Hoe Norton Antivirus van elke computer te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Norton Antivirus van elke computer te verwijderen
Hoe Norton Antivirus van elke computer te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Windows: Open Configuratiescherm. Selecteer Programma's > Programma's en onderdelen.
  • Selecteer vervolgens Norton Security in de lijst met geïnstalleerde applicaties. Kies Verwijderen en volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Mac: Open Norton Security. Selecteer Norton Security in de menubalk. Kies Norton Security verwijderen > Verwijderen. Volg de aanwijzingen op het scherm.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Norton Antivirus verwijdert op computers met Windows 10, Windows 8 of Windows 7 en Mac-computers.

Hoe verwijder je Norton Antivirus op Windows

Misschien wilt u Norton-antivirussoftware van uw pc of Mac verwijderen als u overschakelt naar een andere beveiligingsapp of als u Norton tijdelijk wilt verwijderen terwijl u uw harde schijf vernieuwt. In sommige situaties kan het voldoende zijn om de software uit of uit te schakelen. In andere gevallen is het volledig verwijderen van Norton de enige oplossing.

Norton antivirus verwijderen op uw Windows 10, Windows 8 of Windows 7 computer:

  1. Open het Configuratiescherm van Windows.
  2. In Windows 10 selecteert u Programma's en vervolgens Programma's en onderdelen op het volgende scherm. Klik in Windows 8 en Windows 7 op Programma's en onderdelen.

    Image
    Image
  3. Scroll door de lijst met geïnstalleerde applicaties en selecteer Norton Security.

    Image
    Image
  4. Selecteer Verwijderen/Wijzigen in Windows 10 of klik op Verwijderen in Windows 8 en Windows 7 boven de lijst met geïnstalleerde programma's.

    Het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer kan verschijnen, waarin u wordt gevraagd of u deze app wilt toestaan wijzigingen aan uw apparaat aan te brengen. Kies Ja om door te gaan.

  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om het verwijderingsproces te voltooien. Mogelijk wordt u gevraagd opnieuw op te starten om Norton van uw pc te verwijderen.
  6. Sommige Windows-gebruikers ondervinden problemen bij het verwijderen van Norton met deze methode en ontvangen een bericht waarin staat dat er een fout is opgetreden en dat de software mogelijk is verwijderd. Het is in dit geval niet verwijderd en u moet het hulpprogramma Norton Remove and Reinstall van Symantec downloaden en starten.

    Image
    Image
  7. Als u deze route neemt, selecteert u Geavanceerde opties op het tweede scherm van het hulpprogramma Verwijderen en opnieuw installeren en selecteert u Alleen verwijderen.

    Image
    Image

Norton wordt van uw pc verwijderd. Installeer of activeer zo snel mogelijk een andere antivirustoepassing. Het is nooit een goed idee om uw computer onbeschermd achter te laten.

Hoe verwijder je Norton Antivirus op een Mac

Het is net zo eenvoudig om Norton te verwijderen op een Mac-computer.

  1. Start de Norton Security-app door op het pictogram in het Dock te klikken.
  2. Klik op Norton Security in de app-menubalk, in de linkerbovenhoek van het scherm naast het Apple-logo.
  3. Selecteer Verwijder Norton Security in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Een Norton Security Uninstall dialoogvenster verschijnt. Klik op Verwijderen.

    Image
    Image
  5. De Mac laat je weten dat er een hulpmiddel nodig is om Norton Security te verwijderen. Voer uw macOS-systeemwachtwoord in het daarvoor bestemde veld in en selecteer Install Helper om door te gaan.

    Image
    Image
  6. Klik op Nu opnieuw opstarten.

    Zorg ervoor dat u geopende documenten of iets anders dat u niet kwijt wilt raken, opslaat voordat u uw Mac opnieuw opstart.

    Image
    Image

Norton Security is van uw Mac verwijderd. Verwijder het Dock-pictogram handmatig door het te klikken en te slepen naar de Prullenbak.

Aanbevolen: