Hoe een afbeelding in Photoshop te roteren

Inhoudsopgave:

Hoe een afbeelding in Photoshop te roteren
Hoe een afbeelding in Photoshop te roteren
Anonim

Wat te weten

  • Het hele canvas draaien: Selecteer Image > Image Rotation en kies een van de opties of voer een specifieke hoek in.
  • Een laag transformeren: Selecteer een laag. Kies Bewerken > Transform. Kies uit de opties of voer een specifieke hoek in.
  • Vrije transformatie: selecteer een afbeelding. Selecteer Bewerken > Vrije transformatie. Sleep de rand van het selectiekader om te roteren. Druk op Enter om op te slaan.

In dit artikel worden verschillende methoden uitgelegd voor het roteren van een afbeelding in Adobe Photoshop CC: het hele canvas roteren, een afbeelding op een laag roteren en een afbeelding vrij transformeren. Het bevat informatie over het bijsnijden van een afbeelding in Photoshop.

Het canvas roteren in Photoshop

Er zijn een paar manieren om een afbeelding in Photoshop te roteren. Het roteren van een afbeelding in Photoshop kan betekenen dat afzonderlijke elementen in de afbeelding of het hele canvas zelf worden gedraaid.

Het hele canvas roteren wanneer het een afbeelding bevat, is de eenvoudigste manier om grote rotaties nauwkeurig uit te voeren - perfect wanneer de afbeelding ondersteboven is of naar de ene of de andere kant is gekanteld. Om dit te doen:

  1. Selecteer Image in de bovenste menubalk.
  2. Selecteer Beeldrotatie.
  3. Selecteer 180 graden, 90 graden met de klok mee of 90 graden tegen de klok in voor een snelle rotatie, of selecteer Canvas spiegelen Horizontaal of Canvas omdraaien Vertical om de afbeelding om te keren. U kunt ook Arbitrary selecteren en een specifieke rotatiehoek invoeren die u wilt.

    Image
    Image

    Als je de rotatie die je hebt gemaakt niet leuk vindt, druk je op Ctrl (of CMD)+ Z om je actie ongedaan te maken. U kunt ook op Ctrl (of CMD)+ Alt+ Z drukkenom verschillende stappen ongedaan te maken.

Een laag transformeren

Als u soortgelijke rotaties als de bovenstaande optie wilt uitvoeren, maar deze op een specifieke laag wilt toepassen, moet u in plaats daarvan het gereedschap Transformeren gebruiken.

  1. Selecteer de laag die u wilt roteren.

    Als je het Lagen-venster niet ziet, kun je het inschakelen door naar Windows > te gaan Layers.

  2. Select Edit > Transform.
  3. Daar kun je selecteren om de laag 90 graden met de klok mee of tegen de klok in te draaien, en ook om hem 180 graden te draaien. Er zijn ook opties om de afbeelding verticaal en horizontaal te spiegelen.

    Als je een specifiek element in een afbeelding wilt roteren, kun je dezelfde methode gebruiken als hierboven beschreven, maar je moet dat specifieke deel van de afbeelding op een eigen laag plaatsen. Volg hiervoor de tips voor het selecteren van delen van een afbeelding in onze handleiding voor het verwijderen van een achtergrond. Kopieer en plak die elementen vervolgens op een nieuwe laag, of selecteer ze en druk op Ctrl (of CMD)+ J

Een afbeelding gratis transformeren

Hoewel niet zo exact als de andere methode, is het handmatig roteren van een afbeelding met Vrije transformatie een van de snelste.

  1. Selecteer de afbeelding of het gedeelte van een afbeelding dat u wilt roteren en druk vervolgens op Ctrl (of CMD)+ T. U kunt ook Bewerken > Vrije transformatie. selecteren
  2. Selecteer rond de rand van het selectiekader en sleep in de richting waarin u het wilt draaien.

  3. Als je tevreden bent, dubbelklik/tik of druk je op Enter om je rotatie te bevestigen.

Een afbeelding bijsnijden

Hoewel het niet strikt een rotatiegereedschap is, heeft Bijsnijden die functie wel en het betekent dat je een afbeelding tegelijkertijd kunt roteren en verkleinen voor een beter ontwerp.

  1. Selecteer de Crop tool in het menu Tools. Het is meestal de vierde van boven en ziet eruit als een paar gekruiste vierkante vierkanten.

    Als u het menu Extra niet kunt zien, selecteert u Window > Extra om het te openen.

  2. Selecteer uw afbeelding door, selecteer en sleep buiten het selectiekader van de afbeelding om deze te draaien. Het voorbeeld laat zien hoe de afbeelding wordt bijgesneden terwijl deze draait.

    Image
    Image
  3. Als je tevreden bent, dubbelklik/tik of druk je op Enter om je rotatie te bevestigen en bij te snijden.

Een afbeelding roteren voor een betere compositie

Het roteren van een afbeelding is typisch iets wat je doet om een afbeelding te corrigeren, zodat deze rechter is of proportioneel beter wordt uitgelijnd. Photoshop heeft een paar trucs en hulpmiddelen die u kunt gebruiken om het proces gemakkelijker te maken en uw rotaties zinvoller te maken. Hier zijn een paar extra's om te overwegen.

Linialen inschakelen

linialen kunnen je helpen een afbeelding in een specifieke richting uit te lijnen of helpen bij het meten van elementen van een afbeelding. Selecteer View > Rulers om ze in te schakelen. Wanneer ze op hun plaats zijn, kunt u ze selecteren om een horizontale of verticale lijn op de afbeelding weer te geven. Bij het roteren kan dit het proces van het forceren van een horizon om horizontaal te zijn veel gemakkelijker maken.

Overlay-opties inschakelen

Bij gebruik van het gereedschap Bijsnijden heeft het bovenste menu de mogelijkheid om verschillende overlay-opties weer te geven, waaronder de regel van derden van de fotograaf en de gouden driehoek van de klassieke schilder. Om dit in te schakelen, selecteert u het gereedschap Crop en selecteert u vervolgens in het bovenste menu het kleine witte driehoekje naast het tandwielpictogram. Ze verschijnen dan als rasterlijnen wanneer u een bijsnijding en/of rotatie uitvoert.

Aanbevolen: