Vergeet zelfrijdende auto's: de autonome tractor van John Deere wijst de weg

Inhoudsopgave:

Vergeet zelfrijdende auto's: de autonome tractor van John Deere wijst de weg
Vergeet zelfrijdende auto's: de autonome tractor van John Deere wijst de weg
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Rommelige, onvoorspelbare stadsstraten maken het leven van zelfrijdende auto's moeilijk.
  • John Deere's nieuwe tractor is volledig autonoom.
  • Langeafstandsvrachtwagens op minder chaotische snelwegen zijn ook perfecte kandidaten voor zelfrijdende auto's.
Image
Image

Het verhaal van zelfrijdende voertuigen eindigt met autonome auto's die stadsbewoners door de stad vervoeren, vrij van de verantwoordelijkheden om zelf te rijden. Maar de waarheid is dat dat nooit zal gebeuren - en dat hoeft ook niet.

Steden zijn vreselijke plekken voor zelfrijdende auto's. Ze zitten vol met onvoorspelbare mensen op de fiets, te voet en in gewone auto's. Als je een omgeving op maat wilde ontwerpen die het voor een computer moeilijk maakt om veilig te navigeren, zou je eindigen met een moderne stad. En in Europese steden zijn in ieder geval zelfs door mensen aangedreven auto's op weg naar buiten. Maar er is een plek voor autonome voertuigen - op snelwegen, in velden en over het algemeen weg van kwetsbare mensen.

"Ik geloof dat de beste plaats om te beginnen is door een zelfrijdende boot/schip te maken. Er is minder complexiteit dan een zelfrijdende auto in stadsstraten en alle verschillende variabelen die mogelijk zijn in vergelijking met de zee, " Matthew Hart, eigenaar van auto-adviessite AxleWise, vertelde Lifewire via e-mail.

Boeren en snelwegen

Zelfrijdende auto's zijn aantrekkelijk zoals vliegende auto's en jetpacks aantrekkelijk zijn. Ze lijken futuristisch en leuk. Het zijn betere versies van bestaande technologie. Maar ze zijn ook net zo onpraktisch als gewone auto's. Ze moeten nog steeds geparkeerd worden, nog steeds benzine verbranden, rijden op dezelfde wegen die de gemeenschappelijke ruimte van de plaatsen waar we wonen schenden, en kunnen nog steeds mensen doden bij een botsing.

Maar er zijn tal van andere soorten voertuigen die veel beter geschikt zijn voor autonomie.

Image
Image

De nieuwste tractor van John Deere heeft bijvoorbeeld geen chauffeur nodig. En als je erover nadenkt, waarom zou het dan moeten? Een tractor die een ploeg sleept, moet misschien voorzichtig over ruw terrein navigeren, maar die hobbels en troggen bewegen niet. Daarna is het gewoon een veld op en neer rijden. Geen voetgangers, geen andere voertuigen-gemakkelijk. Deere's volledig autonome tractor bouwt voort op jaren van steeds meer geautomatiseerde technologie en bevat camera's samen met zijn GPS om onderweg afwijkingen op te sporen. Als het in de war is, stopt het om te wachten (probeer dat in een stad), en een externe menselijke operator in een callcenter controleert het.

Autonome bezorging

Een andere relatief eenvoudige rijomgeving is de snelweg. Je rijdt tussen door mensen bestuurde voertuigen, maar zelfs die zijn veel voorspelbaarder dan in stedelijke straten. Vrachtwagens voor lange afstanden brengen het grootste deel van hun rijtijd door op deze gemakkelijke wegen en zijn een perfecte kandidaat voor autonomie, vooral omdat snelwegen slechts 5% van de Amerikaanse wegen uitmaken en daarom gemakkelijker nauwkeurig in kaart te brengen zijn.

In de VS vervoeren vrachtwagens volgens de America Trucking Association meer dan 70% van alle vervoerde vracht. Ze vormen slechts 1% van het verkeer, maar veroorzaken bijna 10% van de verkeersdoden. Het verwijderen van de chauffeurs maakt het vrachtvervoer over de weg ook goedkoper. Het is niet nodig dat een mens slaapt of rustpauzes neemt, en zelfrijdende vrachtwagens die in konvooi rijden, kunnen het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen. Er zullen nog steeds chauffeurs nodig zijn voor het laatste deel van de reis, maar het verminderen van de vervuiling door bestelwagens is een heel apart probleem dat ook niet door zelfrijdende voertuigen zal worden opgelost.

Is er een plaats voor zelfrijdende auto's?

Dit wil niet zeggen dat zelfrijdende auto's nutteloos zijn. Het is alleen dat ze waarschijnlijk niet de persoonlijke auto's zullen vervangen zoals we denken. Ze zouden kunnen werken in beperktere ruimtes of in situaties waarin het voertuig de veiligheid van voetgangers voorrang kan geven boven het gemak van de passagier.

Image
Image

"Zelfrijdende voertuigen kunnen een mogelijkheid zijn in grote bedrijfscampussen, zoals Google of Nike. Dit soort campussen zijn wijdverbreid en hebben een veelvoud aan verschillende gebouwen, dus ik kon zien dat ze nuttig waren om items te vervoeren of zelfs mensen van verschillende kanten van de campussen, "vertelde Kyle MacDonald, directeur operaties bij het voertuigvlootvolgbedrijf Force by Mojio, via e-mail aan Lifewire.

Een andere optie kunnen stadsbussen of trams zijn, met name busroutes die fysiek gescheiden zijn van het reguliere verkeer. En terwijl steden als Parijs en Barcelona werken om het aantal auto's in hun steden te verminderen door de wegen die ze kunnen gebruiken te beperken of straten volledig af te sluiten voor privévoertuigen, neemt de aantrekkingskracht van het openbaar vervoer toe - autonoom of niet, terwijl het gemak van privé-auto's afneemt.

Kortom, autonome voertuigen hebben misschien een mooie toekomst, maar ze zullen worden gebruikt waar ze goedkoper en veiliger blijken te zijn dan bestaande door mensen aangedreven voertuigen. Dat wil zeggen, niet de stad.

Aanbevolen: