Zijn zelfrijdende auto's legaal in uw land?

Inhoudsopgave:

Zijn zelfrijdende auto's legaal in uw land?
Zijn zelfrijdende auto's legaal in uw land?
Anonim

Nergens in de Verenigde Staten is het strikt illegaal om een zelfrijdende auto te bezitten of te besturen. Veel staten hebben wetten aangenomen die het gebruik van autonome voertuigen reguleren of toestaan om zich voor te bereiden op de veranderingen die zelfrijdende auto's met zich mee kunnen brengen. Maar geen enkele staat heeft de technologie ronduit verboden.

Image
Image

Hoe werken zelfrijdende auto's?

Zelfrijdende auto's gebruiken een reeks sensoren en controlesystemen om het rijproces te automatiseren. Sommige zijn meer geautomatiseerd dan andere, maar de meeste zelfrijdende auto's maken het mogelijk om de bedieningselementen handmatig over te nemen. Zelfrijdende auto's bouwen voort op technologieën die al jaren op de weg zijn. Voorbeelden van deze technologieën zijn onder meer adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie en automatisch remmen.

De technologieën achter zelfrijdende auto's worden geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) genoemd. De bedoeling achter het bouwen van deze systemen is om menselijke fouten tijdens het rijden te verminderen, die verantwoordelijk zijn voor ten minste 90 procent van de voertuigongevallen of ongevallen in de VS.

Vroege iteraties, zoals de Tesla Autopilot, zijn ontworpen om in noodgevallen terug te vallen op een menselijke bestuurder. Sommige staten staan alleen zelfrijdende voertuigen toe om op de openbare weg te rijden met een menselijke operator of veiligheidschauffeur erin. In andere staten kunnen volledig autonome voertuigen werken zonder dat er een mens in zit.

Zijn zelfrijdende auto's legaal?

Toen technologiebedrijven begonnen te experimenteren met zelfrijdende auto's, experimenteerden ze op privé-eigendom, dus er waren geen wetten voor openbaar gebruik die hen konden afschrikken. Er waren maar weinig wetten met betrekking tot zelfrijdende technologie, omdat het idee grotendeels beperkt was tot sciencefiction.

In de afgelopen jaren, toen de technologie een verder gevorderd stadium bereikte, hebben staten wetgeving aangenomen om het testen of inzetten van zelfrijdende auto's op de openbare weg te reguleren of toe te staan. Tot op heden heeft geen enkele staat zelfrijdende auto's expliciet verboden of verboden.

In 2018 introduceerde het congres een wetsvoorstel dat een basis zou creëren voor het testen en bedienen van zelfrijdende voertuigen, maar er moet nog over gestemd worden. Op federaal niveau zijn de enige regels rond geautomatiseerde voertuigen geen regels, maar richtlijnen opgesteld door de National Highway Traffic Safety Administration.

De National Conference of State Legislatures heeft een tool gecreëerd om wetgeving met betrekking tot autonome voertuigen te volgen of te onderzoeken.

Staten die expliciet toestaan dat zelfrijdende auto's op de openbare weg worden ingezet

De volgende staten hebben het gebruik van zelfrijdende auto's op openbare stangen expliciet gelegaliseerd, hetzij door wetgeving of door een uitvoerend bevel:

Alabama, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Louisiana, Maine, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Wisconsin.

Staten die vereisen dat alle ingezette zelfrijdende auto's een menselijke bestuurder in het voertuig hebben

Vanaf 2021 hebben Connecticut, District of Columbia, Illinois, Massachusetts, New Hampshire, New York en Vermont een menselijke operator in het voertuig nodig. Sommige staten (Florida, Georgia, Nebraska, Nevada, North Carolina, North Dakota, Pennsylvania en Washington) stellen dat een menselijke operator aanwezig moet zijn op basis van het niveau van de automatisering van het voertuig.

Wetten en voorschriften met betrekking tot het gebruik van menselijke operators in zelfrijdende auto's kunnen vaak veranderen. Bevestig ze in uw eigen staat of gemeente voordat u een van deze auto's gebruikt.

Staten zonder wetten voor zelfrijdende auto's of uitvoeringsbesluiten

Deze staten hebben geen wetten of uitvoerende bevelen aangenomen met betrekking tot autonome voertuigen:

Alaska, Kansas, Maryland, Missouri, Montana, New Jersey, New Mexico, Rhode Island, West Virginia, Wyoming.

Bottom Line

Alabama heeft wetgeving aangenomen die geautomatiseerde rijsystemen definieert. Wet SB 47 staat commerciële zelfrijdende voertuigen toe om in de staat te rijden zonder dat een bestuurder fysiek aanwezig is, zolang aan bepaalde criteria is voldaan.

Alaska

Alaska heeft geen wetgeving met betrekking tot zelfrijdende auto's, en geen enkele gouverneur van de staat heeft een uitvoerend bevel uitgevaardigd met betrekking tot zelfrijdende auto's. Dat betekent dat er geen wetten in de boeken staan om zelfrijdende auto's te voorkomen, maar de staat heeft ze ook niet expliciet toegestaan.

Arizona

Arizona was een van de eerste testlocaties voor zelfrijdende auto's. Dit werd mogelijk gemaakt door een uitvoeringsbesluit dat richtlijnen vaststelde voor het testen en bedienen van zelfrijdende auto's. Het gaf ook overheidsinstanties de opdracht om mogelijke hindernissen weg te nemen voor bedrijven die technologieën zonder bestuurder willen testen.

De gouverneur van Arizona heeft Uber bevolen om alle tests met zelfrijdende auto's in de staat op te schorten, na een dodelijk ongeval in 2018.

Bottom Line

Arkansas heeft wetgeving die het gebruik van zelfrijdende voertuigen toestaat. Wet HB 1561 staat de exploitatie van zelfrijdende en volledig autonome voertuigen in de staat toe onder een proefprogramma voor autonome voertuigen dat is goedgekeurd door de State Highway Commission.

Californië

Californië was een van de eerste staten die de ontwikkeling van zelfrijdende technologie expliciet toestond en aanmoedigde nadat verschillende bedrijven begonnen met kleinschalige experimenten op privé-eigendom in de staat.

Bill 1298, aangenomen in 2012, stelde de eerste procedures vast voor het testen van zelfrijdende auto's in de staat. Sindsdien zijn wetten aangenomen die de rechten van wetshandhavers regelen om zelfrijdende auto's met een onjuiste vergunning in beslag te nemen, het vermogen van lokale gemeenten om specifieke belastingen te heffen op taxidiensten zonder bestuurder en andere administratieve toestemmingen.

Bottom Line

In 2017 heeft Colorado SB 213 aangenomen, dat wettelijke definities vastlegt voor geautomatiseerde rijsystemen en mensen expliciet toestaat om zelfrijdende auto's te gebruiken, op voorwaarde dat dergelijke voertuigen voldoen aan zowel staats- als federale wetten.

Connecticut

Connecticut heeft wetgeving die termen definieert met betrekking tot zelfrijdende auto's en procedures vaststelt voor het testen van zelfrijdende auto's in vier gemeenten in de staat. De wet (SB 260) en de wijzigingen daarvan (SB 924) vereisen dat een bestuurder fysiek aanwezig is in een geautomatiseerd voertuig terwijl het in bedrijf is.

Bottom Line

Delaware heeft geen wetgeving voor zelfrijdende auto's. In 2017 ondertekende de gouverneur een uitvoeringsbesluit tot oprichting van een adviesraad voor zelfrijdende auto's. Er zijn geen specifieke wetten in de boeken om zelfrijdende auto's te verbieden.

Florida

Florida heeft in 2012 wetgeving aangenomen (HB 1207) om het veilig testen van zelfrijdende autotechnologie in de staat aan te moedigen. De wetgeving stelde ook expliciet dat Florida het testen of bedienen van zelfrijdende auto's niet verbiedt. Wetgeving aangenomen in 2016 (HB 7027) staat het gebruik van autonome voertuigen toe zonder dat er een bestuurder in het voertuig aanwezig is.

Bottom Line

Georgia heeft wetgeving (SB 219) die geautomatiseerde rijsystemen definieert en de exploitanten van zelfrijdende auto's vrijstelt van de verplichting om een geldig rijbewijs te hebben. De wetgeving bepa alt ook de vereisten voor een zelfrijdend voertuig om in de staat te werken zonder dat er een menselijke operator in het voertuig aanwezig is.

Hawaï

Hawaii heeft geen wetgeving voor zelfrijdende auto's, maar de gouverneur heeft een uitvoerend bevel uitgevaardigd met betrekking tot zelfrijdende auto's. Het bevel geeft overheidsinstanties in de staat de opdracht om samen te werken met geïnteresseerde bedrijven om het testen van zelfrijdende voertuigen op Hawaï te vergemakkelijken.

Bottom Line

Idaho heeft geen wetgeving voor zelfrijdende auto's. In 2018 ondertekende de gouverneur een uitvoeringsbesluit ter ondersteuning van de ontwikkeling van voorschriften met betrekking tot het testen van zelfrijdende voertuigen in de staat. Er zijn geen wetten die zelfrijdende auto's specifiek verbieden.

Illinois

Illinois heeft geen wetten voor zelfrijdende auto's. De gouverneur ondertekende echter in 2018 een uitvoeringsbesluit dat een initiatief oprichtte om de ontwikkeling en het testen van zelfrijdende auto's in de staat te bevorderen. In 2017 heeft de staat een wet aangenomen (HB 791) die lokale autoriteiten verbiedt om regels vast te stellen of te handhaven die het gebruik van geautomatiseerde voertuigen beperken of verbieden.

Bottom Line

Indiana heeft geen wetten voor zelfrijdende auto's in de boeken die betrekking hebben op persoonlijke voertuigen. De enige wet op zelfrijdende voertuigen van de staat (HB 1290) heeft betrekking op de elektronisch gecoördineerde platooning van autonome voertuigen. Het schetst ook een systeem voor het goedkeuren van het gebruik van dergelijke voertuigen.

Iowa

In 2019 passeerde Iowa SF 302, die zelfrijdende voertuigen definieert en deze voertuigen toestaat om in de staat te rijden zonder een menselijke operator, zolang de voertuigen aan een aantal voorwaarden voldoen.

Bottom Line

Er zijn geen wetten voor zelfrijdende voertuigen in Kansas, en er zijn geen uitvoeringsbesluiten geweest. Er zijn helemaal geen wetten met betrekking tot zelfrijdende voertuigen, dus ze zijn niet specifiek verboden.

Kentucky

Kentucky heeft een wet (SB 116) die autonome pelotons van bedrijfsvoertuigen regelt. Er zijn geen wetten in de boeken met betrekking tot niet-commerciële zelfrijdende auto's. Zelfrijdende auto's zijn niet specifiek bij wet verboden.

Bottom Line

Louisiana heeft een wet (HB 1143) die autonome technologie definieert in relatie tot zelfrijdende voertuigen, en een wet (HB 308) die regels stelt voor pelotons van autonome bedrijfsvoertuigen. In 2019 heeft de staat een wet aangenomen (HB 455), die het gebruik van geautomatiseerde voertuigen toestaat om in de staat te opereren zonder dat er een menselijke bestuurder in het voertuig aanwezig is.

Maine

De gouverneur van Maine heeft een uitvoerend bevel ondertekend om een adviescommissie op te richten om het testen en bedienen van zelfrijdende voertuigen in de staat te vergemakkelijken. Bovendien werd in 2018 wetgeving aangenomen (HP 1204) om de verantwoordelijkheden van die commissie te codificeren en een routekaart op te stellen voor de ontwikkeling van zelfrijdende technologie in Maine.

Bottom Line

Er zijn geen wetten voor zelfrijdende voertuigen in Maryland en er zijn geen uitvoeringsbesluiten met betrekking tot zelfrijdende voertuigen. Er zijn geen wetten in de boeken die zelfrijdende voertuigen specifiek verbieden.

Massachusetts

Er zijn geen wetten voor zelfrijdende voertuigen in Massachusetts. In 2016 vaardigde de gouverneur een uitvoerend bevel uit om het testen en bedienen van zelfrijdende auto's in de staat te vergemakkelijken. Er zijn geen wetten die zelfrijdende voertuigen specifiek verbieden.

Bottom Line

Michigan heeft verschillende wetten met betrekking tot zelfrijdende voertuigen. SB 995 staat het gebruik van autonome voertuigen onder bepaalde voorwaarden officieel toe. SB 996 creëert voorzieningen voor de bediening van autonome voertuigen zonder de aanwezigheid van een menselijke operator.

Minnesota

In 2019 is Minnesota geslaagd voor HB 6, waarmee bestuurders van autonome voertuigen toestemming kunnen aanvragen voor het gebruik van een platooning-systeem van zelfrijdende voertuigen. Afgezien van het gebruik van autonome pelotons, heeft de staat geen wet die het gebruik van onafhankelijke zelfrijdende voertuigen regelt. In 2018 ondertekende de gouverneur een uitvoerend bevel om het testen van zelfrijdende auto's in de staat te vergemakkelijken.

Bottom Line

Er zijn geen wetten in Mississippi die betrekking hebben op niet-commerciële zelfrijdende auto's. De enige wet (HB 1343) die betrekking heeft op autonome voertuigen, heeft specifiek betrekking op pelotons van autonome bedrijfsvoertuigen. Er zijn geen wetten die zelfrijdende voertuigen specifiek verbieden.

Missouri

Er zijn geen wetten in Missouri die betrekking hebben op zelfrijdende voertuigen, dus zelfrijdende auto's zijn niet expliciet verboden in de staat.

Bottom Line

Montana heeft geen wetten die betrekking hebben op zelfrijdende voertuigen, en er zijn geen gerelateerde uitvoeringsbesluiten geweest. Aangezien zelfrijdende auto's nooit specifiek zijn aangepakt, zijn ze niet expliciet verboden in de staat.

Nebraska

Nebraska heeft een wet (LB 989) die geautomatiseerde rijsystemen definieert en eisen stelt waaraan zelfrijdende auto's in de staat moeten voldoen. Het voertuig moet faalveilige systemen hebben, moet voldoen aan alle verkeerswetten en de bestuurder moet financiële verantwoordelijkheid aantonen in de vorm van een adequate verzekering of eigen verzekering.

Bottom Line

Nevada was de eerste staat in het land die wetgeving aannam om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om zelfrijdende voertuigen in de staat te ontwikkelen en te testen. Het eerste wetsvoorstel in 2011 (AB 511) zorgde voor een rijbewijsaantekening voor het besturen van zelfrijdende voertuigen. Een ander wetsvoorstel (SB 140) staat de exploitant van een zelfrijdend voertuig specifiek toe om tijdens het rijden een mobiele telefoon te gebruiken, wat in de staat illegaal is voor bestuurders van reguliere voertuigen. Andere wetten die sindsdien zijn aangenomen (SB 313 en AB 69) specificeren voorwaarden en definities voor zelfrijdende voertuigen en geautomatiseerde pelotons.

New Hampshire

In 2019 passeerde New Hampshire SB 216, die het ministerie van veiligheid opdraagt een proefprogramma op te zetten dat zelfrijdende voertuigen op de openbare weg in de staat zou testen.

Bottom Line

In 2019 heeft New Jersey een wet aangenomen (AJR 164) om een taskforce op te richten die is belast met het bestuderen van autonome voertuigen en om een reeks aanbevelingen te doen voor wet- en regelgeving die het gebruik ervan in de staat regelt.

New Mexico

Er zijn geen wetten voor zelfrijdende voertuigen in New Mexico en er zijn geen uitvoerende bevelen uitgevaardigd. Zelfrijdende voertuigen zijn niet specifiek bij wet verboden.

Bottom Line

New York heeft wetgeving (SB 2005) die testvereisten en procedures voor zelfrijdende voertuigen in de staat vastlegt. Aanvullende wetgeving (AB 9508) heeft testprocedures en instructies opgesteld voor eerstehulpverleners over hoe om te gaan met autonome voertuigen.

North Carolina

North Carolina heeft wetgeving (HB 469) die regels vastlegt voor zelfrijdende voertuigen. De wetgeving bepa alt dat volledig autonome voertuigen mogen worden bestuurd zonder rijbewijs. Bovendien mag geen enkel kind van 12 jaar of jonger in een autonoom voertuig rijden zonder de aanwezigheid van een volwassene.

Bottom Line

North Dakota heeft wetgeving voor zelfrijdende voertuigen (HB 1065 en HB 1202) die vereist dat het ministerie van transport autonome voertuigen onderzoekt. In 2019 heeft de staat wetgeving aangenomen (HB 1199 en HB 1418) die pelotons voor zelfrijdende voertuigen definieert, terwijl hij ook het ministerie van transport opdroeg een plan te ontwikkelen dat richtlijnen zou bieden voor het gebruik van dergelijke pelotons in de staat.

Ohio

Er zijn geen wetten in de boeken in Ohio die betrekking hebben op zelfrijdende voertuigen. Twee relevante uitvoeringsbesluiten zijn ondertekend door de gouverneur. De eerste richtte een organisatie op om zelfrijdende autobedrijven te helpen communiceren met de deelstaatregering. De tweede creëerde regels voor het testen van zelfrijdende voertuigen in de staat.

Bottom Line

In 2019 heeft Oklahoma een wet aangenomen (SB 189) die pelotons voor autonome voertuigen definieert en niet-leidende voertuigen in een peloton vrijstelt van staatsverkeerswetten met betrekking tot verplichte afstanden tussen rijdende voertuigen. Een afzonderlijke wet (SB 365) stelt dat alleen de deelstaatregering wetten of regels mag aannemen die de werking van zelfrijdende auto's in Oklahoma regelen.

Oregon

Oregon heeft wetgeving (HB 4063) die een taakgroep voor autonome voertuigen opricht. Deze taskforce is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van aanbevelingen voor beleid voor het gebruik van zelfrijdende auto's in de staat. Oregon heeft geen wetten die het gebruik van autonome voertuigen verbieden of beperken.

Bottom Line

Er zijn twee wetten aangenomen die betrekking hebben op autonome voertuigen, waaronder één om fondsen toe te wijzen voor autonome voertuigtechnologie (SB 1267), en één die definities vaststelt voor pelotons van autonome bedrijfsvoertuigen (HB 1958). Er zijn geen wetten die zelfrijdende auto's specifiek verbieden.

Rhode Island

Er zijn geen wetten voor zelfrijdende auto's in Rhode Island en er zijn geen relevante uitvoeringsbesluiten geweest. Zelfrijdende voertuigen zijn niet specifiek bij wet verboden.

Bottom Line

Er zijn geen wetten voor zelfrijdende auto's in South Carolina en er zijn geen relevante uitvoeringsbesluiten geweest. De enige relevante wet heeft betrekking op de minimale volgafstand die is toegestaan voor pelotons van autonome voertuigen. Zelfrijdende voertuigen zijn niet specifiek bij wet verboden.

South Dakota

In 2019 heeft South Dakota een wet aangenomen (HB 1068) die de staatstransportcommissie opdraagt om regels bekend te maken met betrekking tot het gebruik van zelfrijdende voertuigpelotons. Behalve deze wet zijn er in de staat geen regels die het gebruik van geautomatiseerde voertuigen uitdrukkelijk verbieden.

Bottom Line

Tennessee heeft verschillende wetten met betrekking tot zelfrijdende auto's, waaronder een die voorkomt dat lokale overheden autonome voertuigen verbieden (SB 598). Andere wetten (SB 2333, SB 1561 en SB 151) definiëren verschillende termen voor autonome voertuigen en staan specifiek het gebruik van zelfrijdende voertuigen toe als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Texas

Texas heeft wetgeving (SB 2205) die een verscheidenheid aan termen voor autonome voertuigen definieert en expliciet stelt dat zelfrijdende voertuigen legaal zijn in de staat. De wetgeving verhindert ook dat lokale overheden zelfrijdende voertuigen verbieden en voorziet in de exploitatie van volledig autonome voertuigen, zonder menselijke operator, onder specifieke omstandigheden.

Bottom Line

Utah heeft wetten aangenomen om studies naar autonome voertuigtechnologieën in de staat toe te staan en te vereisen (HB 373 en HB 280). In 2019 heeft de staat een wet aangenomen (HB 101) die het gebruik van autonome voertuigen op rijkswegen onder bepaalde voorwaarden mogelijk maakt: het voertuig moet de juiste titel hebben, geregistreerd en verzekerd zijn, samen met vereisten voor de exploitant. De wet machtigt het ministerie van Handel ook om de registratie van een zelfrijdend voertuig in te trekken en stelt een reeks technische veiligheidsregels vast voor autonome voertuigen die in de staat rijden.

Vermont

Vermont heeft wetgeving aangenomen (HB 494) om het staatsdepartement van transport te verplichten vergaderingen over autonome voertuigen bijeen te roepen en verslag uit te brengen aan de commissies van het Huis en de Senaat om aanbevelingen te doen. In 2019 heeft de staat een wet aangenomen (SB 149) die het testen van zelfrijdende voertuigen op openbare, provinciale of stadswegen verbiedt totdat de verkeerscommissie van de staat een vergunningaanvraag voor het geautomatiseerd testen van voertuigen in de staat goedkeurt. De wet stelt ook definities en bevoegdheden vast voor de goedkeuring van vergunningen.

Bottom Line

De enige wet in Virginia die betrekking heeft op zelfrijdende voertuigen (HB 454) staat exploitanten van dergelijke voertuigen toe om visuele displays te bekijken terwijl het voertuig autonoom rijdt. Dit in tegenstelling tot gewone voertuigen, die alleen visuele displays kunnen hebben als het display wordt uitgeschakeld wanneer het voertuig in beweging is.

Washington

In 2017 vaardigde de gouverneur van Washington een uitvoerend bevel uit om het testen van autonome voertuigen in de staat aan te pakken. Er is ook een wet (HB 2970) die de transportcommissie van de staat opdraagt een beleid te ontwikkelen voor zelfrijdende voertuigen. Er zijn geen wetten die zelfrijdende voertuigen verbieden.

Bottom Line

Wetgeving aangenomen door de raad van Washington, D. C. (DC B 19-0931 en DC B22-0901) definieert autonome voertuigen en vereist dat elk zelfrijdend voertuig dat in het district wordt gebruikt, een menselijke operator klaar heeft staan om de controle over te nemen. Ombouw van conventionele voertuigen naar zelfrijdende auto's is ook beperkt tot nieuwere voertuigen.

West Virginia

Er zijn geen wetten voor zelfrijdende auto's in West Virginia en er zijn geen relevante uitvoeringsbesluiten geweest. Zelfrijdende voertuigen zijn niet specifiek bij wet verboden.

Bottom Line

De enige wet in Wisconsin met betrekking tot zelfrijdende voertuigen is SB 695, die autonoom rijdende voertuigen definieert en deze voertuigen vrijstelt van bepaalde verkeersregels over verplichte afstanden tussen voertuigen op de weg. In 2017 tekende de gouverneur een uitvoeringsbesluit om een stuurgroep op te richten om advies te geven over toekomstige regelgeving.

Wyoming

Er zijn geen wetten voor zelfrijdende auto's in Wyoming en er zijn geen relevante uitvoeringsbesluiten geweest. Zelfrijdende voertuigen zijn niet specifiek bij wet verboden.

Aanbevolen: