet dat het nieuwe tijdperk van digitale assistenten in staat zal zijn om interacties tussen mensen en apparaten opnieuw te definiëren. U kunt bijvoorbeeld een Project CAIRaoke-aangedreven assistent die in een AR-bril is ingebouwd, vragen om suggesties voor overhemden die bij een bepaalde broek passen, op basis van uw favoriete kleur, en zelfs de suggesties aanpassen op basis van uw huidige smaak.

"Op apparaten zoals VR-headsets en AR-brillen verwachten we dat dit soort communicatie uiteindelijk de alomtegenwoordige, naadloze methode voor navigatie en interactie zal zijn, net zoals aanraakschermen toetsenborden op smartphones vervangen", voorspelde Geramifard.

Aanbevolen: