Hoe een Bluetooth-adapter aan uw tv toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe een Bluetooth-adapter aan uw tv toe te voegen
Hoe een Bluetooth-adapter aan uw tv toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Belangrijke eerste stap: zorg ervoor dat uw tv Bluetooth ondersteunt. Zoek anders naar een 3,5 mm AUX-, RCA- of optische audio-uitgang.
  • Koop een Bluetooth-zender, sluit deze aan op een stroombron en koppel vervolgens uw Bluetooth-hoofdtelefoon of -luidsprekers.

Dit artikel legt uit hoe je Bluetooth aan de meeste tv-modellen kunt toevoegen. Instructies zijn van toepassing op de meeste moderne televisies.

Inventarisatie van uw tv

Voordat je te diep in dit proces gaat, wil je weten welke opties je tv kan ondersteunen. Het eerste dat u moet doen, is controleren of uw tv al Bluetooth heeft ingebouwd. Sommige tv's hebben dit, en als de jouwe dat wel heeft, heb je misschien geen fancy adapters nodig.

Als je een Bluetooth-tv hebt en verbinding maakt met luidsprekers of koptelefoons die geen Bluetooth gebruiken, kun je een Bluetooth-ontvanger gebruiken zoals de Harmon Kardon Bluetooth-adapter. Als je klaar bent met Bluetooth-apparaten, kun je direct verbinding maken met je tv via Bluetooth.

Het andere belangrijke om op te merken zijn de verschillende audio-uitvoeropties die uw tv ondersteunt. Als het geen ingebouwde Bluetooth heeft, vertrouw je waarschijnlijk op een 3,5 mm AUX-, RCA- of optische audio-uitgang. U moet bevestigen welke poorten voor u beschikbaar zijn wanneer u een audio-oplossing kiest, zodat u er een krijgt die werkt met uw tv.

Een Bluetooth-zender gebruiken voor tv

Als je hebt besloten een Bluetooth-zender aan je tv toe te voegen om draadloze audio van je tv naar een koptelefoon of luidsprekers te sturen, is de basis vrij eenvoudig.

  1. U wilt beginnen met het aanschaffen van een Bluetooth-zender die met uw tv werkt. Zoiets als Avantree's Audikast is een veelzijdige optie, omdat het naar twee apparaten tegelijk kan verzenden, audio met lage latentie ondersteunt en audio-ingangen kan ontvangen van USB, optische, RCA en 3,5 mm AUX-uitgangen op je tv of computermonitor.

    Image
    Image

    Je kunt ook eenvoudigere en goedkopere zenders vinden die 3,5 mm-aansluitingen gebruiken, zoals de Trond Bluetooth-zender op Amazon.

  2. In de meeste gevallen moet je de zender op een stroombron aansluiten, tenzij deze een eigen batterij heeft. Dan moet je hem aansluiten op een van de audio-uitgangen van je tv.
  3. Als je een Bluetooth-koptelefoon of -luidsprekers wilt koppelen, moet je ze dicht bij de zender plaatsen en elk apparaat in de koppelmodus zetten. Het activeren van de koppelingsmodus is voor elk apparaat anders, dus controleer de specifieke instructies die bij uw zender, luidspreker of hoofdtelefoon zijn geleverd.

  4. Eenmaal gekoppeld, ben je klaar om te luisteren.

    Mogelijk moet je de adapter loskoppelen om de ingebouwde luidsprekers van je tv te kunnen blijven gebruiken, hoewel dit afhankelijk is van je tv en welke audiopoort je gebruikt.

Het is echt zo eenvoudig in te stellen, maar het kan ingewikkelder zijn om een goede ervaring te krijgen met een Bluetooth-adapter voor je tv. Lifewire heeft een aantal adapters beoordeeld die u kunnen helpen een latentievrije ervaring van hogere kwaliteit te krijgen.

Mogelijke problemen en alternatieven

Bluetooth heeft zijn fouten en beperkingen. Het lijkt misschien een aantrekkelijke optie om draadloze luidsprekers voor tv in te stellen, maar het is niet perfect, en andere oplossingen kunnen een veel betere ervaring bieden:

  • Audio Sync: Veel Bluetooth TV-adapters ondersteunen een beperkt aantal apparaten tegelijk. Sommige ondersteunen twee koptelefoons, zodat jij en iemand anders tegelijkertijd kunnen luisteren. Hoewel je deze functie zou kunnen gebruiken om te proberen twee Bluetooth-luidsprekers in te stellen, kun je problemen ondervinden met het feit dat de audio niet synchroon loopt, en je krijgt mogelijk geen goed stereogeluid tenzij de luidsprekers zijn ontworpen om specifiek voor dat doel samen te werken.
  • Audiokwaliteit: Audiokwaliteit via Bluetooth is over het algemeen niet zo goed als bij andere oplossingen, zoals bedrade verbindingen of andere draadloze audiotypes. Hoeveel kwaliteit er verloren gaat, hangt af van de Bluetooth-codecs die zowel aan de zend- als aan de ontvangende kant worden ondersteund.
  • Latency: Afhankelijk van de apparaten die je gebruikt, kan er een aanzienlijke latentie zijn, wat betekent dat de audio die je hoort achterblijft bij de beelden op tv.
  • Wiring: als je overweegt Bluetooth te gebruiken omdat je veel kabels wilt vermijden, is het ook de moeite waard om op te merken dat je waarschijnlijk een Bluetooth-zender vanaf de achterkant bedraden van uw tv naar een plek eromheen waar het signaal niet wordt geblokkeerd door de tv. Met andere woorden, je hebt nog steeds te maken met draden.

Met dat alles in gedachten, zou je iets als een soundbar kunnen overwegen om je audio-installatie te upgraden en tegelijkertijd een volledig draadloze surround sound-installatie te ondersteunen met een naadloze verbinding met externe tv-luidsprekers. Of je hebt de mogelijkheid om een apparaat zoals een Roku-streamingspeler te gebruiken, waarvan er vele draadloze audio ondersteunen wanneer een koptelefoon op de afstandsbediening is aangesloten.

FAQ

    Hoe sluit ik een Bluetooth-hoofdtelefoon aan op mijn tv?

    Als je een draadloze koptelefoon op je tv wilt aansluiten, zet je je koptelefoon in de koppelingsmodus en schakel je Bluetooth in op je tv.

    Hoe voeg ik wifi toe aan mijn tv?

    Als je wifi op een standaard-tv wilt gebruiken, maak je verbinding met een Blu-ray-speler of videogameconsole met internet. Of gebruik een streamingapparaat zoals een Roku, Chromecast of Apple TV. U kunt ook uw computer op uw tv aansluiten.

    Kan ik mijn telefoon via Bluetooth met de tv verbinden?

    Ja, maar alleen voor het casten van audio. Bluetooth kan geen videogegevens verzenden, maar u kunt uw tv gebruiken als luidsprekers voor uw telefoon.

Aanbevolen: