Autofabrikanten moeten hun beloften nakomen voor een schonere toekomst

Inhoudsopgave:

Autofabrikanten moeten hun beloften nakomen voor een schonere toekomst
Autofabrikanten moeten hun beloften nakomen voor een schonere toekomst
Anonim

Of het nu een gas- of elektrisch voertuig is, auto's hebben een behoorlijk substantiële impact. Tijdens de overgang naar een geëlektrificeerde wereld doen OEM's grote beloften, niet alleen over het aantal EV's dat ze zullen introduceren, maar ook over hoe die voertuigen zullen worden gebouwd. De uitdrukking "koolstofneutraal" wordt nogal vaak rondgegooid, en het zal een veel schonere wereld zijn als dat gebeurt.

Eerder deze week maakte autofabrikant Polestar zijn eerste partners in zijn Polestar 0-project bekend. De autofabrikant werkt samen met leveranciers zoals SSAB Steel en ZF om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de productie van een voertuig klimaatneutraal zijn. Het is een belangrijke stap, en hoewel ik zeker weet dat Polestar de beste bedoelingen heeft, moeten hij en andere autofabrikanten deze plannen uitvoeren. En als consumenten moeten we ervoor zorgen dat ze zich aan de klimaatovereenkomsten met ons houden.

Image
Image

Links in een supply chain

Een voertuig wordt niet in een vacuüm gebouwd. Terwijl autofabrikanten veel van de onderdelen van een auto, vrachtwagen of SUV bouwen, komen de meeste dingen die in een afgewerkte auto gaan, ergens anders vandaan; leveranciers vormen de ruggengraat van de auto-industrie. Bedrijven als ZF en Bosch zijn misschien geen bekende namen zoals Ford of BMW, maar zonder hen zouden voertuigen gewoon niet gebouwd worden.

Dit is eigenlijk de reden waarom er momenteel een tekort aan auto's is. Leveranciers kunnen hun afzonderlijke onderdelen niet bouwen of ze kunnen ze niet snel genoeg bij de fabrieken van de autofabrikant afgeleverd krijgen. Het is allemaal een intens gechoreografeerde dans waarbij onderdelen op een bepaald tijdstip in een fabriek moeten aankomen, zodat ze precies op het juiste moment kunnen worden gedistribueerd. Als je ooit de kans krijgt om een autofabriek te bezoeken, ga ervoor. De timing om alles naar een werknemer te brengen terwijl ze het aan een voertuig bevestigen, is indrukwekkend.

Maar het zorgt ook voor een vreemd probleem. Autofabrikanten beloven in de toekomst CO2-neutrale fabrieken. De fabriek van Volkswagen in Zwickau is een goed voorbeeld van een fabriek die geen fossiele brandstof meer gebruikt om de machines draaiende te houden. Maar het is slechts een onderdeel van een grotere keten van faciliteiten die worden gebruikt om een voertuig te bouwen. Het is misschien moeilijker om het voor elkaar te krijgen, maar die leveranciers moeten ervoor zorgen dat ze ook hun act zo veel mogelijk opruimen.

Macht aan het volk

Batterijen presenteren hun eigen speciale uitgaven. Ten eerste zijn er de materialen die nodig zijn om alle batterijen te bouwen die we nodig hebben voor een EV-toekomst. Dat heeft ertoe geleid dat velen van ons vernamen dat de kob altmijnbouw veel mensenrechtenschendingen kent. BMW van zijn kant begon kob alt te kopen voor zijn batterijleveranciers; het plaatst zichzelf in de toeleveringsketen om ervoor te zorgen dat wat er in zijn voertuigen gaat, afkomstig is van vertrouwde bronnen.

Het probleem met het recyclen van batterijen is een van de meest voorkomende problemen. Wat dat betreft, werkt een voormalige Tesla-manager eraan om ervoor te zorgen dat de batterijen die we vandaag gebruiken niet de ramp van morgen worden. Redwood Materials heeft onlangs een batterijrecyclingprogramma aangekondigd in Californië met Volvo en Ford als eerste partners. Het is nog in een vroeg stadium, maar het is een begin en hopelijk kan het uitbreiden naar andere staten en meer autopartners binnenhalen.

"Een betere, schonere wereld moet meer zijn dan een soundbite en een foto-op…"

Wat betreft lithium (je weet wel, het belangrijkste in de lithium-ionbatterijen die we allemaal gebruiken), er zijn er genoeg in de wereld. Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat we tijdens het delven niet terugvallen in onze oude gewoontes om bedrijven de ecosystemen te laten vertrappen waar ze het materiaal vandaan halen.

Neem bijvoorbeeld de S alton Sea in Zuid-Californië. Het is een ecologische ramp. Decennia van landbouwafval van pesticiden en herbiciden hebben het land, het water en de lokale economie gedecimeerd. Al die chemicaliën hebben ook een groot aantal gezondheidsproblemen veroorzaakt voor degenen die in het gebied wonen. We hebben dit laten gebeuren en iedereen en alles wat erbij betrokken was, heeft de prijs betaald.

Onder de S alton Sea ligt lithium. Veel lithium. Het delven van het materiaal kan banen creëren, helpen bij de overgang naar EV's en, vreemd genoeg, helpen bij het produceren van schone energie als bijproduct van de mijnbouw. Het klinkt allemaal als een perfecte oplossing voor een probleem dat we hebben gecreëerd, maar we moeten voorzichtig zijn. De onbedoelde gevolgen van het verleden mogen niet worden herhaald. Het idee is om een betere, schonere wereld voor de toekomst te bouwen. Herhaal niet de zonden van het verleden.

Beslissingen met dollars

Hoewel de huidige oogst van EV's op zichzelf al spectaculair is, staan we nog in de kinderschoenen. Dat is geen excuus voor bedrijven om lui te zijn over het milieu, en dat is precies het hele punt van EV's. CEO's kunnen niet op het podium staan praten over het helpen bouwen aan een betere wereld en dan, net als Tesla, de Clean Air Act in hun fabriek schenden. Of de regels terugdringen die voertuigen zuiniger zouden hebben gemaakt zoals Toyota, GM en Fiat in 2019.

Aan onze kant kunnen we ervoor zorgen dat autofabrikanten hun beloften nakomen als een hele entiteit met onze aankoopbeslissingen. Stel vragen aan de dealers. Besteed aandacht aan autonieuws of doe op zijn minst wat onderzoek voorafgaand aan een aankoop. Houd in de gaten wat een bedrijf doet versus wat het zegt in persberichten.

Een betere, schonere wereld moet meer zijn dan een soundbite en een fotosessie, het moet een gezamenlijke inspanning zijn van de hele industrie en hun beloften moeten worden nagekomen.

Aanbevolen: