Hoe radiostations aan iTunes toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe radiostations aan iTunes toe te voegen
Hoe radiostations aan iTunes toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar File > Open Stream en plak de URL van de radiostream. Selecteer OK om iTunes toe te voegen.
  • Om een radiostation te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Verwijderen uit bibliotheek.
  • Radio? Zeker! en Icecast Directory zijn twee goede bronnen voor het vinden van streamable radiostations.

Internetradiostreams zijn online versies van radiostations. U hoeft geen autoradio of AM/FM-tuner meer te gebruiken om te luisteren, want als een zender online uitzendt, kunt u deze waarschijnlijk ook op iTunes beluisteren. En net als de meeste andere mediaspelers kan iTunes live muziek, weer, nieuws, politieradio en podcasts streamen.

Zodra een stream aan iTunes is toegevoegd, wordt deze in zijn eigen "Internetnummers"-afspeellijst geplaatst en werkt deze net als elke andere afspeellijst in uw iTunes-bibliotheek. Zo voegt u een radiostation toe aan iTunes.

Sommige radiostreams kunnen worden geïdentificeerd als gewone muziekbestanden en zich bevinden in het gedeelte Bibliotheek van iTunes met de tijd vermeld als "Continu".

Radiostations toevoegen aan iTunes

Niet alle radiostations livestreamen, maar u kunt zoeken naar radiostations die wel livestreams aanbieden. Zodra je er een hebt gevonden, kopieer je de URL voor die stream.

  1. Ga met iTunes open naar File > Open Stream. U kunt ook de sneltoets Command+ U op een Mac gebruiken, of Ctrl+ U op een pc.
  2. Plak de URL van het online radiostation in het veld dat wordt weergegeven.
  3. Selecteer OK om de zender aan iTunes toe te voegen.

    Om een aangepast radiostation te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het station en selecteert u Verwijderen uit bibliotheek.

Waar vind je internetradiostreams

Hieronder staan twee websites met grote collecties gratis internetstreams met directe links naar de URL's die u kunt kopiëren en toevoegen aan iTunes. Uw favoriete radiostation kan echter ook een link op zijn website hebben geplaatst, dus als u naar een specifiek station wilt luisteren, moet u daar eerst kijken.

Radio? Zeker

Ga naar Radio? Zeker! en selecteer Stations. Selecteer vervolgens Active en voer een trefwoord in dat kan helpen bij het vinden van een zender die u wilt streamen. Nadat je de stream hebt geopend, kopieer je de link uit de sectie Bron en plak je deze in iTunes.

Image
Image

Icecast Directory

Ga naar de Icecast-directory en zoek op trefwoord of blader op genre. Klik met de rechtermuisknop op de MP3 link om deze te kopiëren en in iTunes te plakken.

Image
Image

Radiostreams zijn meestal in MP3-bestandsindeling, maar sommige streams zijn in afspeellijstindelingen, zoals PLS of M3U. Ongeacht het formaat, probeer de link in iTunes in te voegen zoals beschreven. Als het werkt, begint het binnen enkele seconden te spelen. Als het niet werkt, kan het aan iTunes worden toegevoegd, maar nooit worden afgespeeld.

Aanbevolen: