Hoe VirtualBox-uitbreidingspakket te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe VirtualBox-uitbreidingspakket te installeren
Hoe VirtualBox-uitbreidingspakket te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Download en voer het uitbreidingspakket uit. Ga dan naar File > Preferences > Extensions > Add a new package.
  • Selecteer het uitbreidingspakket en kies vervolgens Install. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien.
  • Zodra de installatie is voltooid, start u VirtualBox opnieuw om toegang te krijgen tot alle functies.

VirtualBox is een geweldig hulpmiddel om alternatieve besturingssystemen uit te proberen. Hiermee kunt u een volledig besturingssysteem uitvoeren als een app die een virtuele machine wordt genoemd, wat handig is om in een mum van tijd toegang te krijgen tot software voor dat andere systeem. VirtualBox doet het op zichzelf goed, maar het installeren van het VirtualBox Extension Pack maakt de ervaring een stuk beter.

Het extensiepakket installeren op het host-besturingssysteem

De eerste stap is het installeren van het uitbreidingspakket dat overeenkomt met de versie van VirtualBox die u gebruikt. Er zijn een aantal manieren om dit proces te starten, maar de daadwerkelijke installatie is voor allemaal hetzelfde.

  1. Ga eerst naar de VirtualBox-website en download het Extension Pack.

    De eenvoudigste manier om de installatie te starten, is door de normale methode voor uw host-besturingssysteem te gebruiken, zoals dubbelklikken op het bestand in Windows. Het zou automatisch met VirtualBox moeten openen en het proces is voltooid. U kunt het ook in VirtualBox installeren via de volgende stappen.

  2. U kunt ook het menu File openen en vervolgens Preferences. selecteren

    Image
    Image
  3. Kies in het dialoogvenster Voorkeuren Extensies.
  4. Klik vervolgens op de knop aan de rechterkant met de titel Voegt een nieuw pakket toe. Er wordt een dialoogvenster voor het kiezen van bestanden geopend, waar u uw gedownloade extensiepakket kunt selecteren.

    Image
    Image
  5. Eerst wordt een dialoogvenster weergegeven waarin wordt uitgelegd dat het uitbreidingspakket software op systeemniveau bevat. Klik op Install om door te gaan.

    Image
    Image
  6. Een Windows-dialoogvenster zal vragen of het goed is dat deze toepassing wijzigingen aanbrengt op uw machine (dat is zo). Vervolgens zal het installatieprogramma een kleine voortgangsbalk weergeven terwijl het het uitbreidingspakket instelt.

    Image
    Image
  7. Bekijk vervolgens de licentieovereenkomst en klik op I Agree wanneer u de onderkant hebt bereikt.

Nu het Extension Pack op het host-besturingssysteem is geïnstalleerd, kunt u VirtualBox opnieuw opstarten om toegang te krijgen tot een van de eerder in dit artikel genoemde functies.

Wat is het VirtualBox-uitbreidingspakket?

Zoals de naam al doet vermoeden, is het Extension Pack een add-on die u eerst installeert op het hoofdbesturingssysteem van uw machine (de host genoemd, waarbij het besturingssysteem dat u gaat gebruiken de gast is). Het bevat een aantal stuurprogramma's en andere software die helpen om de twee systemen beter te integreren, zoals:

  • Als je USB 2 of 3 apparaten hebt aangesloten op de hostmachine waartoe je wilt dat de gast toegang heeft, heb je het Extension Pack nodig.
  • Als je je zorgen maakt over de veiligheid van je gast-besturingssysteem, kun je het versleutelen als je het Extension Pack hebt geïnstalleerd.
  • Het is normaal dat u vanaf een andere machine toegang wilt tot uw gast-besturingssysteem, bijvoorbeeld als u het op een netwerkserver draait. Het Extension Pack voegt de mogelijkheid toe om op afstand in het gast-besturingssysteem te komen via RDP.
  • Stel dat je een webcam hebt die alleen stuurprogramma's heeft voor Windows, maar je wilt hem gebruiken met een stukje macOS-software. In dit geval heb je het Extension Pack nodig om de video van de webcam door te geven aan de gast.

Het Extension Pack verwijst naar enkele extra tools die op de hostcomputer zijn geïnstalleerd. Er zijn ook enkele vergelijkbare items die moeten worden geïnstalleerd op een besturingssysteem dat op VirtualBox draait, de gasttoevoegingen genoemd. Dit zijn echter twee verschillende dingen, en ze zijn niet door elkaar vereist en sluiten elkaar ook niet uit.

Aanbevolen: