AirPlay van een MacBook naar een tv

Inhoudsopgave:

AirPlay van een MacBook naar een tv
AirPlay van een MacBook naar een tv
Anonim

Wat te weten

  • AirPlay inschakelen: Ga naar System Preferences > Displays en zorg ervoor dat Show Mirroring-opties in de menubalk wanneer beschikbaar is geselecteerd.
  • Om AirPlay op uw MacBook of MacBook Pro te gebruiken, moet u ook een Apple TV-apparaat hebben; je kunt nog steeds mirror screenen zonder Apple TV.
  • AirPlay streamt individuele apps van je MacBook of MacBook Pro naar je smart TV; spiegelen wordt gebruikt om uw hele bureaublad weer te geven.

Het artikel bevat instructies voor het AirPlay van je MacBook of MacBook Pro naar je tv, inclusief informatie over problemen die ervoor kunnen zorgen dat je AirPlay niet kunt gebruiken.

Bottom Line

Ja, je kunt AirPlay vanaf MacBook-, MacBook Air- of MacBook Pro-modellen uitgebracht in 2011 en later met macOS 10.8 (Mountain Lion) of hoger. Toch moet je ook een Apple TV-apparaat hebben dat een model van de tweede generatie of nieuwer is.

Hoe zet ik AirPlay aan op mijn MacBook?

Als je klaar bent om AirPlay te gebruiken met een compatibel MacBook-model en Apple TV-model, moet je eerst je Mac daarvoor inschakelen.

  1. Klik op het Apple-menu op uw MacBook.

    Image
    Image
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Beeldschermen.

    Image
    Image
  4. In het dialoogvenster met weergavevoorkeuren, zorg ervoor dat Spiegelopties weergeven in de menubalk indien beschikbaar is aangevinkt. Vervolgens kunt u de weergavevoorkeuren sluiten.

    Image
    Image

Eenmaal ingeschakeld, moet je ervoor zorgen dat je Apple TV en je MacBook met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Als ze dat eenmaal zijn, zou je het AirPlay-pictogram moeten zien (het is een rechthoek met een driehoek aan de onderkant, een beetje zoals een computerscherm). Tik op het AirPlay-pictogram in de menubalk en selecteer het apparaat waarnaar u wilt casten. Mogelijk wordt u gevraagd om een beveiligingscode van de tv in te voeren om de verbinding te voltooien.

Hoe kan ik mijn MacBook naar mijn tv spiegelen zonder een Apple TV-apparaat?

Als je geen Apple TV-apparaat hebt, kun je je scherm nog steeds spiegelen naar een compatibele smart-tv. Als je niet zeker weet of je tv zal werken, heeft Apple een lijst met compatibele apparaten op zijn website. Zodra je zeker weet dat je smart-tv compatibel is, kun je met deze stappen je scherm in een mum van tijd spiegelen.

  1. Klik in de menubalk op het pictogram Control Center.

    Image
    Image
  2. Wanneer het Control Center wordt geopend, klikt u op Screen Mirroring.

    Image
    Image
  3. Selecteer de smart-tv waarnaar u uw scherm wilt spiegelen in de lijst met beschikbare apparaten die wordt weergegeven.

    Image
    Image
  4. Mogelijk wordt u gevraagd om een bevestigingscode op uw Macbook in te voeren om de verbinding te voltooien. Nadat u het hebt ingevoerd, begint uw scherm automatisch uw MacBook-scherm weer te geven. U kunt de optie Beeldschermvoorkeuren gebruiken om aan te passen hoe het scherm op uw tv eruitziet en zich gedraagt.

Als je klaar bent met het spiegelen van je scherm, kun je dezelfde instructies hierboven volgen om de tv waarnaar je spiegelt te deselecteren en de verbinding te verbreken.

Waarom kan ik AirPlay niet inschakelen op mijn MacBook?

Als je AirPlay niet kunt inschakelen op je MacBook, is de kans groot dat er een eenvoudig probleem is dat gemakkelijk op te lossen is. Hoogstwaarschijnlijk is het probleem:

  • Uw MacBook en Apple TV zijn niet verbonden met hetzelfde netwerk. Je laptop en je Apple TV moeten op hetzelfde thuisnetwerk zijn aangesloten om de twee apparaten met elkaar te kunnen verbinden.
  • Je Macbook of Apple TV is niet nieuw genoeg. U moet een Macbook-computer hebben die in 2011 of later is uitgebracht en u moet een Apple TV van de tweede generatie of later hebben om AirPlay te kunnen gebruiken.
  • Uw computer of Apple TV moet worden bijgewerkt Als de software, firmware of het besturingssysteem op uw MacBook of uw Apple TV moet worden bijgewerkt, kan de computer soms' maak geen verbinding met de Apple TV. Zorg ervoor dat beide apparaten up-to-date zijn voordat u verbinding probeert te maken.

FAQ

    Hoe kan ik AirPlay van een iPhone naar een MacBook?

    Er is geen ingebouwde manier om AirPlay van een iPhone naar een MacBook te gebruiken, maar je kunt een toepassing van derden gebruiken als tijdelijke oplossing. Download bijvoorbeeld de Reflector-app op uw MacBook, open vervolgens een AirPlay-compatibele app en tik op de AirPlay-knop. Of tik op Screen Mirroring in het Control Center om uw iPhone-scherm te AirPlay. Voer in het pop-upvenster de naam van uw Mac in en voer vervolgens de code in die op het scherm van uw Mac wordt weergegeven. De inhoud van je iPhone wordt afgespeeld op je MacBook via Reflector.

    Hoe schakel ik AirPlay uit op een Mac?

    Om AirPlay op uw Mac uit te schakelen, gaat u naar het Apple menu > Systeemvoorkeuren en selecteert u Beeldschermen. Klik naast AirPlay Display op de vervolgkeuzepijl en selecteer Off.

    Hoe kan ik AirPlay van een MacBook naar een Roku?

    Om AirPlay van een MacBook naar Roku te maken, moet u ervoor zorgen dat AirPlay is ingeschakeld op uw Roku-apparaat: Ga vanaf uw Roku-startpagina naar Instellingen > Apple AirPlay en HomeKit en schakel AirPlay inZorg ervoor dat AirPlay is ingeschakeld op uw Mac: Ga naar Systeemvoorkeuren > Beeldschermen en vink Toon spiegelopties in de menubalk aan wanneer beschikbaar Selecteer de AirPlay-knop bovenaan het MacBook-scherm en klik vervolgens op uw Roku-apparaat.

Aanbevolen: