Een gebruiker toevoegen aan een Chromebook

Inhoudsopgave:

Een gebruiker toevoegen aan een Chromebook
Een gebruiker toevoegen aan een Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Toevoegen: Selecteer Persoon toevoegen onderaan het hoofdaanmeldingsvenster > voer e-mail in > selecteer Volgende > stel wachtwoord in.
  • Verwijderen: Selecteer account op inlogscherm > selecteer dropdown > Verwijder deze gebruiker > bevestig verwijdering.
  • Switch: Selecteer time rechtsonder > selecteer profiel om naar over te schakelen. Of druk op Alt+Ctrl+> of Alt+Ctrl+< om door te bladeren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u extra gebruikersprofielen op een Chromebook kunt toevoegen, verwijderen en gebruiken.

Een gebruiker toevoegen op Chromebook

Als u zich wilt aanmelden bij een nieuwe gebruiker op Chromebook, moet u eerst die gebruiker toevoegen. Log hiervoor uit bij uw Chromebook. Dit brengt u naar het hoofdaanmeldingsscherm.

  1. Klik in het hoofdaanmeldingsvenster op Persoon toevoegen onderaan het venster.

    Image
    Image
  2. Hiermee gaat u naar een inlogvenster. Typ de e-mail en klik op Volgende. Voer het wachtwoord voor het nieuwe account in en druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Hiermee logt u in op het nieuwe Google-account en opent u een nieuwe Chrome OS-sessie met standaardinstellingen. Zodra u bent ingelogd op het account op de Chromebook, wordt het toegankelijk via de opties voor meerdere gebruikers.

Een gebruiker verwijderen op Chromebook

Als u gebruikers wilt verwijderen die zich hebben aangemeld bij de Chromebook van het apparaat, logt u eerst uit bij alle accounts waarbij u momenteel bent aangemeld. Dit brengt u naar het hoofdaanmeldingsscherm.

  1. Klik in het inlogscherm op het account dat u wilt verwijderen. Hierdoor wordt de accountnaam met het wachtwoordveld weergegeven.
  2. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de profielnaam en klik vervolgens op Deze gebruiker verwijderen.

    Image
    Image
  3. Dit geeft een waarschuwing dat zodra u het account verwijdert, alle bestanden en gegevens die u met het account hebt opgeslagen, worden verwijderd. Klik op Verwijder deze gebruiker om het proces te voltooien.

    Image
    Image
  4. Hiermee wordt het gebruikersaccount van het Chrome OS-systeem verwijderd. Het wordt niet meer weergegeven aan de rechterkant van het inlogscherm totdat u de gebruiker opnieuw toevoegt.

Chromebook-gebruikersaccounts wisselen

U kunt op een aantal manieren snel schakelen tussen de gebruikersaccounts die momenteel zijn aangemeld bij de Chromebook. Het gemakkelijkst is om de tijdsectie linksonder in het venster te selecteren, de huidige profielafbeelding te selecteren en vervolgens het account te selecteren waarnaar u wilt overschakelen.

Image
Image

De andere methode is het gebruik van sneltoetsen. Druk op Alt+Ctrl+> of Alt+Ctrl+< om door Chromebook ingelogde gebruikersaccounts te bladeren.

Chromebook gebruiken met meerdere gebruikers

Als je inlogt op een Chromebook met een Google-account, wordt de hele Chromebook-ervaring bepaald door alle instellingen die je hebt geconfigureerd toen je met dat account inlogde.

Dit omvat de bureaubladachtergrond, Chrome OS-apps die u heeft geïnstalleerd en uw volledige Chrome-geschiedenis. Het enige gebied dat meerdere gebruikers delen, is het gebied Downloads, zoals te zien in de app Bestanden.

Image
Image

Hoewel de opslagruimte van deze lokale opslagruimte wordt gedeeld door Google-gebruikersaccounts op de Chromebook, kan elke gebruiker alleen zijn eigen bestanden bekijken die daar zijn opgeslagen.

Als je bent ingelogd met een account, kun je op elk extra account inloggen door het tijdgebied in de rechterbenedenhoek van het scherm te selecteren en de profielafbeelding te selecteren.

U ziet momenteel ingelogde accounts en de optie om Aanmelden bij een andere gebruiker onderaan.

Image
Image

Zodra u zich aanmeldt bij het nieuwe account, ziet u alle ingelogde accounts als ingelogd.

Hoe de gastmodus werkt

In de gastmodus op Chromebook kunnen gebruikers inloggen op het apparaat met een apart, tijdelijk account. Het is een beetje een "incognitomodus" voor de Chromebook.

Alle browse-activiteit, websitecookies en wachtwoorden worden niet opgeslagen op het apparaat. Wat nog belangrijker is, iedereen die de gastmodus op uw Chromebook gebruikt, heeft ook geen toegang tot informatie van andere accounts die zijn ingelogd op de Chromebook.

  1. Om aan de slag te gaan, logt u uit bij alle accounts waarop u bent aangemeld op de Chromebook. Klik in het aanmeldingsvenster op Bladeren als gast onder aan het aanmeldingsscherm.

    Image
    Image
  2. Hiermee wordt een sessie op de Chromebook geopend met een browsertabblad dat aangeeft dat de huidige gebruiker als gast aan het browsen is.

    Image
    Image
  3. De gebruiker kan op internet surfen en de Chromebook verder normaal gebruiken. Zodra ze zich echter afmelden bij de gastmodussessie, worden alle gegevens verwijderd.

Aanbevolen: