Apple kan een einde maken aan het buitensluiten van Android-gebruikers zonder iMessage over te zetten

Inhoudsopgave:

Apple kan een einde maken aan het buitensluiten van Android-gebruikers zonder iMessage over te zetten
Apple kan een einde maken aan het buitensluiten van Android-gebruikers zonder iMessage over te zetten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een Wall Street Journal-rapport zei dat tieners iMessage gebruiken om Android-gebruikers te pesten om over te schakelen naar de iPhone.
  • Google's SVP voor Android gebruikte het artikel om Apple uit te nodigen om RCS te gebruiken, een door Google gepromoot berichtenstandaard om het probleem op te lossen.
  • Industrie-experts zien geen dwingende reden voor Apple om op het aanbod van Google in te gaan.

Image
Image

Een recent artikel in de Wall Street Journal riep Apple op voor het gebruik van iMessage om sociale druk uit te oefenen op gebruikers, vooral tieners, om over te schakelen naar de iPhone. Maar ondanks de bereidheid van Google om samen te werken met Apple om het probleem op te lossen, verwachten experts uit de sector niet snel een verandering in de toestand.

Het sociale stigma waarnaar in het WSJ-artikel wordt verwezen, komt voort uit het feit dat iMessage teksten van Android-gebruikers in een groene bubbel laat zien in plaats van de standaard blauwe, waardoor ze opvallen. Hiroshi Lockheimer, Senior VP voor Android van Google, deelde het artikel op Twitter en haalde eerst uit naar wat hij de iMessage-lock-in-strategie van Apple noemde voordat hij de iPhone-maker uitnodigde om de industriestandaard voor berichten te ondersteunen.

"We vragen Apple niet om iMessage beschikbaar te maken op Android. We vragen Apple om de industriestandaard voor moderne berichtenuitwisseling (RCS) in iMessage te ondersteunen, net zoals ze de oudere SMS/MMS-standaarden ondersteunen," schreef Lockheimer.

Eigenaarstrots

In de praktijk gebruikt iMessage een eigen protocol om berichten tussen iPhones te verzenden. Berichten van Android-telefoons worden echter bezorgd via het traditionele sms-protocol. Dit berooft deze berichten van verschillende handige functies, zoals de mogelijkheid om multimedia met hoge resolutie te verzenden, typeaanduidingen, ontvangstbewijzen en meer.

Apple benadrukt de verminderde functionaliteit van dergelijke berichten door ze in groene bubbels weer te geven. Door de jaren heen heeft iMessage's daad van het accentueren van berichten van Android-apparaten ertoe geleid dat Android-gebruikers sociaal werden verbannen door hun iPhone-zwaaiende leeftijdsgenoten.

Image
Image

Google's antwoord om een einde te maken aan dit pesten met groene bubbels, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is de Rich Communication Services (RCS)-standaard.

RCS verwijdert alle tekortkomingen van sms en verbetert de mogelijkheid voor het delen van gegevens op een apparaat aanzienlijk ten opzichte van de standaardtekst. Het beste van alles is dat het werkt via wifi en mobiel internet, maar indien nodig kan het ook terugvallen op de eenvoudige sms-standaard.

Het standaardargument

Lockheimer gebruikte het WSJ-artikel om Apple uit te nodigen om RCS te adopteren."Het ondersteunen van RCS zou de ervaring voor zowel iOS- als Android-gebruikers verbeteren. Door RCS niet op te nemen, houdt Apple de industrie tegen en houdt het de gebruikerservaring tegen voor niet alleen Android-gebruikers, maar ook voor hun eigen klanten."

Echter, in een e-mail met Lifewire zei Guillaume Ortscheit, een zakenman in mobiele telecom gevestigd in Zuid-Afrika, dat hoewel de GSM Association, die mobiele netwerkoperators over de hele wereld vertegenwoordigt, RCS heeft onderschreven, dit niet het geval is. t een standaard, strikt genomen. En fabrikanten van mobiele apparaten en SIM/eSIM-leveranciers zijn niet verplicht om het te implementeren.

Ik vermoed dat het hun commerciële strategie zou zijn om klanten te behouden en migratie naar concurrentie te vermijden die hun standpunt bepa alt.

Bovendien is Ortscheit van mening dat messaging een zeer gevoelig onderwerp is, wat betreft beveiliging, privacy en gegevensbescherming.

"De onthullingen van vorig jaar rond Pegasus iOS-hacks via iMessage [en] FaceTime hebben mogelijk Apple's standpunt versterkt bij het beveiligen en afschermen van [het] iMessage-platform, en het niet openstellen voor andere platforms, met name RCS dat volledig wordt ondersteund door Google', meende hij.

Bottom Line

Dr. Mike Kivi, MEA-adviseur bij cyberbeveiligingsleverancier LoginID, vertelde Lifewire echter in een e-mail dat hij gelooft dat de redenen waarom Apple RCS niet ondersteunt niet technisch, maar eerder economisch zijn.

"Ik vermoed dat het hun commerciële strategie zou zijn om klanten te behouden en migratie naar concurrentie te vermijden die hun standpunt bepa alt," zei Dr. Kivi.

Image
Image

Hij voegde eraan toe dat dit niet de eerste keer is dat een leverancier achter zijn product staat en de bredere industrie negeert, daarbij verwijzend naar het voorbeeld van Nokia, waarvan hij zei dat het "berucht was omdat het de ontwikkeling van normen aanstuurde of blokkeerde". Hoewel de strategie uiteindelijk plaatsmaakte voor Nokia, zei Dr. Kivi dat hij gelooft dat Apple het kan overtreffen vanwege zijn merksterkte.

Ortscheit was het daarmee eens. "Ik ben het eens met Mike's mening in die zin dat Apple consequent de markt heeft geleid, en ze zullen dat blijven doen over veel onderwerpen, waarbij ze hun eigen technologie en diensten naar voren brengen. Dit was zeker het geval met de strijd tussen Adobe Flash en HTML5, [en] de eSIM, die in 2005 fel werd bestreden door de mobiele netwerken."

De kwestie vanuit een andere hoek bekijkend, vertelde Aron Solomon, hoofd juridisch analist van digitaal marketingbureau Esquire Digital, Lifewire in een e-mail dat hij niet gelooft dat Apple een dwingende reden heeft om af te stappen van de huidige regeling.

Aanbevolen: