De 10 beste educatieve websites voor het volgen van online cursussen in 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste educatieve websites voor het volgen van online cursussen in 2022
De 10 beste educatieve websites voor het volgen van online cursussen in 2022
Anonim

Vroeger, als je iets nieuws wilde leren, ging je ervoor naar school. Tegenwoordig bieden onderwijsinstellingen hun volledige programma's en individuele cursussen online aan. Experts op bijna elk gebied creëren online programma's en cursussen om hun kennis te delen met een wereldwijd publiek.

Zowel onderwijsinstellingen als individuele experts die hun cursussen online willen aanbieden, hebben een plek nodig om deze te hosten en te verspreiden onder mensen die willen leren. Dit is de reden waarom er veel platforms zijn die zich toeleggen op het aanbieden van online cursussen. Sommigen richten zich op krappere niches zoals groene technologie. Anderen omvatten cursussen op verschillende gebieden.

Wat je ook wilt leren, je kunt er een cursus over vinden op de onderstaande educatieve cursussites. Van beginnersniveau tot gemiddeld en gevorderd, er is voor elk wat wils.

Udemy

Image
Image

Udemy is de online onderwijssite die bovenaan deze lijst staat omdat het een populaire en waardevolle bron is. U kunt zoeken in meer dan 175.000 cursussen over verschillende onderwerpen. Download de Udemy-app om je leermobiel mee te nemen voor snelle lessen en studiesessies wanneer je onderweg bent.

Sommige Udemy-cursussen zijn gratis en andere beginnen al vanaf $ 13. Als je een expert bent die je eigen cursus wil maken en lanceren, kun je instructeur worden bij Udemy en profiteren van hun enorme gebruikersbestand om studenten aan te trekken.

Cursera

Image
Image

Als je cursussen wilt volgen van meer dan 200 van de beste universiteiten en organisaties van het land, dan is Coursera iets voor jou. Coursera werkt samen met de University of Pennsylvania, Stanford University, de University of Michigan en anderen om universele toegang te bieden tot 's werelds beste onderwijs.

Je vindt meer dan 3.900 betaalde en onbetaalde cursussen op Coursera met betrekking tot informatica, bedrijfskunde, sociale wetenschappen en meer. Coursera heeft ook een mobiele app beschikbaar, zodat je onderweg in je eigen tempo kunt leren.

LinkedIn Learning

Image
Image

LinkedIn Learning is een populaire educatieve hub voor professionals die nieuwe zakelijke, creatieve en technologische vaardigheden willen leren. Met meer dan 16.000 door experts geleide cursussen, omvatten de categorieën animatie, audio en muziek, business, design, ontwikkeling, marketing, fotografie, video en meer.

Wanneer u zich aanmeldt bij LinkedIn Learning, krijgt u een gratis proefperiode van 30 dagen. Er wordt dan $ 20 per maand in rekening gebracht voor een jaarlidmaatschap of $ 30 voor een maandelijks lidmaatschap. Als je je lidmaatschap wilt deactiveren en later terug wilt komen, heeft LinkedIn Learning een heractiveringsfunctie die je accountgegevens herstelt, inclusief je cursusgeschiedenis en voortgang.

Open Cultuur

Image
Image

Als je een klein budget hebt en op zoek bent naar hoogwaardige onderwijsinhoud, bekijk dan de bibliotheek van Open Culture met 1.700 cursussen met meer dan 45.000 uur aan audio- en videocolleges die gratis zijn. Je zult wat tijd moeten besteden aan het scrollen door de enkele pagina met 1.700 cursuslinks met cursussen die in alfabetische volgorde op categorie zijn gerangschikt.

Veel van de beschikbare cursussen over open cultuur zijn afkomstig van toonaangevende instellingen van over de hele wereld, waaronder Yale, Stanford, MIT, Harvard, Berkley en anderen. Audioboeken, e-boeken en certificaatcursussen zijn ook beschikbaar.

edX

Image
Image

Net als Coursera biedt edX toegang tot hoger onderwijs van meer dan 160 van 's werelds toonaangevende onderwijsinstellingen, waaronder Harvard, MIT, Berkley, het University System of Maryland, de University of Queensland en anderen.edX is opgericht en wordt bestuurd door hogescholen en universiteiten en is de enige leider op het gebied van open source en non-profit MOOC (Massive Open Online Courses).

Vind cursussen op het gebied van informatica, taal, psychologie, techniek, biologie, marketing of andere vakgebieden die u interesseren. Gebruik het voor onderwijs op middelbare school of om studiepunten te verdienen voor de universiteit. Je ontvangt een officiële referentie van de instelling om je prestatie te verifiëren.

Tuts+

Image
Image

Envato's Tuts+ is voor degenen die werken en spelen in creatieve technologie. Naast de uitgebreide bibliotheek met tutorials, zijn er cursussen beschikbaar in ontwerp, illustratie, code, webdesign, fotografie, video, zaken, muziek en audio.

Tuts+ heeft meer dan 30.000 tutorials en meer dan 1.300 videocursussen, met elke week nieuwe cursussen. Er is geen gratis proefversie, maar het lidmaatschap is betaalbaar voor $ 16,50 per maand.

Udacity

Image
Image

Udacity zet zich in om het hoger onderwijs op de meest toegankelijke, betaalbare en effectieve manieren naar de wereld te brengen. Udacity biedt online cursussen en referenties die studenten de vaardigheden leren die momenteel door werkgevers in de branche worden gevraagd. Ze beweren hun onderwijs aan te bieden tegen een fractie van de kosten van traditioneel onderwijs.

Dit is een uitstekend platform om naar te kijken als je van plan bent om in de technologie te gaan werken. Met cursussen en referenties in Android, iOS, datawetenschap en software-engineering krijg je toegang tot het meest actuele onderwijs op deze innovatieve gebieden die relevant zijn voor de hedendaagse technologiebedrijven en startups.

ALISON

Image
Image

Met 21 miljoen studenten van over de hele wereld is ALISON een online leermiddel dat gratis cursussen van hoge kwaliteit, onderwijsdiensten en gemeenschapsondersteuning biedt. Hun bronnen zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan, promotie, universiteitsplaatsing of zakelijke onderneming.

Kies uit een verscheidenheid aan onderwerpen om te kiezen uit duizenden gratis cursussen die zijn ontworpen om u te voorzien van onderwijs op certificaat- en diplomaniveau. Je moet ook beoordelingen maken en minimaal 80 procent scoren om te slagen, dus je hebt de vaardigheden om vooruit te komen.

OpenLeer

Image
Image

OpenLearn is ontworpen om gebruikers gratis toegang te geven tot educatief materiaal. Het werd eind jaren negentig gelanceerd om online leren aan te bieden in een uitzendingssamenwerking met de BBC. Tegenwoordig biedt OpenLearn actuele en interactieve inhoud in verschillende inhoudsformaten, waaronder cursussen.

Je kunt de gratis cursussen filteren op activiteit, formaat (audio of video), onderwerp en meer opties. Alle cursussen worden vermeld met het niveau (inleidend, gemiddeld en meer) en de tijdsduur om u een idee te geven van wat u kunt verwachten.

ToekomstLeren

Image
Image

Net als OpenLearn maakt FutureLearn deel uit van The Open University. Het is een ander alternatief op deze lijst dat cursusprogramma's aanbiedt van toonaangevende onderwijsinstellingen en organisatiepartners. Cursussen worden stap voor stap gegeven en kunnen in uw tempo worden geleerd terwijl ze worden geopend vanaf een desktop of mobiel apparaat.

Een voordeel van FutureLearn is de toewijding aan sociaal leren, waardoor de studenten de kans krijgen om tijdens de cursus met anderen in discussie te gaan. FutureLearn biedt ook volledige programma's, die verschillende cursussen bevatten voor meer uitgebreid leren.

Aanbevolen: