DIRECTORY File (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

DIRECTORY File (What It Is & How to Open One)
DIRECTORY File (What It Is & How to Open One)
Anonim

Een bestand met de bestandsextensie DIRECTORY is een KDE Folder Parameters-bestand, of soms een KDI Folder View Properties-bestand genoemd.

Elke map in een op Linux gebaseerd besturingssysteem dat. DIRECTORY-bestanden gebruikt, heeft zijn eigen. DIRECTORY-bestand dat opties voor die specifieke map specificeert, inclusief de naam, het pictogram en andere details.

Een map (zoals een map die je muziekverzameling, afbeeldingen, enz. bevat) wordt ook wel een "map" genoemd, maar het is niet hetzelfde als deze bestandsindeling.

Hoe een DIRECTORY-bestand te openen

Het besturingssysteem dat dit bestandstype gebruikt, zal het gebruiken zoals het is - u hoeft geen programma's van derden te installeren om het te openen. In Linux heet wat het opent KDE, wat staat voor K Desktop Environment.

Image
Image

U zou echter een gratis teksteditor zoals Notepadqq moeten kunnen gebruiken om een . DIRECTORY-bestand te openen om de inhoud ervan weer te geven (en mogelijk te bewerken).

Probeer je een map in een terminal of opdrachtprompt te openen en niet een. DIRECTORY-bestand? Gebruik in een terminal de opdracht open zoals te zien is in dit Stackoverflow-voorbeeld. Zie de tutorial van iSunshare als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de start opdracht om een map te openen in de opdrachtprompt.

Een DIRECTORY-bestand converteren

Er zou geen enkele reden moeten zijn om een . DIRECTORY-bestand naar een ander formaat te converteren, omdat het het bestand alleen maar onbruikbaar zou maken.

Als je een directory (map) vol met bestanden wilt converteren en niet een. DIRECTORY-bestand, dan zijn er verschillende gratis bestandsconversieprogramma's. Je kunt ze gebruiken om afbeeldingen, audiobestanden, video's en meer te converteren.

Iets anders waar je misschien naar op zoek bent, is het converteren van een directorylijst naar een tekstbestand, zodat je een lijst hebt van alle bestanden in die map. Dit kan in Windows worden gedaan met het dir-commando.

Veel programma's kunnen een map met bestanden converteren naar het ISO-formaat: WinCDEmu, MagicISO en IsoCreator zijn slechts enkele voorbeelden. Vergelijkbaar zijn hulpprogramma's voor bestandscompressie zoals 7-Zip en PeaZip die mappen kunnen converteren naar ZIP, RAR, 7Z en andere vergelijkbare formaten.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, controleer dan nogmaals de bestandsextensie om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk leest als ". DIRECTORY" en niet iets soortgelijks als ". DIR". Bestanden met het achtervoegsel. DIR zijn Adobe Director Movie-bestanden die worden geopend met de nu beëindigde Adobe Director-software, en zijn helemaal niet gerelateerd aan DIRECTORY-bestanden.

Een ander voorbeeld is de Rich Text Format Directory-bestandsindeling die de RTFD-bestandsextensie gebruikt. Dit zijn tekstbestanden die op macOS worden gebruikt en die afbeeldingen, lettertypen en andere bestanden zoals pdf's kunnen bevatten, maar ook niet gerelateerd zijn aan DIRECTORY-bestanden, en in plaats daarvan kunnen worden geopend met Apple's TextEdit-programma, Bean of theLibrarian.

FAQ

    Hoe kopieer ik een bestand van de ene directory naar de andere in Linux?

    Klik in een desktopomgeving met de rechtermuisknop en sleep een bestand en selecteer de kopieeroptie in het contextmenu. Een andere optie is om het cp-commando te gebruiken om bestanden in Linux te kopiëren. Gebruik deze syntaxis: cp bestemming van het bronbestand.

    Hoe maak ik een bestandsmap in Linux?

    Gebruik de opdrachtregel en mkdir om nieuwe mappen in Linux aan te maken. Open het terminalvenster > navigeer naar de map waar u een nieuwe map > wilt plaatsen en typ mkdir mapnaam.

    Hoe verplaats ik een bestand van de ene map naar de andere in Unix?

    Gebruik het mv-commando om bestanden te verplaatsen. Open het terminalvenster > breng het bestand naar voren dat u wilt verplaatsen > en typ vervolgens mv bestemming van het bronbestand.

Aanbevolen: