EDRW-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

EDRW-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
EDRW-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een EDRW-bestand is een SolidWorks eDrawings-bestand.
  • Open er gratis een met eDrawings Viewer.
  • Converteren naar JPG, PNG, GIF, etc. met hetzelfde programma.

Dit artikel legt uit wat een EDRW-bestand is, hoe je er een opent op je computer of telefoon, en hoe je er een opslaat in-j.webp

Wat is een EDRW-bestand?

Een bestand met de EDRW-bestandsextensie is een eDrawings-bestand dat wordt gebruikt met het SolidWorks eDrawings CAD-programma. Kortom, het is gewoon een formaat dat wordt gebruikt voor het opslaan van 2D-ontwerpen in een "alleen bekijken"-formaat.

Deze bestanden zijn handig bij het delen van een ontwerp, niet alleen omdat het bestand is gecomprimeerd tot een veel kleiner formaat dan het onbewerkte ontwerp, waardoor ze veel gemakkelijker te delen zijn, maar ook omdat er niet met de originele gegevens kan worden geknoeid omdat het formaat is speciaal gemaakt om een ontwerp te bekijken, niet om het te bewerken.

Image
Image

Tekeningen in een EDRW-bestand kunnen worden bekeken zonder dat de ontvanger een volledig, omvangrijk CAD-programma hoeft te installeren.

XPS-geformatteerde EDRWX-bestanden zijn vergelijkbaar.

Hoe een EDRW-bestand te openen

SolidWorks eDrawings Viewer is een gratis CAD-tool die eDrawings-bestanden kan openen en animeren. Dit programma kan de tekening ook met een wachtwoord beveiligen en ondersteunt ook vergelijkbare formaten zoals EASM, EASMX, EPRT, EPRTX en EDRWX.

Het is beschikbaar op verschillende besturingssystemen, maar het is alleen gratis voor desktopgebruikers:

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is niet het programma waarmee u het bestand wilt gebruiken, of het opent helemaal niet, volg dan deze handleiding om te wijzigen welk programma wordt geopend EDRW-bestanden in Windows.

Een EDRW-bestand converteren

Als u het hierboven gelinkte viewer-programma downloadt, kunt u EDRW converteren naar BMP, TIF, JPG, PNG,-g.webp

Hetzelfde programma kan de tekening opslaan in EXE (of zelfs een ZIP met de EXE automatisch erin opgeslagen), zodat het kan worden geopend op een computer waarop de eDrawings-software niet is geïnstalleerd.

U kunt EDRW naar PDF converteren met een PDF-printertool.

We zijn niet op de hoogte van bestandsconversieprogramma's die dit formaat kunnen converteren naar DWG of DXF, wat twee andere CAD-bestandsindelingen zijn. Maar zelfs met een conversietool die ondersteuning biedt om het bestand in een van die formaten te krijgen, kun je alleen de 2D-afbeelding bekijken, niet bewerken, omdat het eigenlijk gewoon een weergaveformaat is.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je het bestand nog steeds niet kunt openen, controleer dan de bestandsextensie om er zeker van te zijn dat je het goed leest. Het is gemakkelijk om bestandsextensies te verwarren en daardoor het formaat te verwarren waarin u denkt dat het zich bevindt, wat op zijn beurt resulteert in fouten wanneer u het bestand probeert te openen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn DRW (Corel-tekening), ERD (DBeaver-diagram), WER (Windows-foutrapport) en DER-bestanden (digitaal certificaat).

Aanbevolen: