De 8 beste autofabrikanten zonder bestuurder van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste autofabrikanten zonder bestuurder van 2022
De 8 beste autofabrikanten zonder bestuurder van 2022
Anonim

Het basisconcept van autonome auto's bestaat al heel lang, maar toen bedrijven als Google daadwerkelijk in het veld begonnen te werken, ging de ontwikkeling van de technologie in een duizelingwekkend tempo. Waymo van Google, General Motors Cruise Automation en onafhankelijke bedrijven zoals Argo AI zijn allemaal zo snel vooruitgegaan dat de wetgeving die de legaliteit van auto's zonder bestuurder regelt, nauwelijks bij kan blijven.

Nu er elke dag meer zelfrijdende auto's op de weg komen, kijken we naar de acht beste zelfrijdende autofabrikanten die er zijn.

De Society of Automotive Engineers heeft een schaal ontwikkeld, van nul tot vijf, om het niveau van autonomie te beschrijven dat wordt vertoond door een auto zonder bestuurder. De meeste bedrijven in deze lijst testen zelfrijdende auto's van niveau vier en vijf die geen interactie met de bestuurder vereisen, hoewel de meeste plannen op korte termijn een autonomie van niveau drie omvatten, waarbij de bestuurder te allen tijde waakzaam moet blijven.

Dit zijn de acht beste autobedrijven zonder bestuurder in 2021:

Waymo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meer testkilometers in meer steden dan de concurrentie
  • Bedient volledig autonome voertuigen
  • Minder ongevallen dan concurrenten

Wat we niet leuk vinden

  • Veel van de belangrijkste tests van Waymo hebben plaatsgevonden onder bijna ideale rijomstandigheden in Arizona

Waymo begon als een project bij Google en werkte verrassend veel tijd in relatieve onbekendheid en geheimhouding. Tegen de tijd dat Google met hun programma voor zelfrijdende auto's naar de beurs ging en Waymo later omvormde tot een aparte dochteronderneming van Alphabet Inc, waren ze al op weg naar de races.

Het grootste nadeel van Waymo is dat het in wezen een tech-startup is met enorme expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, maar het maakt geen deel uit van, of wordt zelfs niet ondersteund door, een autofabrikant. Het heeft dat nadeel overwonnen door nauw samen te werken en nauw samen te werken met fabrikanten als Chrysler en Jaguar.

Zelfrijdende auto's van Waymo hebben meer kilometers gereden en minder ongevallen gehad dan enig ander initiatief voor zelfrijdende auto's, en het bedrijf heeft zelfs een dienst voor het delen van ritten in Arizona.

GM Cruise

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De overname van Cruise Automation is een vliegende start van het programma voor zelfrijdende auto's van GM

  • Heeft bestuurderloze functionaliteit gedemonstreerd met het Super Cruise-systeem

Wat we niet leuk vinden

  • Voor de overname van Cruise Automation was GM achterop geraakt bij de concurrentie.
  • Meer ongevallen dan andere concurrenten die ook in Californië testen
  • Super Cruise is geofenced om alleen te werken op goedgekeurde snelwegen

General Motors bleef achter op concurrenten op het gebied van zelfrijdende technologie, zoals Waymo, maar door de strategische aankoop van Cruise Automation konden ze meteen weer naar voren springen.

Cruise Automation begon met het maken van zelfrijdende conversiekits voor Audi-voertuigen, maar de dochteronderneming van GM verlegde al snel de aandacht naar het aanpassen van hun technologie om voertuigen zoals de Chevy Bolt te besturen.

Naast zijn inspanningen om echte auto's zonder bestuurder op de markt te brengen, biedt GM ook een zelfrijdend systeem aan, genaamd Super Cruise. Dit systeem werkt alleen op snelwegen en is afhankelijk van uitgebreid kaartwerk door GM.

Super Cruise kan een voertuig autonoom besturen op elke ondersteunde snelweg, maar geeft de bestuurder volledige controle terug als het voertuig een gebied binnenrijdt dat GM niet in kaart heeft gebracht.

Daimler Intelligent Drive

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Mercedes-voertuigen met Intelligent Drive-systeem zijn bijna zelfrijdend
  • Testvoertuigen hebben autonomieniveau 5 bereikt

Wat we niet leuk vinden

  • De meeste tests hebben plaatsgevonden in Europa en niet in de Verenigde Staten
  • De plannen voor zelfrijdende voertuigen voor de nabije toekomst omvatten alleen autonomie van niveau 3

Daimler is een koploper op het gebied van zelfrijdende auto's, maar zijn inspanningen schieten tekort bij zowel Waymo als GM Cruise. Zijn initiatieven zijn ook relevanter voor Europese bestuurders dan voor Amerikaanse bestuurders, omdat het merendeel van de tests van Daimler van hun meest geavanceerde autonome systemen op Europese straten hebben plaatsgevonden.

Intelligent Drive, dat beschikbaar is in sommige Mercedes-voertuigen, biedt een goede benadering van een zelfrijdende ervaring. Het is meer een geavanceerde vorm van adaptieve cruisecontrol met de mogelijkheid om voetgangers en obstakels op de weg te herkennen en te vermijden, maar het vereist nog steeds constant toezicht van een menselijke bestuurder.

Daimler heeft verklaard dat zijn volledig zelfrijdende auto's, die voldoen aan de strenge eisen voor een autonoom voertuig van niveau 5, beperkt zullen zijn tot gebruik in deelritten.

Ford en Argo AI

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Samenwerking met Argo AI startte het zelfrijdende programma van Ford
  • Heeft praktijktoepassingen voor zelfrijdende voertuigen gedemonstreerd, inclusief leveringspartnerschappen met Postmates en Walmart

Wat we niet leuk vinden

  • Ford liep achter op de concurrentie voordat hij investeerde in Argo AI
  • Heeft een enorme investering gedaan in Argo AI, maar is niet echt de eigenaar van het zelfrijdende technologiebedrijf

Het programma voor zelfrijdende auto's van Ford bleef achter bij de concurrentie totdat het een aanzienlijke investering deed in Argo AI. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop GM hun eigen programma een vliegende start gaf door Cruise Automation te kopen, maar Ford kocht Argo niet echt.

Aangezien het zelfrijdende programma van Ford minder volwassen is dan de programma's van de meeste concurrenten, hebben ze minder echte testkilometers dan Waymo of GM Cruise.

Door partnerschappen met Postmates, Walmart en andere bedrijven heeft Ford laten zien hoe hun Argo AI-aangedreven zelfrijdende voertuigen een menselijke bezorger effectief kunnen vervangen.

Aptiv

Image
Image

Wat we leuk vinden

Heeft een zelfrijdende taxiservice getest, vergelijkbaar met Waymo

Wat we niet leuk vinden

De meeste tests hebben plaatsgevonden in Singapore, dus ze lopen achter bij tests in de VS

Aptiv heeft een interessant verhaal omdat het geen technische startup of grote autofabrikant is. Het is eigenlijk de nieuwste incarnatie van Delphi, dat vroeger de auto-onderdelenafdeling van GM was. Na een faillissement heeft Delphi's aandrijflijnbedrijf zichzelf omgevormd tot een zelfrijdend technologiebedrijf, en het heeft een aantal indrukwekkende vorderingen gemaakt op dat gebied.

Het grootste probleem met Aptiv is dat het heel weinig ervaring heeft met de Amerikaanse markt. Hoewel het een zelfrijdende taxidienst heeft uitgevoerd, vergelijkbaar met het netwerk van Waymo, bevindt dat netwerk zich in Singapore.

Aptiv's dochteronderneming NuTonomy heeft zelfrijdende tests uitgevoerd met stadssnelheden in Boston, MA, maar het heeft nog een lange weg te gaan voordat het concurrenten zoals Waymo of zelfs Uber inha alt.

Tesla-stuurautomaat

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Maakt gebruik van technologie die al aanwezig is in Tesla-voertuigen
  • Vereist geen omvangrijke of onaantrekkelijke sensorarrays
  • Biedt theoretisch een zelfrijdende ervaring via een software-update

Wat we niet leuk vinden

  • Het werkt alleen op snelwegen, niet op straten aan de oppervlakte
  • Niet in staat om te functioneren zonder constant toezicht
  • Eén gebruiker van de stuurautomaat kreeg een dodelijk ongeval toen het systeem werd ingeschakeld

Tesla is een beetje anders dan andere zelfrijdende autobedrijven, omdat zijn voertuigen al worden geleverd met alle hardware die nodig is om een autonoom voertuig te laten werken.

Het idee is dat wanneer er voldoende gegevens beschikbaar zijn en Tesla erin is geslaagd hun zelfrijdende AI voldoende te ontwikkelen, ze een software-update kunnen pushen om functionaliteit zonder bestuurder mogelijk te maken.

Tesla Autopilot is een systeem dat veel lijkt op GM's Super Cruise, in die zin dat het een zelfrijdende auto-ervaring mogelijk maakt onder zeer specifieke omstandigheden. Het systeem is ontworpen om alleen op snelwegsnelheden te werken en vereist constant toezicht door een menselijke bestuurder.

Tesla's zelfrijdende initiatief kreeg een grote tegenslag toen een Autopilot-gebruiker een dodelijk ongeval kreeg terwijl het systeem ingeschakeld was.

Hoewel het mogelijk is dat Tesla's zelfrijdende AI uiteindelijk zou kunnen werken zonder het soort dure LIDAR-systemen dat door de concurrentie wordt gebruikt, v alt nog te bezien of dat ook zal gebeuren.

Uber

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vroeg begonnen met het aannemen van belangrijke medewerkers van Carnegie Robotics
  • Breng hun zelfrijdende auto-programma op gang door de zelfrijdende startup Otto aan te schaffen
  • Heeft veel real-world gegevens van het besturen van voertuigen zonder bestuurder met menselijke veiligheidsoperators

Wat we niet leuk vinden

  • Vastgelopen door een rechtszaak aangespannen door Waymo-moeder Alphabet Inc.
  • Een storing in hun AI en een onoplettende veiligheidschauffeur leidden tot een dodelijk verkeersongeval

Uber speelde een grote rol in de zelfrijdende autorace toen het belangrijke medewerkers van Carnegie Robotics binnenhaalde en de startup voor geautomatiseerde voertuigtechnologie, Otto, overnam. Het was in staat om een proefprogramma uit te rollen, met echte zelfrijdende auto's op echte stadsstraten, op een indrukwekkend tijdschema.

Naast tests in een aantal gebieden in de Verenigde Staten, voerde Uber een pilotprogramma voor het delen van ritten zonder bestuurder uit in Phoenix, AZ. Voertuigen in het programma waren volledig geautomatiseerd, met menselijke veiligheidschauffeurs voor de rit in geval van nood.

Uber kreeg een grote tegenslag toen een van zijn zelfrijdende auto's betrokken raakte bij een dodelijk ongeval met een voetganger. Er was een veiligheidschauffeur aanwezig, maar deze was naar verluidt aan het kijken naar een tv-programma op het moment van het ongeval.

Toen de zelfrijdende voertuigtests van Uber weer van start gingen, waren ze beperkt tot veel lagere snelheden en werkten ze ook op een veel beperktere manier, waardoor de ritdeelgigant nog verder achterop raakte bij de concurrentie.

Volkswagen en Audi's Traffic Jam Pilot

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Traffic Jam Pilot zorgt voor autonoom rijden op snelwegsnelheden
  • Volkswagen heeft partnerships gesloten met verschillende zelfrijdende technologiebedrijven
  • Kan toegang krijgen tot Argo AI zelfrijdende technologie

Wat we niet leuk vinden

  • Traffic Jam Pilot wordt niet beschikbaar gesteld in de Verenigde Staten
  • De Audi A8 krijgt alleen een verbeterde vorm van adaptieve cruisecontrol in de Verenigde Staten
  • Volkswagen's andere zelfrijdende programma's lopen verder achter

Volkswagen heeft veel ijzers in het vuur, tussen de eigen in-house technologie en plannen om mogelijk gebruik te maken van zelfrijdende technologie van Argo AI. Het heeft zelfs een systeem dat ongeveer net zo krachtig is als GM Super Cruise of Tesla Autopilot.

Het addertje onder het gras is dat Traffic Jam Pilot, die als optie beschikbaar is op de Audi A8, niet beschikbaar is in de Verenigde Staten. De verschillende snelwegomstandigheden in de Verenigde Staten in vergelijking met Europa en de enorme kosten om het type handmatige wegenkaart uit te voeren dat GM onderging voor Super Cruise, betekenen dat u Traffic Jam Pilot buiten Europa niet kunt ervaren.

Volkswagen's andere zelfrijdende initiatieven lopen verder achter, maar hun bereidheid om partnerschappen met agile technologiebedrijven zoals Argo AI te verkennen, is een goed teken.

Aanbevolen: