Hoe de transparantie van de taakbalk van Windows 10 aan te passen

Inhoudsopgave:

Hoe de transparantie van de taakbalk van Windows 10 aan te passen
Hoe de transparantie van de taakbalk van Windows 10 aan te passen
Anonim

Wat te weten

  • TranslucentTB-app: download uit de Microsoft Store, selecteer Launch, klik op het app-pictogram in de taakbalk en plaats de muisaanwijzer op Regular om de transparantie aan te passen.
  • Bewerk het register: Klik met de rechtermuisknop op de subsleutel, selecteer New > DWORD (32-bit) Value, hernoem naarUseOLEDTaskbarTransparency , stel Value data in op 1.
  • Na het bewerken van het register: Open Run, voer ms-settings:personalization in, selecteer OK, selecteer Kleuren en schakel Transparantie-effecten. in

Transparantie was oorspronkelijk ingebouwd in Windows 7 met het Aero-thema, maar de functie verdween volledig in Windows 8. Gelukkig zijn er andere manieren om de transparantie van de taakbalk op Windows 10 te wijzigen.

Hoe u uw taakbalk transparant kunt maken met TranslucentTB

De gemakkelijkste manier om een doorschijnende taakbalk te maken, is door TranslucentTB te gebruiken, een heel eenvoudig stukje software dat je gratis uit de Microsoft Store-app kunt halen. Het werkt op de achtergrond terwijl u Windows 10 gebruikt en is een minder ingrijpende en minder gecompliceerde manier om uw doorschijnende taakbalk in Windows 10 te maken.

Deze methode gaat stap voor stap en het duurt niet langer dan een minuut om te voltooien.

  1. Gebruik de Windows-zoekbalk om de Microsoft Store te zoeken en selecteer deze om deze te starten.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de Microsoft Store de Zoekbalk in de rechterbovenhoek en typ TranslucentTB. U kunt ook deze link selecteren om rechtstreeks naar de winkelpagina van de app te gaan.

    Image
    Image
  3. Selecteer Get en volg de installatie-instructies.

    Image
    Image
  4. Lanceer TranslucentTB vanuit het Microsoft Store-venster.

    Image
    Image
  5. Uw taakbalk zou nu transparant moeten zijn.

    Image
    Image

    U kunt de status van TranslucentTB controleren en uw nieuwe doorschijnende taakbalk aanpassen. Selecteer het TranslucentTB-pictogram op uw taakbalk en plaats de muisaanwijzer op de optie Regular totdat het vervolgkeuzemenu verschijnt met extra doorschijnendheidsopties.

Hoe u uw taakbalk transparant kunt maken met behulp van het Windows-register

De tweede manier om de transparantie van uw taakbalk te wijzigen, is door het Windows-register te bewerken. Dit klinkt misschien verwarrend, maar het is eigenlijk zo simpel als een reeks stappen die u gemakkelijk kunt repliceren en die niet meer dan 10 minuten in beslag nemen.

Dit is zeker de meest complexe van de twee methoden, dus als je echt niet zeker weet of je met je Windows 10-register gaat rommelen, blijf dan gewoon bij TranslucentTB.

  1. Druk op Windows-toets+R om het programma Run te openen, typ Regedit in de balk en druk vervolgens op Enter of klik op OK. Als u dit doet, wordt altijd uw Register-editor gestart, wat een handige snelkoppeling is om te weten voor toekomstige aanpassingen.

    Image
    Image
  2. Aan de linkerkant van het scherm zou je een aantal verschillende opties in een lijst moeten zien. Navigeer naar:

    
    

    Computer/HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanced

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop Advanced, plaats de muisaanwijzer op New en selecteer DWORD (32-bit) Value.

    Image
    Image
  4. Klik met de rechtermuisknop op de vers gemaakte Nieuwe waarde 1 en hernoem deze vervolgens in UseOLEDTaskbarTransparency.
  5. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op UseOLEDTaskbarTransparency en stel het veld Value data in op 1. De Base zou al Hexadecimaal moeten zijn, zo niet, selecteer die optie.

    Image
    Image
  6. Sluit de Registry Editor en druk nogmaals op Windows+R. Typ deze keer ms-settings:personalization en selecteer vervolgens OK om naar het instellingenpaneel te gaan.

    Image
    Image
  7. Selecteer Kleuren en zet Transparantie-effecten op Aan als dat nog niet het geval is.

    Image
    Image
  8. Start uw computer opnieuw op om ervoor te zorgen dat uw wijzigingen worden bijgewerkt. Als u de transparantie nog steeds niet ziet, moet u mogelijk Transparantie-effecten uit en weer aanzetten.

Aanbevolen: