Aluratek 17,3 inch digitale fotolijst Review: een eenvoudige digitale fotolijst met een groot scherm

Inhoudsopgave:

Aluratek 17,3 inch digitale fotolijst Review: een eenvoudige digitale fotolijst met een groot scherm
Aluratek 17,3 inch digitale fotolijst Review: een eenvoudige digitale fotolijst met een groot scherm
Anonim

Bottom Line

De Aluratek 17,3-inch digitale fotolijst is een groot, mooi scherm dat helaas verlamd is door software met fouten en een hoge vraagprijs.

Aluratek 17,3 inch digitale fotolijst

Image
Image

We hebben de Aluratek 17,3-inch digitale fotolijst gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Velen zouden in dit tijdperk van de kunstmatig intelligente assistent die over je schouder meekijkt en 24/7 naar je gesprekken luistert, kunnen zeggen dat onze machines wel eens wat minder intelligent zouden kunnen zijn. Dat is waar digitale fotolijsten zoals de Aluratek 17,3-inch passen met eenvoudige, nuttige en onopvallende functies, maar uiteindelijk is het een beetje te dom om de stickerschok te rechtvaardigen.

Image
Image

Ontwerp: Gewoon functioneel

Er v alt niet veel te zeggen over dit digitale frame in termen van visuele stijl - het is eigenlijk gewoon een grote tablet met dikke zwarte randen. We waardeerden dat het is ontworpen om meer op een fotolijst met opstaande randen te lijken, maar het gaat in dit opzicht niet ver genoeg en eindigt in een esthetisch niemandsland.

Dit is een vrij dik apparaat, maar helemaal niet zwaar, en het is gemakkelijk genoeg om aan een muur te hangen in plaats van een traditionele fotolijst. Het kan echter moeilijk zijn om het te plaatsen vanwege de ongelukkige korte stroomkabel, we hadden zelfs moeite om een geschikte tafel te vinden om het te plaatsen waar het snoer een stopcontact zou bereiken. Zelfs als je een goede muurruimte hebt met een handig stopcontact, zit je vast met de kabel die eronder bungelt.

De prijs is erg moeilijk te rechtvaardigen voor een scherm dat relatief klein is en een magere reeks extra functies biedt.

Qua poorten waren we aangenaam verrast door wat de Aluratek 17.3” te bieden heeft. Er zijn zowel USB als Micro-USB voor bestandsoverdracht, een SD-kaartsleuf en een 3,5-inch audiopoort. Dat is meer IO dan je op sommige laptops aantreft, en het helpt een aantal van de tekortkomingen van dit digitale frame goed te maken, hoewel een deel ervan (met name die audio-aansluiting) een beetje vreemd lijkt, en waarschijnlijk goed is voor sommige van de prijsstijging.

Deze poorten bevinden zich aan de achterkant, op een zijwaarts gericht paneel, zodat u kabels kunt aansluiten, zelfs als het frame aan een muur is bevestigd. Helaas moet je het frame naar beneden halen om iets in te pluggen, omdat het paneel vrij diep achter het frame is verzonken. De aan/uit-knop bevindt zich ook aan de achterkant, dus je moet hem ook naar beneden halen om hem aan of uit te zetten.

De Aluratek 17.3” is uitgerust met 8 GB ingebouwd geheugen, maar houd er rekening mee dat meer dan de helft daarvan bestemd is voor het besturingssysteem. Toch zou 4 GB voldoende ruimte moeten zijn voor foto's, maar als u van plan bent het scherm te gebruiken voor het afspelen van video en audio, wilt u waarschijnlijk profiteren van de SD-kaartsleuf voor extra opslagruimte. Er is ook de mogelijkheid om foto's uit cloudopslag te bekijken, maar die functie zit vol problemen.

Image
Image

Configuratieproces: verwarrend en frustrerend

In eerste instantie vonden we de Aluratek 17.3” redelijk ongecompliceerd om op te zetten, hoewel deze indruk al snel onnauwkeurig bleek te zijn. Het scherm gaat aan en initialiseert het installatieproces zodra het is aangesloten, en we werden onmiddellijk gevraagd om in te loggen op ons wifi-netwerk. Vervolgens moesten we ons mobiele apparaat aansluiten (in dit geval een Samsung Galaxy Note 9-smartphone), hoewel deze stap kan worden overgeslagen als je alleen vanaf je computer verbinding maakt met het frame of bestanden overzet met een SD-kaart.

Zoals we hebben ontdekt, is het erg belangrijk om de juiste app te installeren door de QR-code in de richtingen of het instellingenmenu van het frame te scannen. We zochten in eerste instantie naar de app in Google Play en installeerden er een met de naam Aluratek Smart Frame. Na het worstelen met deze app en het niet koppelen met het frame, gingen we terug naar af, scanden de QR-code en downloadden de juiste app, genaamd Aluratek Wi - Fi Frame, die onmiddellijk werkte.

Het is theoretisch ook mogelijk om foto's via Facebook of Twitter naar het frame te delen, maar we konden deze functie niet laten werken. De Facebook QR-codelink leidt naar een ontbrekende pagina en het Twitter-proces omvat het verzenden van een privébericht naar een Aluratek Twitter-profiel met het nummer van uw frame, wat absoluut niets lijkt te doen.

In termen van montagemogelijkheden bevat dit frame twee horizontale montagebeugels aan de achterkant, maar er is geen optie voor een verticale montage-oriëntatie. Er is ook een opschroefbare standaard zodat het frame (horizontaal) op een vlakke ondergrond kan worden geplaatst.

Image
Image

Display: uitstekend, maar met enkele problemen

Het scherm is zeker het belangrijkste kenmerk van een digitale fotolijst, en het succes of falen van het apparaat hangt af van de kwaliteit ervan. De Aluratek is ongelijk. We waardeerden de rijke, levendige kleuren en het uitstekende contrast met diepe zwarttinten, maar je moet er recht naar kijken voor een goede kijkervaring. Zelfs vanuit een enigszins schuine hoek verschuiven de kleuren dramatisch, en het wordt vervaagd of donkerder, afhankelijk van de gezichtshoek. Daarnaast kwamen we bandingproblemen tegen in subtiele gradiënten, zoals blauwe lucht.

Het scherm is ook niet erg helder en is gevoelig voor verblinding en reflecties. Het feit dat het een aanraakscherm is, veroorzaakt nog meer problemen, aangezien elke bediening van het scherm overal vlekken achterlaat, hoewel gelukkig bij het weergeven van afbeeldingen of video eventuele vlekken worden verdoezeld.

Vanuit zelfs een enigszins schuine hoek verschuiven de kleuren dramatisch, en het wordt vervaagd of donkerder, afhankelijk van de kijkhoek.

Aan de positieve kant heeft het frame een redelijke resolutie van 1920 x 1080, wat goed is voor dit schermformaat, vooral wanneer het bedoeld is om van een afstand te worden bekeken. We moesten binnen een straal van enkele centimeters komen om individuele pixels te zien.

Voor het bekijken van video's is de Aluratek 17.3 verrassend bekwaam en kan in een mum van tijd worden gebruikt als een kleine televisie, hoewel hij geen HDMI-poort heeft. We hebben een paar shows op een USB-station geladen en ontdekten dat deze digitale lijst een behoorlijke, zij het nog steeds gebrekkige kijkervaring biedt. Het schittert echter echt met lusvormige timelapse-natuurbeelden van landschappen.

Image
Image

Audio: Beter dan je zou verwachten

Voor alle duidelijkheid, de Aluratek 17.3” is niet erg prettig om naar te luisteren - de ingebouwde luidsprekers laten veel te wensen over. Ze zijn niet erg luid en het geluid is een beetje vlak en blikkerig, maar het is zeker niet de slechtste prestatie van ingebouwde luidsprekers die we ooit hebben gehoord.

Er is een 3,5 mm audio-aansluiting, zodat je audio van het apparaat naar externe luidsprekers kunt sturen, een aantrekkelijke optie als je een diavoorstelling combineert met subtiele, omgevingsmuziek of natuurlijke geluiden.

Image
Image

Software: Gedeeltelijk functioneel

De Aluratek 17.3 draait een vreemde, aangepaste versie van Android, minus veel van de functionaliteit en veelzijdigheid die typisch wordt geassocieerd met Android. Je zit vast aan wat Aluratek heeft ingebouwd en er is geen manier om meer apps te installeren of iets te doen buiten het beoogde doel van het frame. Dat gezegd hebbende, het meeste van wat je wilt van een digitale fotolijst is inbegrepen: een kalender, klok, weer-app en een wekker.

Helaas lijkt de weerapplicatie niet te werken. We konden een locatie selecteren, maar de voorspelling weigerde altijd te laden. De andere apps werken prima en bieden verschillende functies en aanpassingsopties, maar wanneer de selectie in het begin zo klein is, is het verliezen van zelfs een enkele app een aanzienlijk nadeel.

Navigatie kan een beetje raar zijn, met soms meerdere knoppen op het scherm die in wezen dezelfde taken uitvoeren. Gelukkig is alles redelijk duidelijk in zijn doel en is de navigatie snel en responsief.

Geadverteerde integratie met de mobiele app en sociale media is niet zo geweldig. Zoals gezegd, hadden we het in de eerste plaats moeilijk om de app eenvoudig met het frame te verbinden, en vanaf daar werd het niet beter. Het verzenden van inhoud naar het frame werkt gewoon niet; toen we probeerden afbeeldingen en andere inhoud te verzenden, toonde de app succes, maar er verscheen nooit iets aan de andere kant op het frame. Dit is jammer, aangezien het draadloos delen van foto's een handige functie zou zijn, en het is jammer dat het weer een ander niet-functioneel aspect van dit frame lijkt te zijn.

Bottom Line

Het Aluratek 17,3-inch frame klokt binnen met een adviesprijs van $ 270. Zelfs afgezien van de talrijke in het oog springende problemen van het frame, is die prijs erg moeilijk te rechtvaardigen voor een scherm dat relatief klein is en een magere reeks extra functies biedt. Gelukkig is het meestal lager dan die prijs in de uitverkoop, maar zelfs voor $ 50 of $ 60 minder is het nog steeds geen erg goede waardepropositie.

Concurrentie: overweeg in plaats daarvan een smart-tv

In veel opzichten hebben digitale fotolijsten niet veel zin meer, met smart TV's die grotere schermen bieden tegen lagere kosten. Een goedkope, met Roku uitgeruste smart-tv biedt vrijwel dezelfde functionaliteit als de Aluratek 17,3-inch op een scherm dat twee keer zo groot is, met een betere resolutie, vaak voor dezelfde prijs of minder.

Een gebrekkige en dure digitale fotolijst

Terwijl we de Aluratek 17,3-inch digitale fotolijst hebben getest, bleven de problemen zich opstapelen, en in combinatie met een hoge vraagprijs, is het een moeilijk apparaat om aan te bevelen. Het functioneert goed bij basistaken en het scherm ziet er niet al te slecht uit, maar voor deze prijs is er een hele reeks andere opties die net zo goed of beter zouden zijn.

Specs

  • Productnaam 17,3 inch digitale fotolijst
  • Product Merk Aluratek
  • UPC AWDMPF117F
  • Prijs $220.00
  • Productafmetingen 14,25 x 1,5 x 10,5 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Scherm 1920 x 1080 17,3 inch
  • Opslag 8GB (uitbreidbaar met SD-kaart)
  • Connectiviteit Wi-Fi
  • Poorten SD, USB, micro-USB, 3,5 mm audio-aansluiting

Aanbevolen: