Hoe YouTube de weg wijst naar betere content voor kinderen

Inhoudsopgave:

Hoe YouTube de weg wijst naar betere content voor kinderen
Hoe YouTube de weg wijst naar betere content voor kinderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • YouTube probeert de kwaliteit van video's voor kinderen te verbeteren.
  • Het bedrijf zei dat het zou optreden tegen zeer commerciële video's die gericht zijn op kinderen en video's die slecht gedrag aanmoedigen.
  • Experts zeggen dat slechte online inhoud de geestelijke gezondheid van kinderen kan beïnvloeden.
Image
Image

Kinderen krijgen binnenkort misschien betere dingen om online te kijken.

Google heeft onlangs aangekondigd dat het YouTube-kanalen die voornamelijk op jongeren zijn gericht of die zichzelf verkopen als 'gemaakt voor kinderen', zou gaan demonteren als de inhoud die ze uploaden van slechte kwaliteit is. Het is een van de vele mediabedrijven die de inhoud voor kinderen proberen te verbeteren. De verhuizing komt als ouders en opvoeders groeiend alarm uiten over de effecten van sociale media op kinderen.

"Onze kinderen hebben betere inhoud nodig", vertelde opvoedingspsycholoog Dan Peters aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Ze groeien op in een technologisch tijdperk waar een groot deel van hun opleiding afkomstig is van sociale media en videoplatforms - en een gestage stroom hiervan dagelijks. Het verhogen van de lat voor de kwaliteit van de inhoud die kinderen en tieners consumeren, kan een positieve invloed hebben op hun geestelijke gezondheid, waarden en gedrag, en de productie en toegankelijkheid van negatieve inhoud verminderen."

Videoregels

YouTube zei dat het zou optreden tegen zeer commerciële video's die gericht zijn op kinderen en video's die slecht gedrag aanmoedigen. Video's die het verbod schenden, krijgen mogelijk beperkte of geen advertenties te zien en kunnen worden verwijderd uit het YouTube-partnerprogramma.

"Elk kanaal dat zich aanmeldt voor YPP wordt beoordeeld door een getrainde beoordelaar om ervoor te zorgen dat het voldoet aan ons beleid, en we houden deze richtlijnen voortdurend actueel", schreef James Beser van YouTube in een blogpost.

Andere platforms stellen ook limieten in om schadelijke inhoud te identificeren, te verwijderen en te beperken. Facebook heeft bijvoorbeeld een rapportagefunctie waarmee gebruikers het bedrijf op de hoogte kunnen stellen van ongepaste inhoud.

Een ander soortgelijk initiatief is de pauze op "Instagram Kids" door Facebook, aangezien wetgevers en anderen hun bezorgdheid hebben geuit over de negatieve impact van sociale media op jongeren.

"Onderzoek heeft aangetoond dat de inhoud van sociale media depressie, angst, pesten, negatieve zelfvergelijking, een laag zelfbeeld en eenzaamheid bij kinderen en adolescenten verhoogt", zei Peters. "Het onderbreken van de ontwikkeling van 'Insta Kids' en het initiatief van YouTube om inkomsten te genereren met inhoud van lage kwaliteit, toont aan dat techbedrijven aandacht beginnen te schenken."

Chris Ferguson, een psychologieprofessor aan de Stetson University, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat er bezorgdheid was dat een deel van de inhoud op YouTube die op de markt werd gebracht voor kinderen reclamespotjes waren die zich voordeden als video-inhoud of video's waarin werd bepleit dat kinderen slechte gedrag.

De lat hoger leggen voor de kwaliteit van de inhoud die kinderen en tieners consumeren, kan een positieve invloed hebben op hun geestelijke gezondheid, waarden en gedrag…

"De duivel zit natuurlijk altijd in de details, en we zullen zien hoe dit uitpakt", voegde hij eraan toe. "Veel van deze grote technologiebedrijven eindigen met beleid dat ondoorzichtig is, te veel afhankelijk is van AI en Byzantijnse beroepsprocedures heeft."

Inhoud is belangrijk

Experts zeggen dat het soort online inhoud waaraan kinderen worden blootgesteld een buitensporige impact kan hebben op hun geestelijke gezondheid. Psychologen spreken over media en de online gemeenschap van een kind als het 'tweede gezin' van een kind, vertelde leerspecialist Rebecca Mannis aan Lifewire in een e-mailinterview.

Dat maakt ouders en de gemeenschap - de eerste en re altime authentieke gemeenschap van een kind - des te kritischer in termen van het bepalen van het tempo voor waarden en verbindingen die authentiek en ondersteunend zijn.

Julie Ens, een blogger over ouderschap, zei dat ze zich zorgen maakt over de inhoud van slechte kwaliteit voor haar 4-jarige.

"Er is maar een handvol educatieve maar zeer boeiende inhoud op YouTube die ik mijn kind laat bekijken", zei ze. "De meeste zijn waardeloos, en het is niet vermakelijk genoeg voor haar leeftijd, de beelden zijn verschrikkelijk, de educatieve delen lijken een beetje te geavanceerd voor haar, de meeste zijn onder haar leeftijdsniveau, dus het is saai voor haar."

Image
Image

Niet iedereen is het ermee eens dat er een contentcrisis is voor kinderen. Ferguson zei dat de recente explosie op Facebook en Instagram "grotendeels bewezen heeft dat het morele paniek is" in plaats van iets wezenlijks.

"Ik denk dat we als ouders de neiging hebben om een beetje geobsedeerd te raken door 'inhoud', en het goede nieuws is dat het in een praktische/klinische setting eerlijk gezegd niet zo veel uitmaakt als kinderen de inhoudslimieten omzeilen (en dat zullen ze doen), "zei hij.

Aanbevolen: